Verwennerij

Ondanks alle misere en toestanden van het klotehotel zijn er ook nog wel leuke dingen te melden. Mijn zoon is gekomen voor 2 weken, wisselend is dat leuk tot irritant. Hij heeft de gewoonte om tot laat 's nachts op te blijven, msn-end met Nederlandse vrienden...... of film kijkend. Resultaat is dan weer dat hij om een uurtje of 3 uit zijn bed komt, anderhalf uur voor het weer donker wordt. Echt gezellig vind ik dat niet, af en toe heeft hij dan wel tijd voor me om een kort gesprekje te hebben en tenminste met het warme eten zie en spreek ik hem! Wel plezierig is dat hij mijn computer weer helemaal gefikst heeft, die was de vorige keer 2 dagen na zijn vertrek gecrashed, waardoor ik geen netwerk meer had. Hij had mij niet uitgelegd hoe ik dat weer voor elkaar kon krijgen, dus heb ik noodgedwongen een half jaar op de laptop moeten werken en kon ik niet bij de bestanden op de grote computer.
Maar het is nu gefikst en ik kan het nu zelf herstellen, mocht het ook weer mis gaan.

Hij had zijn koffer weer vol met allerlei lekkernijen, pepernoten, speculaas, gevulde speculaas, zo van die dingen waar je rond deze tijd naar verlangt, en ook een boterletter. Eveneens heb ik hem amandelspijs mee laten nemen, om zelf kerstbrood te maken. Hier heb ik in cafe del mar 3 dunne plakjes kerstbrood gekocht, 20 pond, alsof je een emmer leegschudt!

Verder ham, pate's, zuurkool, boerenkool, rookworst, koffie, kattenvoer, rauwe ham en meer van dat soort versnaperingen die hier niet te krijgen zijn. Daarnaast werd ik ook blij verrast door een Belgisch echtpaar dat ik kende via de website, die ook iets van 12 kg goederen voor me hadden meegenomen. Die heb ik tijdens mijn uitstapje naar El Gouna opgehaald. Geweldig al die mensen die dat voor me willen doen. Ook daar pate, kleine kerststolletjes (kendi ik niet), soort eenhapskerststolletjes, marsepijn met chocolade er om heen, en ook ben ik daar tot de ontdekking gekomen dat amandelspijs in Belgie marsepijn heet. Was even verwarrend. Verder ham in blik, rauwe ham, ontbijtspek, dus ik kan weer even vooruit, en ook aan de katten was gedacht, purina en zakjes felix. Ik voel me weer een koning te rijk met al deze voorraden.

Ondertussen heb ik mijn befaamde makreelsalade gemaakt, zoonlief is daar nogal geporteerd van. Bij het Fish house zag ik in het versgebeuren een vis liggen die mij sterk deed denken aan een makreel, en ja, dat was het dus ook. Op internet opgezocht hoe je makreel moet stomen, dat gedaan en vervolgens de salade gemaakt. Hij smaakte vrijwel als vanouds. We hebben er samen van gesmuld.

Een hele makreel
Klaar om gestoomd te worden

Voor de kerstdis al weer heel wat ideeen, alsmede voor de oud- en nieuw viering. De flessen champagnoise liggen al klaar.......

Hurghada, 18 december 2005