Weer terug in Egypte

Tja, het was wel weer heerlijk, die drie weken in Nederland. Lekker gegeten, wild in diverse variaties en van allerlei heerlijke schotels, persoonlijk bereid en opgediend door mijn 'persoonlijke kok'. Zelf heb ik niet veel gekookt want naast de etentjes samen met mijn superkok heb ik andere avonden buiten de deur gegeten en ook nog de nodige keren gelunched met vrienden en vriendinnen. Daarnaast was het supersale, dus ik heb mijn garderobe weer eens aangevuld, 3 paar prachtige leren laarzen, een van de dingen die ik perse in nederland wilde kopen. Hier kan ik nooit slagen, mijn kuiten passen nooit in de schachten, denkelijk fietsen de kinderen hier niet naar school en ontwikkelen ze derhalve geen stevige kuiten zoals wij uit de polder.

Ook heb ik mijn lingerie weer eens aangevuld/ververst. Ook dat is hier wat lastiger. De maten kloppen hier nooit en de bh's passen eigenlijk nooit lekker. Ik heb mezelf verwend met mooie lingerie, ook in de uitverkoop uiteraard. Jemig wat zijn die dingen duur, maar ja, dan zit het ook wel helemaal perfect. Bij de Hema ook nog aardig wat slipjes en sokken ingeslagen en verder bij een leuke outletstore en bij Leon, ook zo'n winkelketen waar ik altijd mooie dingen op de kop tik, en deze keer tegen prijsjes van maximaal 30 euro. Ik heb daar wel lol in, een mooie zijden blouse voor 9,95 euro kan ik best op kicken.

Kortom, het was weer zover dat ik genoodzaakt werd bij thuiskomst om mijn kledingkasten eens uit te mesten. Vroeger droeg ik t-shirts, waarvan ik er dan ook stapels had, uit allerlei windstreken. Als ik ergens op vakantie ging, en vooral met duikreizen, kocht ik wel weer zo'n ding als aandenken. Tegenwoordig draag ik nog zelden een t-shirt, dus heb ik daar eens flink in opgeruimd en resultaat.... een volle doos met afgedankte t-shirts. Ook nog wat in de truien en broeken gerommeld en wat daarvan weggedaan. Voor mijn lingerie heb ik een nieuw idee. Ik heb van die rieten manden, die laat ik bekleden met van die voeringstof (zijde is waarschijnlijk geen optie) en dan kunnen daar mooi al mijn chique setjes in.

Ik heb in nederland twee externe hard-disk gekregen met 2 terrabites aan films. Dat is dus ongeveer 500 films. Sommige heb ik al, maar ik denk dat er een 400 tot 450 nog niet in de collectie zitten. Dat is dus een fikse pluk werk waar ik de komende weken met mee bezig ben. Tot overmaat van ramp doet mijn grote computer vreemd. Het grote lcd-scherm wat ik een tijdje geleden gekocht heb ging helemaal raar doen. Allemaal vlekken en strepen, soms zo erg dat ik helemaal niet meer kon zien wat er op het scherm stond. Dat is wat lastig werken grrrr.

Dit probleem is al een tijdje gaande, om uit te zoeken of het nou aan de videokaart ligt of aan het beeldscherm heb ik het tweede beeldscherm erafgehaald, maar ook dat hielp niet echt. De cd van de videokaart opgezocht en geinstalleerd, ook geen verbetering. Toen heb ik tenslotte het beeldscherm van mijn zoon zijn computer aangesloten en ja, dat was effe stukken beter, ik kon weer zien wat ik aan het doen was. Nadat ik dat weer op de normale plek had gezet begon dat ook raar te doen. Op een gegeven moment viel het scherm zelfs na een paar rare wisselingen op helemaal zwart. Geweldig.............

Na een paar keer overstarten heb ik (voorlopig) weer normaal scherm. Ik weet echt niet wat dat is, misschien toch maar een nieuwe videokaart, want het is uiterst vermoeiend met al die strepen en vlekken, en soms zie je echt helemaal niks meer. Computers........pffff.
Het huis is nog een beetje een rommeltje, de nieuwe lingerie ligt op hoopjes in de computerkamer, in afwachting van de bekleedde kisten, maar ja, met het gedoe van die pc ben ik dus weer niet het huis uit geweest.

De tuinboy heeft ook een probleem. Hij is een tijdje geleden zijn werk bij Esplanada Mall kwijtgeraakt en wilde loonsverhoging. Hij kreeg 10 pond per uur, en vond dat hij naar 30 per dag (voor twee uur) kon. Ik vond dat een beetje al te dol, dat zou 50% loonsverhoging beteken, terwijl hier sommige mensen zelfs zonder salaris werken of de helft minder krijgen. Ik heb bedacht dat hij het houten terras mag schuren, dan krijgt hij voor 4 uur 30 pond, naast zijn normale 25 pond per dag. Want hij vroeg of ik geen andere mensen wist die hem konden gebruiken, maar ja, er zijn zoveel mensen hier die graag werken. Ik hoorde zelfs van iemand die voor 500 pond per maand in 2 pleogendiensten van 12 uur werkt, dus 12 uur op 12 uur af. Dus als mijn tuinboy voor 2 uur per dag 750 pond per maand ontvangt mag ie eigenlijk niet ontevreden zijn.

De boodschappen die ik heb meegebracht uit holland, in totaal weer 60 kilo overgewicht en oja, kreeg ik bij de paspoortcontrole ook nog effe te horen dat ik een boete mocht betalen. Van september 2004, dus de maand dat ik ben verhuisd. Tja, om het vliegtuig niet te missen en weer een keer 60kg overgewicht te moeten dokken heb ik maar betaald. Ik zoek het nog wel eens uit.

Als ik nou voor de eerste keer in nederland was na mijn emigratie ok, maar dit is toch wel een beetje, of beetje veel vreemd. Na het betalen van de boete, ze konden hun pinapparaat niet vinden en derhalve het halve schiphol overgezwalkt, geen tijd meer om te shoppen want hoorde bij de laatsten die boarden, kreeg ik na installatie op de stoel te horen dat de stoel van een van de piloten niet in hoogte verstelbaar was. De technische dienst kreeg het niet voor elkaar om dat te repareren en er moest gezocht worden naar een nieuwe stoel, voorwaar geen simpele opdracht hoorden we. Door deze vertraging werd de maximale werktijd van de huidige crew overschreden en moest er een nieuwe bijkomen en een slaapplaats geregeld voor de oude, kortom, 3 uur verder (zittend in de cabine zonder koffie, bier of wat dan ook) stegen we op. De rest van de reis is zonder incidenten verlopen en ik had 3 stoelen voor mezelf, dus kon nog een uurtje of zo doezelen/slapen.

Margaret pikte me op, nadat ik bij de douane in hurghada nog een inspectie kreeg van mijn bagage, maar ja, uiteindelijk was ik rond middernacht dan toch in mijn huis en kon de knuffels van de poezendieren in ontvangst nemen. Het was weer een genot om in mijn eigen (water)bedje te slapen.

Never a dull day in my life, zullen we maar denken......

Hurghada, 12 maart 2009