Verplicht in bed

Gisteren heb ik een verplichte beddag genomen. Mijn rug was dermate 'out of order' dat ik mezelf maar een dag time out heb gegeven. En ja, ik mag zeggen dat was misschien wel nodig, vandaag gaat het stukken beter. Moet wel een dezer dagen toch Peter maar opbellen voor een afspraak, want dit duurt nu al maanden op en af, en er is een plek rechtsonderin die blijft zeuren. Het is ook gevoelig als je eroverheen gaat.

Effe een verschilletje..........

Anyway. buiten dat is er gisteren jawel, het is echt gebeurd, een totaal nieuwe electriciteitsbox geinstalleerd, ze kunnen het wel! Het kostte me wel 600 pond maar goed, nu is het zodanig gemaakt dat het er fatsoenlijk en veilig voor voorlopig een hele tijd (hoop ik dan toch) kan blijven hangen. Ze hebben nieuwe kabels getrokken, ik geloof dat ze een uurtje of 2 a 3 zijn bezig geweest en het ziet er nu echt mooi uit.

met zelfs een slotknop (haakje rechts)

Het is vandaag weer een bewolkte en klammige dag, de wind komt weer uit het zuiden en dan is het voor ons vochtig benauwd weer. Daarnaast waait het ook stevig, de net helemaal schone potplanten liggen weer vol met afgewaaide Tecomablaadjes. Het zou nog wel zo kunnen zijn dat we wederom een buitje krijgen. Er zijn grijze wolken, nog wel niet zo dik en donker als de vorige keer, maar.......
Mijn electra is dan in ieder geval veilig, geen uitstekende kabels meer, allemaal netjes in een watervrije box. Dat geeft een stukje veiligheid en zekerheid.
Voor de rest is mijn huis watervast, dat is de vorige keer gebleken. Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen geleerd hebben van deze mogelijkheid, ik zeg al jaren dat het logisch is dat we hier meer regen krijgen, met al die hoteltuinen en aanplant langs de wegen verdampt er tegenwoordig enorm veel water, wat, als het in botsing komt met de koudere wolkenlagen boven de zee uiteraard tot onweer en hoosbuien kan leiden.

Denise kwam nog langs, ze had ook voor mij bij de dierenarts brokjes gehaald en kwam die afleveren. Samen zijn we naar Kimo geweest, en ja, uiteraard konden we het niet laten. Een nieuwe gele jasmijn (helaas niet geurend), drie vetplantachtige kruidig geurende plantjes, en een ook onbekende klimmer, met vreemd blad en zaden. Daar moeten oranje bloemen in komen. Ik ben weer heel benieuwd. Verder had hij weer petunia's, ik heb er toch maar wat gekocht, ook al koop ik ze liever wat groter zodat je weet welke kleur ze hebben. De petunia's heb ik gelijk in bakjes en potten gezet, de grotere planten wacht ik maar meer tot Hazzam er is, ik moet mijn rug nu toch maar even ontzien.

En ja, ik had het nog niet geschreven of, het regent. Ben benieuwd of dit het gebruikelijke druppelgedoe is of dat we weer een echte bui krijgen. Het viel allemaal gelukkig mee. Wat wel grappig was dat de schrik er bij de mensen blijkbaar wel in zit, Hazzam kwam wat later omdat hij vanwege de dreiging zijn hele dak had beschermd met plastic. Tja, ze zullen er rekening mee moeten houden dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren en met de sterke wind hier is een plastic vel niet afdoende lijkt mij zo.

De nacht was zwoel en klam, eigenlijk best apart, het is dus bijna februari, normaal gezien een van de koudste periodes in Hurghada, maar tot nu toe slaap ik nog steeds onder mijn dunne zomerdekbedje. En dat was zelfs vannacht eigenlijk te warm. Ik heb nog getwijfeld of ik de ven of de airco aan zou doen, heb nog effe boven het dekbed gelegen, maar ja, dat durfde ik weer niet voor mijn rug, dus heb ik maar een beetje afgezien. Tenslotte kan ik weer douchen ;-).

Vandaag zondag weer plezierige ontdekkingen gedaan, eindelijk heb ik lavasplantjes die gezond en fris zijn. Het is toch echt die potgrond hoor, kan er niks anders van maken. Al jaren probeer ik lavas (maggieplant) te kweken, maar nu voor het eerst lijkt het dan te gaan lukken. En feitelijk is dat met veel meer planten het geval. Ook de tomatenplantjes die ik een tijdje geleden gezaaid heb doen het goed, 2 ervan heb ik vandaag verpot in mijn eigen oude mengsel, kijken hoe dat dan werkt als de planten een stuk groter zijn. We blijven experimenteren!
Ik probeer al een tijdje hoe ik nou Spinneys kan bereiken om te vragen of ze die potgrond als eenmalig iets hadden of dat het vaker gaat gebeuren dat je dat kunt vinden. Tot nu toe geen emailadres kunnen vinden, wel een telefoonnummer, maar ja, dat kan weer een gebed zonder einde worden.....

Vandaag ook weer voortgang geboekt met het ordenen van mijn films op de harde schijven, inmiddels zijn het er 2000 in dvd formaat en nog eens een honderd of wat in dvx + alle series.
Denkelijk wel 3000 bij elkaar nu, als het niet meer is.....
Ik hou van soort bij soort, dus af en toe, als ik weer nieuwe schijven heb moet er van de ene naar de andere, en soms van verschillende naar een. Anyway, dat moet dan ook nog bijgehouden worden in het alfabet, anders heeft het geen zin om dat bij te houden. Je blijft er mee van de straat zal ik maar zeggen. Dat doe ik tussen de verplantklusjes door, en ondertussen doe ik dan ook nog huishoudelijke dingetjes, alhoewel dat niet bepaald mijn grootste hobby is.

Zojuist zag en hoorde ik de vuilniswagen weer langskomen, die komen ook niet meer met de normale regelmaat, daarbij heeft de buurman weer de neiging zijn rotzooi in mijn ton te gooien, ik zet die dan weer terug bij hem, maar ja, uiteindelijk ligt het dan onder mijn zakken in mijn ton. A-sociaal is nog steeds iets wat aan hem kleeft, blijkbaar. In plaats van zelf een ton aanschaffen, of zelfs een deftige vuilnisbak komt niet in hem op......

De dag begon zonnig, inmiddels is het weer bewolkt, het weer verandert dus echt, ook hier. Lekker sneeuw weer in Nederland mocht ik begrepen en hier is de zon verborgen achter de wolken.

Never a dull day in Egypt,

31 januari 2010