Vooruitgang

Het wordt hier steeds gaver. Bij Radio Shack heb ik beveiligingscamera's gekocht, en heb er een zowaar aan de praat, de andere ben ik eigenlijk toch niet zo blij mee want daar zit een lang snoer aan, en ik heb eigenlijk geen zin om zo'n snoer van buiten naar binnen te laten lopen. Morgen nog maar effe zien voor een draadloos iets. Toen ik daar toch was heb ik gelijk ook maar een dvd speler gescoord, hdmi jawel, dat om toch beneden dvd'tjes te kunnen kijken. De prijs was heeeeeeeeeeeel netjes, vandaar dat ik het toch maar heb gedaan. Voor dat geld kun je niet zonder zitten en filmpjes in bed kijken is toch eigenlijk niet echt mijn ding, tenslotte heb ik nou zo'n groot beeldscherm en om dan weer met een bril naar de oude tv te loeren, niet echt de oplossing. Maar jippie, helemaal dolletjes, een externe hdmi harde schijf van 1,5 terrabite met een gedoe waardoor je hem zo in de tv kan prikken, een mobile video hdd, dus een soort minicomputer om dan de films die ik op die schijf ga zetten direct af te kunnens spelen. Het is werkelijk te gek wat hier allemaal te krijgen is tegenwoordig.

Omdat ik een best goede klant ben bij Radio Shack, in al die jaren heb ik aardig wat op mijn account staan daar, krijg ik binnenkort een VIP-kaart waardoor ik dan korting krijg, maar ik kreeg nu 4 simkaarten gratis, kan ik weggeven aan mensen of nog handiger wellicht, als ik bezoek krijg uit Nederland kan ik ze zo'n kaartje geven met eventueel zelfs een (opwaardeer)kraskaart zodat ze mij goedkoop kunnen bellen. Ik moest wel lachen eigenlijk, de laatste tijd krijg ik van alles complimentary, toetjes bij home-deliveries, laatst een glas wijn bij de indier, en nog ergens iets, en dan nu die 4 simkaarten. Ik ben gewoon voor het geluk geboren of zo.

Druk gedoe voor koninginnedag, maar dat wordt een mooi feest, vandaag het biedermeiertje voor de ambassadeur besteld, bij de beautysalon geweest, donderdag nog mijn handen laten doen en nog effe naar de kapper en tja, dan gaan bedenken wat ik ga dragen die avond. Ik heb genoeg kleding in de kasten, dus gaat wel lukken.

O ja, zondag ben ik met Karen in de 3,5 pond shop geweest, van allerlei grappige en handige dingetjes gekocht, maar ook bellenblaasspul, zodat, als de ambassadeur arriveert er op het terras honderden bellen zweven, hopelijk waait het niet te hard. Maar lijkt me wel grappig. Ik denk wel dat de gasten het willen doen ;-). We hebben tenslotte allemaal iets kinderlijks in ons, nou ja, ik in ieder geval.

Nog steeds geen tijd gevonden om de foto's te bewerken en op de site te zetten, hopelijk komt het er morgen van, dan zal ik ze op de pagina's van de desbetreffende dagen zetten of ik maak een aparte foto-pagina.

Heerlijk trouwens weer, dat tv kijken beneden. Zo'n groot scherm is echt fantastisch. O ja, kreeg net goed nieuws, mijn oude buuv komt in mei, ik mag weer een lijstje maken met lekkernijen en dingen voor de tuin en de katten enzovoort. Wat heb ik toch een lieve mensen om me heen, echt een gelukskind dus.

Morgen weer volop in de tuin werken dus, nog wat voorgeweekt zaad in aarde doen en er zijn weer de nodige planten in potjes over te zetten.
De tuinman (een echte) die eerst mijn grote snoeiwerk deed is nu bij me in vaste dienst en komt iedere dag 2 uur en dat voor 400 pond per maand, terwijl ik dan ook het snoeiwerk niet extra hoef te betalen. Die man weet tenminste iets van planten en tuinieren. Ben ik blij dat ik eindelijk verlost ben van Omar. Voor veel minder geld heb ik nu een echte tuinman, nu nog een vrouw vinden die me een paar uur kan helpen met mijn kweekgedoe en het is helemaal weer geregeld.

Never a dull day in Egypt

Hurghada, 28 april 2009