koppie koffie

Heb ik dat weer. Vandaag kreeg ik een zakje koffie, naast de koffiepads voor de senseo en boemboes uit Indoniesie. Dat zakje koffie is zo exclusief, voor koningen, presidenten, filmsterren enzovoort, en dus nu ook voor mij. Het is Kopi Luwak, de duurste koffie van de wereld. Het schijnt dat ie iets van 50 dollar per kopje kost, uit de Ophra Winfrey show; "Cup of joe, morning java, caffeine kicků coffee is coffee, right? Not quite. A pound of Kopi Luwak coffee will run you about $300, or about $50 a cup" en ik heb nu een zakje voor ik weet niet hoeveel kopjes. Geweldig.

Ik ga dat morgenochtend eens uitproberen. Zonder melk, want deze koffie moet je puur drinken, zeggen ze dan toch. Ik hou van koffie, drink aardig wat kopjes/mokken per dag, maar dit moet dus echt subliem zijn. Aja, ik heb geen miljonair nodig om me rijk te voelen ;-).

Deze koffie kreeg ik van Nancy, een vriendinnetje van me die een grachtenpand met 30 kamers of zoiets in Amsterdam heeft, een landgoedje in Indonesie en ook hier in Hurghada een appartement. Voor haar, haar vriendin en nog een vriendin heb ik vandaag Indonesisch gekookt en ja, ik ben geslaagd. Elly, de vriendin en levenspartner van Nancy vond het heerlijk, Nancy trouwens ook, die houdt niet van vlees, wel van vis en groentenschotels, dus ik had voor haar speciaal een visschotel met petehbonen gemaakt. Ze waren allemaal wel verbaasd dat ik een indische rijsttafel kon produceren als Nederlandse. Maar ja, ik hou van Indonesisch eten, en heb het boek van Bep Vuyk, de bijbel voor de Indische keuken. Daarnaast sleep ik allerlei kruiden en boemboes vanuit Nederland naar hier, want sommige kruiderijen en ingredienten zijn gewoon echt niet te vinden hier.

Morgenochten zal ik nog wat mensen uitnodigen, want natuurlijk had ik weer teveel gekookt, ik vind het dan altijd heerlijk om minstens 10 schotels op tafel te hebben. Meestal zijn het er zelfs boven de 20 of zo. Anyway, het is weer gelukt, wel een heftig dagje want vandaag hiephoi zat er druk op de waterleiding dus ik heb zoveel mogelijk tuinstukken gewaterd, en met alle potten, bakken enzovoort is het best een klus om dat allemaal alleen te doen, naast dan ook nog mijn werk in de keuken.

Ik ben wel een beetje bekaf, en ga dus maar richting mijn bedje. O ja, vandaag heb ik voor het eerst de airco in de keuken aangedaan, moest nog een tijdje zoeken naar de afstandsbediening, maar pfff, die kwam ook weer boven water. Het is eigenlijk wel lekker, die airco aan, de koelere tijd is beslist afgelopen. Nu gaat het alleen maar warmer worden tot in de zomer boven de 50 graden. Maar dat duurt nog een paar maandjes gelukkig.

Het dompelbadje is weer schoon en klaar voor gebruik. Daar doe ik dan koud of lauw water in (lauw van de tank op het dak) en dan, als ik het te warm krijg ga ik effe languit in dat water liggen tot ik voldoende koel ben. Zo kom je de warme tijden hier wel door.

Ik heb van de afgelopen dagen nog een pagina geschreven, maar daar moet ik een foto bijzoeken. Dus dat zal wel morgen worden of zo.

Never a dull day in Egypt

Hurghada, 19 april 2009