Winter.......

Het lijkt erop dat we echt de koude tijd ingaan, de echte winterperiode (voor hier dan). Na de regen is het echt afgekoeld en vaak hebben we wolkjes aan de hemel. Vandaag ging ik naar de fystiotherapeut, het zonnetje scheen vrolijk, maar toen ik aan de weg op een taxi stond te wachten, waaide ik zowat uit mijn kleren. Het is echt koudig. In huis is het aangenaam, gelukkig heb ik mijn open haardje, daar kan ik zo van genieten iedere keer. Bendes hout te verstoken dus, een heerlijk warm huis. Soms is het zelf zo warm dat ik mijn vestje of zo maar weer uit doe en met blote armen verder ga ;-).

De tuinman bracht me vandaag weer bloemen, je hebt geen man nodig met zulk personeel.... Vanavond de tweede expatavond, ben benieuwd wie er komt, het zou wel eens druk kunnen worden. Ik heb inmiddels de ambassades aangeschreven met de vraag of zij de mensen die bij hen op de lijst staan in kennis willen stellen. Ook komt er vanavond een advocaat of iemand die weet hoe je een club officieel op moet richten hier. Want dat is uiteindelijk de bedoeling, een officiele club met leden en lidmaatschapsgelden zodat we een pot hebben om dingen uit te organiseren.

Vanmiddag heb ik de cobea's in een grotere pot gezet en in een van de piradmideachtige klimrekken geplaatst, ze werden te enthousiast met hun slingertjes en gingen in elkaar klitten. Ze willen duidelijk de hoogte in. Er stond op het zaadzakje dat ze een langzame start hadden, dat klopt, maar nu ze eenmaal in grotere potten zitten EN natuurlijk met goede potgrond gaan ze als een speer. Er moeten mooie blauwe klokken aan komen. Grappig is wel dat je ze in nederland in april mei moet zaaien, ik heb het in december of zo gedaan, maar zoals ik al eerder heb bedacht, zaaitijd is hier de herfst/winter. Dan hebben de planten de tijd om sterk te worden om de hete tijd aan te kunnen. Dat is het grootste probleem hier. Ook een voordeel is dat als ik nu een paar weekjes wegga ik denkelijk ook niet zo'n ravage (lees doden) onder de planten heb na terugkomst. Het is allemaal wat beter te behappen in de winter met water geven. Alhoewel als het zo hard waait dat, in combinatie met de droge lucht, ook aardig het water laat verdampen.

Na een week afwezigheid op facebook is het verslavende bejeweled weer terug. In een iets andere vorm, maar langzamerhand ga ik het doorkrijgen en haal ik weer aardig wat punten. Ik ga niet meer tot midden in de nacht, dat heb ik wel weer achter me ;-). Eergisteren heb ik mijn Engelse ponden gehaald, een eerste beetje handgeld voor het vervoer van de luchthaven naar het hotel.

Vandaag vrijdag, de tickets, vouchers en plattegrond van de tube in Londen zijn allemaal uitgeprint, de papiermolen mag zijn wieken nu laten rusten. Afspraak gemaakt bij de kapper, nu nog de beautysalon, want voor vertrek zal ik me maar weer eens laten schuren, plamuren en opschilderen ;-). Altijd prettig als je nagels weer mooi gevijld en gelakt zijn, je velletje weer helemaal gepamperd is en alle overtollige haartjes verdwenen zijn.....
Langzamerhand begin ik toe te groeien naar de vakantie, heb allerlei sites bezocht, ook die van Kew Garden, waar ik uiteraard mij ga verlustigen aan het moois daar. Er schijnt een orchideeen tentoonstelling te zijn, nou ben ik niet zo dol op orchideeen, maar toch, zijn wel mooie planten. Voor hier onmogelijk, maar ja. Je kunt niet alles hebben.

O ja, de bollen die ik van vorig jaar in de grond heb staan beginnen echt wat te worden. Zelfs de hyacint die ik in water heb gezet (had nog zo'n speciaal hyacintenvaasje) beginnen hun bloemknoppen te laten zien. Kan alleen wel zo zijn dat net als ik weg ben ze echt bloeien, zou wel jammer zijn want ze geven altijd zo'n heerlijke geur af. Maar wie weet valt het mee, het is ten slotte een stuk kouder nu en dat kan natuurlijk de groei vertragen. Het is echt fris, nu is het 3 uur, zonnetje schijnt heerlijk buiten maar ik weet niet of ik het tot donker vol ga houden zonder de open haard aan te steken.

Gisteren was onze eerste echtge expat-avond, een groot succes mag ik wel zeggen. Er waren rond de 30 mensen en dit zonder dat er echt mailing is uitgegaan van de ambassades, wat denkelijk volgende maand wel het geval is, ik neem aan dat ze met een maand de tijd dat toch wel kunnen regelen.
Een heleboel nieuwe gezichten, mensen die het echt geweldig vinden en een prima initiatief. Toch weer wat moois opgezet in mijn nieuwe leefland.

Het is een wat lastige periode, eigenlijk zou ik nog wel een en ander willen zaaien, maar als ik er dan aan denk dat Hazzam daar zorg voor moet dragen denk ik dat het beter wachten is tot wanneer ik weer terugben. Het zaaigoed is altijd extra kwetsbaar en een dag niet wateren met de uitdrogende wind kan fataal zijn. Ik heb me wel voorgenomen weer zaden etc. te kopen, blijft leuk ook al heb ik er al wel heel veel. Bollen wellicht ook nog, ik wil gewoon wel weer eens dahlia's en zo, zomerbollen. Moet beter gaan met de Nederlandse potgrond, ik kwam er achter dat mijn giga-alium is verrot in mijn eigen mengsel, toch te veel vocht vasthoudend voor die bollen. Jammer, want ik had ze ook in Nederland, die kunnen wel 2 meter of hoger worden.

Vandaag heb ik ook maar eens zelf gestofzuigd, moet ik wel zeggen dat ik een echte stofzuiger heb..... Ik verstook natuurlijk van allerlei rommel en laatst vond ik een mand met allemaal blad van de laurierboom die ik ook bewaard had om vis te roken etc.. Omdat het zonde is om dat weg te gooien (vind ik dan) verstook ik dat ook, a) het ruikt lekker en b) het fikt goed, grote vlammen die dan heeeeeel veel warmte afgeven, een goede boost dus. Maar er vallen nogal eens blaadjes en takjes naast de mand en de haard en ik wilde dat even opzuigen. Nou mijn mooie stofzuigert, bijna nieuw, raakte meteen verstopt. Kon het wel weer redelijk gemakkelijk verhelpen, maar toch, duidelijk geen ding voor takjes en blaadjes :-(.

De haard brandt inmiddels, het werd echt te fris, ik denk dat ik vanavond de ramen in de computer en slaapkamer ook maar dicht doe, dat is sinds een jaar of zo voor het eerst dat ik dat doe vanwege de kou. Uiteraard zijn die dicht als de airco's aanstaan, maar voor de rest van het jaar staat bijna altijd de terrasdeur open (als ik thuis ben) zodat de katten gemakkelijk in en uit kunnen en de slaapkamerramen staan ook vrijwel altijd open. Alle ramen en deuren zijn met horrengaas bespannen dus de vliegen en muggen kunnen in principe niet naar binnen. Alhoewel zoonief meent dat ze toch (muskieten) door het gaas naar binnen komen. Het zou zo maar kunnen.

Clouseautje is ook weer binnen, het is aan het donkeren. Die twee zullen straks wel balen als ze weer een tijdje opgesloten zijn, én 's avonds geen knuffels in bed. Maar anderzijds, het is nu toch van dat weer dat ze regelmatig binnenzijn.

Nog even genoten van de laatste zonnestralen op mijn ´winterterras´, zo meteen de toiletspullen in de koffer, handbagage inpakken (de laptop gaat uiteraard mee) met alle opladers die je tegenwoordig bij je moet hebben, naar de kapper en om kwart over 3 naar de luchthaven, waarna ik om half 10 in londen zal landen. Dan de sneltrein, inchecken en denkelijk bestel ik dan roomservice, want het is wel net de tijd van diner dat ik in de lucht zit.

Het komt allemaal wel goed, ik heb mijn handschoenen uit een laatje opgediept, een warme shawl voor wie weet (alhoewel mijn winterjas best lekker warm is) en dat wat ik vergeten ben of nodig heb kan ik tenslotte altijd kopen, ik ga naar de overgeciviliseerde wereld waar meer te krijgen is dan je kunt aanschaffen. Anyway, ik ben er klaar voor en ben van plan om ernstig te genieten van alle nieuwe dingen.

London here I come!

Hurghada, 12 februari 2010