Weer terug thuis

En ja, dan kom je weet terug thuis, Douggie Dog en Clouseau verwaardigden zich het om naar beneden te komen, na enig roepen. Ze hadden een groot deel van de week binnenhuis moeten verblijven omdat Clousseau zich niet aan de regels hield. Ik had geregeld dat ze 's morgens gevoerd werden, waarna het kattenluik naar beide kanten openging. 's Middags kwam er iemand rond 4 uur ongeveer om het kattenluik te sluiten zodat ze alleen nog naar binnen konden en dan 's avonds kwam er iemand om ze weer eten te geven en het kattenluik naar beide kanten te sluiten.

Maar Denise heeft op een avond Douggie met behulp van Omar (de tuinboy) uit de tuin van de buren moeten halen en Clousseau was in geen velden of wegen te vinden, na zelfs een uur roepen. Dus tja, dan de rest van de tijd binnen, zoals ik dan zeg beter een binnenkat dan een platte kat.

Het is gelijk al weer druk, telefoontjes, mails, mensen die op bezoek komen, afspraken, en dan natuurlijk het werken aan de website. Alle foto's bekijken, de gegevens van de tempelsites controleren, woensdag poetsdag, etentje voor aankomst Janet en John, merken dat je alleen koud kunt douchen en uitzoeken waardoor dat komt. Kortom, de gewone gang van zaken.

Ondertussen is het woensdagmiddag en lopen mijn torrents ook weer, wel is er iets fout gegaan tijdens mijn afwezigheid, ik heb nu nog maar 1 scherm, dat wil zeggen op beide schermen op mijn grote computer staat hetzelfde, niet zoals eerst dat ik daar verschillende programma's op kon zien. Ook weer iets om uit te puzzelen. Ik hoorde dat Denis een keer was gekomen om de katten eten te geven en dat de computer een bar geluid maakte. Ze heeft hem toen uitgezet en na tig keer proberen op te starten met steeds de mededeling dat de stroom naar de videokaart niet goed is aangesloten kreeg ik hem dan weer aan de praat, maar dus maar met 1 scherm zichtbaar bij configuratiegedoe.

Ik heb wel weer warm water, ik kwam er achter dat Omar de schakelaar van de pomp gewoon uitzet. Ook een goochemerd hoor. Gisterenmiddag de foto's van Margaret haar camera die op mijn laptop stonden op de hare overgezet en nu ben ik bezig om de foto's waar zij op staat van mijn verschillende bestanden naar haar te sturen. Maar dat gaat niet echt snel, boven staan er weer volop films te downloaden. Gelukkig waren er nog mensen voor de films die niet klaar waren, eentje gaat nog heel langzaam en zal volgens het programma over 3 dagen dan binnen zijn, pffff.

Gisterenavond biefstuk gegeten bij Sphinx, dat was deze keer teleurstellend, ik had een stuk steak met heel veel spieren erin. Nog niet eerder meegemaakt. Denise kreeg ruzie met de vader van een uitermate irri kind in het restaurant, dat ging vrij grof uiteindelijk. Maar van twee engelse homo's die hier ook wonen kreeg ze de complimenten, iedereen ergerde zich aan dat schreeuwende, gillende kind, vooral omdat de ouders er niets aan deden en rustig dooraten. Anyway, het was een verbale vechtpartij. Ik snap ook niet dat mensen zo'n kind meenemen zo laat en dan de rest van de gasten opschepen met hun niet-opvoeding. Het zou verboden moeten worden.

Voor de dahabya-tocht in de herfst zijn al belangstellenden, we hebben besloten er in principe nog een te doen, maar dan in oktober/november voor 'gewone' mensen, die van februari/maart staat meer in het teken van het sprirituele gedoe en dat is voor een selecte groep. Ook wil iemand al de prijs voor het zelf afhuren van de hele boot, daar moet ik vanavond ook even achterheen.

Het is hier een stuk kouder dan in Aswan, overdag is het nog wel te doen omdat het zonnetje dan lekker schijnt, maar tegen de avond moet je je echt beetje warm aankleden. Ik vond op een van de camerakaarten nog foto's van het laatste bezoek van Paul, in september. Tja, dat doet dan weer het een en ander. Het zal wel slijten. Ik kreeg vandaag nog een lieve mail van een bezoekster van de site die al 2 jaar de site regelmatig bezoekt omdat zij ook haar hart heeft verpand aan Egypte en geniet van mijn verhaaltjes. Altijd weer leuk om te horen.

Douggy en Clousseau vinden het maar niks dat ik steeds achter de computers zit, die willen mijn onverdeelde aandacht, maar ja, dat zit er effe niet in. Ik moet eigenlijk de was doen van de vakantiekleding, maar heb er nog geen zin in. Denkelijk ga ik vanavond maar weer erwtensoep eten, ik zag gisteren in de vriezer dat ik nog 2 Hema rookworsten heb, die zijn van de laatste lichting van de oude buuv.

Mijn pakket met lekkers uit Nederland is al sinds 27 december in Egypte, maar niet bij mij..........
Ik kreeg te vernemen dat ik uit moet gaan zoeken waar het is, maar ja, dan is het wel handig om te weten welke vervoerder TNT gebruikt en in welke plaats het aangekomen zou moeten zijn, wordt vervolgd.
Een bezoekster van de website zond me nog een link waar diverse andere webwinkels voor echt nederlands eten op te vinden zijn
http://dutchfood.googlepages.com/ , voor wie het ook eens wil proberen ;-).

Zometeen ga ik de pagina's voor Amada en Wadi Es-Sebousa maken. Een flinke klus want daarvoor moet ik teksten vertalen. En dan nog uit de honderden foto's de mooisten van die plekken zoeken. Ondertussen heb ik ook de foto's van Margaret gekregen, ook van de duiksafari trouwens. Daarvan zou ik ook nog onderwaterfoto's van anderen krijgen, maar ook Margaret heeft nog niets van die mensen gekregen.

Morgenavond weer het Hollands avondje, de dagen vliegen voorbij.

Hurghada, 14 januari 2009.