Wat een leventje

Zo, serie 3 van 24 ook helemaal bekeken, het is een soort van verslaving, ze hebben die serie zo gemaakt dat je aan het einde van een aflevering zo benieuwd ben naar het vervolg dat je (ik in ieder geval) de rest ook wil zien. Maar eigenlijk houdt het nooit op, want op het einde van de serie is het nog niet af. Aja, slimme schrijvers en producenten zullen we dan maar denken.

Ik bedacht me vanmorgen dat het eigenlijk toch wel apart is, ik mopper enigzins over de warme tijd terwijl ik, toen ik nog in Nederland woonde, niet kon wachten op de zomer of de zon. Hier heb ik (bijna) iedere dag zon en in huis is het inmiddels zwoelwarm zonder airco. Ook al draaien de vennen, het koelt niet meer af. De muren zijn verzadigd met warmte en dat stralen zij door naar binnen. Slapen gaat uitstekend, ik heb inmiddels de airco boven de hele dag aanstaan, ook omdat de computerkamer met een open boog verbonden is met de slaapkamer. Tot nu toe trekt de airco van de slaapkamer dus beide ruimten nog op hanteerbare temperatuur. Nog een paar weken en dan moet ook de airco in de computerkamer aan, anders raken de schijven en de computer ook oververhit, de koelers kunnen niet meer doen dan de lucht verplaatsen en als die boven de 30 graden komt slaat de computer uit, als bescherming. Je hebt allerlei ingewikkelde koelmethoden, zelfs met water, maar dat vind ik een beetje eng en ik vraag me ook af of dat wel helpt want water neemt ook de omgevingstemperatuur aan. Als mijn zoon hier is zal ik dat eens driftig met hem doornemen, hij heeft daar verstand van en inmiddels is hier zoveel verkrijgbaar, desnoods gaan we even een dagje naar Cairo, is wellicht ook leuk voor zijn vriendin die nog nooit in Egypte is geweest. Er staat ook nog steeds een sound- en lightshow van de pyramiden op het verlanglijstje, dus wie weet.

Het wordt tijd om de overlevende zaailingen die nog in kweekbakjes staan in grotere potten te zetten, het water in de bakken eronder verdampt inmiddels te snel, waardoor de worteltjes die door de turfbakjes zijn gegroeid droog komen te staan. Dat zou kunnen resulteren in een snelle dood, en dat willen we natuurlijk niet.
Gisteren vroeg de bezorger van Drinkies (alcoholleverancier) of ik planten verkocht, zij willen een tuin aanleggen bij hun bedrijf. Ik ben met hem door de tuin gewandeld want hij vroeg naar geurende planten. Met enig advies en het telefoonnummer van Kimo is ie vertrokken. Als ik dan zo naar mijn tuin kijk realiseer ik me wat een groene weelde het dan toch is. Natuurlijk kost het veel water, maar het is ook een rijk bezit, ook al functioneert alles niet naar genoegen. De tuinman (ja ook deze) verprutst toch nog een en ander, ik realiseer me dat hij tuinman is en het idee of omgaan met planten in potten niet zo in de vingers heeft. Hij wil snoeien en ja, de tuin wateren is ook nog goed te doen, maar potplanten niet verzuipen of niet laten verdrogen is toch voor de mensen hier blijkbaar een probleem.

Het dompelbadje is weer in ere hersteld, lekker hoor zo af en toe zo'n afkoeling. Er lekt nog wel iets, zullen de voegen wel zijn, zo snel kan het water niet verdampen. In de bakken van de waterpartij vond ik weer larven van muskieten, het olie/mint mengsel heeft blijkbaar zijn werkzame periode overschreden. Ik ben nu aan het experimenteren met azijn en zout. Tenslotte krioelt de zee ook niet van de muggenlarven en azijn (zuur) is funest voor allerlei levende organismen. Ik ga zo eens inspecteren hoe het er nu voor staat en meteen een koele dompel (nee helaas geen duik) nemen. Het is lekker om zo effe helemaal af te koelen, en dan met mijn natte lijf voor de ventilator, heerlijk in de stijgende temperaturen van hier.

Vrijdag
Terwijl ik dit schrijf kijk ik af en toe naar een webcam (mms://132.229.170.61/hortus)van de Hortus in Leiden, daar is een reuzenaaronskelk aan het bloeien, heerlijk om al die bezoekers te bekijken. Sommigen klimmen op een trapje om in de kelk te kijken, wij zitten hier zo van, straks valt er eentje in. Geinig hoor al die moderne verworvenheden.

De dagen vliegen weer voorbij, gisteren met Margaret naar Heavens Bistro geweest en heerlijk gegeten. Fijne plek is dat toch en een uitstekend menu voor een prima prijs.
Toen ik thuis kwam vond ik een mailtje van Peulus waarin hij weer begon over o.a. zijn overtuiging dat ik onterecht en frauduleus een WAZ-uitkering ontvang. Hij is mij ook al sinds ik hem de bons heb gegeven aan het dreigen met aangifte daarover. Zo lekker bedekt, citaat uit de mail van gisteren; "Wat betreft je frauduleus verkregen uitkering is vooralsnog iets wat ik zeker niet wenselijk acht om door mij wereldkundig gemaakt te worden".

Nou, dat nu al maanden durende gezever was ik wel effe zat en ik heb met de ikp (opsporingsdienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gebeld om zelf aangifte te doen. Onderstaand de betreffende mail die ik vervolgens gezonden heb, uiteraard met cc naar peulus.

----- Original Message -----
From: andreedejong@hotmail.com
To: ikp@minszw.nl
Cc: paul veld ; Paul Veldhuisen
Sent: Friday, June 26, 2009 5:42 PM
Subject: aangifte vermeende uitkeringsfraude

Geachte heer, mevrouw,

Zoals vanmiddag telefonisch besproken doe ik hierbij aangifte van vermeende uitkeringsfraude van Mevr. A. de Jong, wonende te Hurghada (Egypte).

Ik verzoek u dan ook een onderzoek te starten of zij wel terecht een uitkering ontvangt. Zij is in september 2004 verhuisd naar Egypte en had daarvoor al enkele jaren een uitkering WAZ. Zij valt sinds september 2004 onder de UWV afd. AG Buitenland.

Sofinummer en andere persoonlijke gegevens zijn reeds bij u bekend.

Inmiddels verblijf ik, met vriendelijke groet

Andrée de Jong

------------------------------------

En peulus, mocht je dit lezen, het telefoonnummer is 070-3493440. Als jij nou ook nog het lef kunt opbrengen om aangifte te doen zullen ze zeker een onderzoek starten. Het kan ook op bovenstaand email-adres, maar ja, dan moet je wel lef hebben of een van je andere email-accounts gebruiken. Nog een optie is op misdaad anononiem, http://www.meldmisdaadanoniem.nl/Default.aspx?, is een gratis telefoonnummer 0800.7000, hoeft je dan ook niks te kosten ;-), als 'miljonair' moet je op de kleintjes letten, nietwaar?
Zijn we daar ook weer van af.
We zijn hier benieuwd wat je nu weer gaat bedenken!

Ik wens iedereen een fijn weekend, dat van mij kan weer niet stuk, vanavond uit eten met Naomi en dan hopelijk weer een paar avondjes lekker de serie 24 kijken.

En, jawel, het blijft

Never a dull day in Egypt

Hurghada, 26 juni 2009