Voortgang werkzaamheden

Vrijdag:

Er is een hoop werk verricht; het stenen oprijpad is verwijderd, het gravel is ongeveer 10 cm. afgegraven en afgevoerd, het betegelde stuk voor de entree is weg, kortom het is nu een afgegraven vlakte.
Ondertussen bedacht ik dat het nu dan ook het moment was om het drainagesysgteem uit te breiden naar de palm rechts en het kleine stripje tuin achter het schuurtje en om het overlopen van de tanks te stoppen zijn er vlotters in de watertanks gehangen. Helemaal goed werkt dat laatste nog niet, de toevoer stopt nu terwijl er nog wel een hele bende water bij zou kunnen. Moet nog bijgesteld worden volgens Samir.
Kwam er vanmorgen achter dat er een rattenkeutel in de kleine tanks terecht was gekomen, die heb ik dus ook maar laten schoonmaken.

Goed nieuws, in tegenstelling tot eerdere berichten zijn er wel zwarte keitjes te krijgen. Een lading voor 220 pond. Als het goed is worden ze vanmiddag geleverd. Er staat ligt/staat al zand en cement. Ik had weer eens te vroeg gejuicht.......
Helaas, het mocht weer niet waar zijn, de lading grint is gemengd gekleurd. Dat wordt dus het hele plan omgooien, nu moeten er ook vakken in het cement, waarbij die per kleur worden ingelegd. Ik heb na veel vijven en zessen voor de keitjes uiteindelijk 100 pond betaald.

Het houtwerk komt maandag, het frame wordt gevernisd en wat ik met de toplaag doe weet ik nog niet, eens op jacht gaan naar een slijtvaste lak, als dat hier te krijgen is..........

Voor een beeld van hoe het was en hoe het aan het worden is, de onderstaande fotocollectie:

okt 2004
nov 2005
Het begint er op te lijken, de basis is gereed


Oprijpad voor opbreken
Opgebroken
De timmerman aan het werk

 

okt 2003
dec 2004
nov 2005

 

okt 2004
mrt 2005
9 nov 2005

 

okt 2004
mrt 2005
nov 2005

Maandag: Het houtwerk is zondagavond buiten de poort afgeleverd. Het zou tussen 4 en 5 gebeuren, maar toen ik om ruim over zessen wegging had ik nog niets gezien of gehoord.
Toen ik om een uur of 10 terugkwam stond het buiten tegen de poort aangestapeld.
De timmerman kwam om 11 uur ongeveer en na passen en meten kwamen we tot de conclusie dat het cement waar de palen voor de overkapping in stonden te hoog was. Weer een mannetje erbij om dat weg te kappen en op een goede hoogte de palen in te cemteneren. Samir wilde het gewoon in het zand (dus zonder cement) maar dat leek mij geen fijn plan, aangezien het hier flink kan stormen. Ik moest wel weer met de waterpas aan de gang, als het aan Samir had gelegen was de ene paal ruim 5 centimeter dieper de grond in gegaan dan die er tegenover.
Het cement heb ik nadien zelf maar gladgestreken en de palen schoongemaakt, het is nou eenmaal niet anders.

Later op de middag kwam ik nog achter een akkefietje wat ik maar zelf hersteld heb. Het achterste tuinrandje (aan de achterweg dus) moest nog op een lijn met stenen opgemetseld worden. Er lag al vanaf het begin een hele grote steen schuin omhoogstekend los in de grond. Ik had Samir dus gevraagd om dat netjes te maken, in een lijn met het nieuwe stenen terrasje rond de palm.

Ja, mooi niet dus, ze hadden, terwijl ik er niet op gelet had, de steen lekker laten zitten en daar rondomheen een grote kwak cement neergedonderd. Met veel pijn (letterlijk) en moeite heb ik die grote steen dus maar verwijderd en keurig dezelfde stenen als van het terrasje gemetseld met de cement die zij gebruikt hadden. Het ziet er nu tenminste uit zoals ik het wil. Later moet er nog een laagje gele cementblubber overheen om het bestaande randje door te trekken. Zo blijf je van de straat nietwaar. Ik vraag me wel eens af hoe dat zou moeten hier met westerlingen die nog nooit verbouwd hebben. Lijkt me een schier onmogelijke taak want je moet hier echt van alle markten thuis zijn. Of het nou gaat om electriciteit, waterleiding, gas, metselen, stucken, verven, constructies, nou ja, eigenlijk alles in de bouw moet je hier zelf verstand van hebben anders kom je er echt niet.

Enfin, de timmerman heeft er een assistent bij gehaald, morgen zou de schilder komen om het frame in de grondverf of vernis te zetten, helemaal duidelijk is me dat ook nog niet en woensdag zou dan het hele houten gebeuren worden afgewerkt. We zijn benieuwd.....

Hurghada, 14 november 2005