Wederom Tukh

Eveline vond het jammer dat ik de week voor haar komst naar Tukh was gegaan, dus ach, dan doen we het toch nog een keer. Kimo was uiteraard niet van de partij, die gaat 1 x per maand of 6 weken, maar goed, met wat belletjes hier en daar zou hij wel wat mooie plekken regelen.
We vertrokken om half 9 naar de luchthaven, en kwamen om half 11 aan in Cairo. Het was de dag dat ook Obama in Cairo was, de straten waren onCairees leeg. In plaats van 5 of 6 banen met auto's was het stil op de weg, geen files, geen stoppartijen, niks. Bizar gewoon. Aangekomen in het hotel eerst even de koffers naar de kamer, wat opgefrist en hoppa in de auto met Michael, de chauffeur van de vorige keer en en route naar Tukh. Uiteindelijk kwamen we in het plaatsje (dorpje) Tahanab, een 30 km van Tahir.

 

 

 

 

de landbouwgronden net boven Cairo

 

 

En ook hier onafgebouwde huizenblokken

 

 

Een dorpsgezicht

 

 

Een spoorwegovergang op zijn Egyptisch

 

Ook op deze weg was het nog redelijk rustig, alhoewel dat de hoofdweg is van Cairo naar Alex, en op donderdag veel mensen naar huis gaan, dus op deze 'gardenroad' zoals die schijnt genoemd te worden waren nog wel vrachtwagens en gewoon personenvervoer.
Wederom door dezelfde dorpjes en Amir opgehaald bij een kwekersplek. Ik had van Kimo twee namen en telefoonnummers gekregen, van Amir en Eheb, de twee mannen die de vorige keer ook mee waren geweest. Amir spreekt geen Engels, maar Michael de chauffeur wel, dus dat probleem was ook opgelost.

voor vervolg klik hier

Hurghada 9 juni 2009