Zo'n dagje

Mijn kind is weer veilig thuis, de tweede fase van het in orde brengen van zijn gebit is achter de rug. Ik ben een paar duizend pond armer, hij een mooie glimlach rijker. Het was op zich best gezellig en door hem zijn mijn pc's weer aan de praat gekomen, toch wel handig zo'n zoon. Ik vond het fijn hem hier te hebben, maar ik ben ook weer blij dat ik het huis weer voor mezelf heb. Het is toch drukker in je hoofd als er iemand om je heen is, ritmes en routines worden verstoord en ook je denken doordat een ander altijd inbreuk maakt op jouw planning van dingen, of van wat je aan het doen bent. Tenminste zo werkt het bij mij.
Gelukkig is die grote pc gecrashed op Windows 7 voordat hij vertrok, anders had ik mooi met een reuzeprobleem gezeten. Eventueel had ik hem dan naar Anwar van United Computers gebracht, maar ja, liever niet natuurljk.

Mijn leventje hier gaat weer zijn gangetje.
Wat doe je dan zoal op een dag, vragen mensen mij wel eens. Nou heel veel eigenlijk. Vanmorgen opgestaan, eerst een paar mokken koffie gemaakt en gedronken, de katten buiten gelaten, ze eten gegeven en toen achter de pc, even mijn torrents bekijken en mijn mail, beetje krantenkoppen nakijken of er nog iets lezenswaardigs bij is en dan is er zo weer een paar uur voorbij. Ondertussen zijn er (soms) telefoontjes, sms-jes of mensen op msn, waar ik dan ook even mee klets.

 
Een paar weken verder, pompoemzaailingen
Tomatenplantjes, rijp voor de volle grond

Gisteren had ik bij Spinneys (hypermarket) pompoen gekocht die ik heb schoongemaakt om van die goddelijke pompoensoep te maken. Simpel, voedzaam en eerlijk. Ook had ik kalfsvlees gekocht met botten, aangezien er geen varkensvlees te krijgen is ga ik erwtensoep maken met spekkies en kalfsvlees. Moet kunnen. Het vlees is ondertussen ook getrokken, morgen ga ik de groenten snijden en tezamen met de reeds gekookte knolselder (uit Nederland) en de erwten twee grote pannen erwtensoep met rookworst maken. Altijd heerlijk om in de vriezer te hebben, met een paar sneetjes bruinbrood en extra rookworst een volwaardige maaltijd.

 
De Cobaea
die zo moet worden.......

Aan plantengebeuren heb ik de stokrooszaailingen in grotere potjes gedaan, alsook een gedeelte van de lupine, daar zag ik ook al witte puntjes onder de zaaibakjes uitkomen, de helft heb ik in de orginele bak gelaten want ze nu al verspenen was eigenlijk te vroeg, ze hebben nog geen echte blaadjes, alleen hun kiembladeren, maar als experiment toch maar gedaan. Het is vrijdag, Allah zweeft dan wat langer door de lucht en de tuinman heeft zijn vrije dag. Voor mij dan het nalopen van de (inmiddels vele) planten in bakken en potten. Gelukkig is het niet zo heet meer en waait het ook niet echt hard, dus de grond droogt niet zo snel meer uit. Het is een kwestie van planten met droog uitziende aarde een slok geven, afhankelijk van de soort een grote of kleine, dat was ook in een goed half uur gepiep.

 
Peultjes
diverse zaailingen

De katten krijgen hun wintervacht, overal waaien de haren rond als je ze aait, dus die heb ik beide vandaag een grote kambeurt gegeven, de vlokken en dotten heb ik in de wind laten spelen, dat is weer voor eventuele vogeltjes die een nest willen maken, alhoewel dat volgens mij niet in deze tijd de bedoeling is, maar ja, hier is alles anders, echt koud of vriesweer wordt het hier nooit. Daarna ben ik weer verder gegaan met het overzetten van bestanden van de ene harde schijf naar de andere, daar ben ik ook voorlopig nog wel effe zoet mee. Eerst de grote pc weer helemaal draaiend en dan nog 2 lappies te doen. Vervelend is dat met Windows Vista die ik nu heb allerlei programma's van Windows 7 of van WinXP het niet doen, dus moet ik weer andere programma's opzoeken. Langzamerhand draait het belangrijkste weer, ik kan weer de dingen doen die ik gebruikelijk ben te doen.

 
Passiebloem
en nog meer passiebloem

Vanavond heb ik het feestje van de opening van het nieuwe Italiaanse Restaurant/Traitteur, mijn haren waren wel aan een wasbeurt toe, dus dat is ook een tijdspassering geweest, er draait een was in de wasmachine, de afwasmachine is bijna vol, o ja en natuurlijk even de kamer die zoonlief gebruikt heeft nagelopen, was en rommel opgeruimd. Nu ga ik genieten van broodjes kroket, de echte uit Nederland, die hou ik echt voor mezelf, tenslotte kunnen de bezoekers ze zo vaak eten als ze willen dus ga ik ze niet van mijn ingevlogen heerlijkheden offreren.

De laatste tijd kom in meer en meer in Italiaanse kringen, ik mag zeggen dat de ergens in mijn achterhoofd opgeslagen Italiaanse taalkennis weer geprikkeld wordt. Ik begin al weer het nodige van de gesprekken te verstaan en heb zelfs al aarzelende zinnetjes geproduceerd. Het is altijd lastig als je een taal geleerd hebt, maar lang niet gebruikt om dan de durf te hebben toch te gaan praten. Een aantal mensen gaan me helpen, want ooit heb ik een aardig rebbeltje Italiaans gedaan, moet gewoon weer gaan lukken. Ik vind het persoonlijk wel een van de mooiere talen, naast Frans, het heeft wel iets. Naast Arabisch, wat nog steeds schwaia schwaia gaat, Engels en Nederlands, wordt mijn Italiaans ook weer geprikkeld. En dat allemaal op mijn oude dag ;-).

de kleinere banaan groeit gestaag door

Het leven is mooi en goed.

Never a dull day in Egypt

Eind november 2009