Upstream

Weer aan het opkrabbelen uit mijn dip. Vandaag de details van de Lake Nasser cruise gekregen, het is een uur of 9 rijden naar Aswan, met prive-auto. Gisteren ook de mede-reizigers ontmoet op het feestje bij Margaret, ook zij herkende me niet ;-). Met mijn nieuwe haarstijl, beetje make-up en totaal andere kleding dan de ongeveer 4 jaar geleden dat ze mij ontmoet hebben was het van he? Anyway, gemengd gezelschap, 2 Duitsers, 1 Engelse en een Nederlandse. Maar ik hoorde dat de trips naar de tempels en dergelijke in kleine groepjes gaan, met eigen gids die de taal spreekt (hopelijk ook Nederlands, maar anders dus in het Engels) waarbij je als groep bepaalt hoe laat je weg gaat. Ik heb namelijk geen zin in dat 5 uur 's morgens gedoe wat je vaak op die cruises hebt. Lekker relaxed en luxe, zo was ten slotte de bedoeling.

We vertrekken om 9 uur vanaf hier, hebben we ook nog tijd voor lunch, koffie, plaspauzes enz. onderweg, en als het goed is komen we dan zo rond high-tea tijd aan op de boot. Ga ik dat ook eens meemaken, de befaamde engelse high-tea, oorspronkelijk bedoeld om de tijd tussen lunch en (laat) diner te overbruggen. Nou ben ik beslist geen thee-drinker, maar ze zullen denkelijk ook wel koffie hebben en anders is het high-tea met bier of andere alcoholische versnapering. De kleine sandwiches, taartjes, cakes en whatever zullen ook wel smaken zonder thee....
Ook vandaag dan toch besloten om een nieuwjaarsborrel te geven voor de hollanders hier, dat wordt de 3e, Heineken geeft extra sponsoring, dus dat is mooi. Nog mail gestuurd naar de ambassade of zij de hapjes willen sponsoren, maar we vragen zowiezo deze keer een eigen bijdrage, ook voor tips voor het bedienend personeel. Ondanks het feit dat mensen de hele avond gratis drinken en gratis snacks voorgeschoteld krijgen zijn er te veel mensen die het zelfs 'vergeten' om een beetje tip voor de jongens te geven. Of zoals ik laatst vernam 1 piaster. Het zijn hier wonende en/of werkende Nederlanders, dus ze weten wat de (niet) waarde van een piaster is. Typisch Hollands zullen we dan maar zeggen?
Er is nog een plan om ook wat prominenten uit te nodigen voor de nieuwjaarsborrel, straks even opzoeken wat ik daar aan namen enzo van heb. Je blijft er mee van de straat zullen we maar zeggen.

Ik ben al een lijstje aan het maken wat er allemaal in de koffer moet. Voor het captains-diner gaat mijn blauwe jurk mee, met de bijbehorende spannende blauwe lak pumps. Verdere inspectie van de kledingkasten zal nog wel het een en ander tevoorschijn toveren. Ook nog binnen de 6 dagen die het nu nog is een afspraak maken met de kapper en evt. beautysalon, zodat ik tiptop ben. Ik begin er zin in te krijgen...........
Donderdag oud en nieuw bij de Italiaans/Nederlandse familie. Daarvoor ga ik denkelijk gevulde eieren maken, kijken of de Italianen dat ook lekker vinden. Dan wellicht de 1e rond 1 uur 's middags een bloody mary party, dan de 3e nieuwjaarspartijtje bij Orange, en dan de 5e weg. Hoezo huismus hahahahahaha.

We hebben al gediscusieerd wat we aan drank mee gaan nemen, ik neem een fles bacardi mee, Margaret een fles gin, Marianne en Dieter whisky. Dieter houdt van Ricard/Pernod/Pastice, daar heb ik ook nog wel een flesje van liggen, voor de midday leisury. Op de boot kunnen we met creditcard betalen, daarnaast gaat er nog wat cash mee, je weet maar nooit of we nog leuke dingen zien en dan is het vervelend als je geen geld bij je hebt.

Zojuist een heerlijke maaltijd besteld, geen zin om te koken, maar wel trek. Margaret kwam rond de middag langs en tja, heb haar 2e biertje maar de koffie gelaten en ook aan de alcohol gegaan. Er moet dus nu een bodem gelegd worden. Vanavond proberen Patries te bellen voor verdere afspraken over de fellucatrip in maart/april, ik heb nog 2 nachten Cairo in het Nilehilton tegoed, dat is misschien iets voor februari, samen met een vriendin en wie weet ga ik ook nog wel naar Nederland ergens in het voorjaar. Kortom, druk druk druk.

O ja, gisteren ook nog gehoord dat Tedata sneller internet aanbied. Vandaag met iemand ervan gebeld. Is inderdaad 2 x de snelheid die ik nu heb voor 100LE per maand meer. Dus dan 2 MB donw en 512 up. Vervelende is dan weer wel dat ik met die 3 weken tussentijd zit, waarin ik geen internet heb. Maar ik begreep van die knaap dat ik dan tijdelijk iets met wireless zou kunnen doen. Anyway ook weer iets waar ik achteraan moet.

Never a dull day in Egypt of zo?

Hurghada, 29 december 2008