The Red Sea turns Green

Het is warm, boodschappen doen en bezoeken afleggen zijn dingen die je in deze tijd maar liefst combineert en uitstelt als het even kan. Soms kan ik nog even in de tuin werken, eind van de middag als er gewaterd is koelt het meestal wel wat af, dan is ook de zon uit de tuin, dat scheelt ook.
Gisteren mijn eerste vijg gegeten, helemaal blij, de eerste sinds ik hier woon, mijn grond schijnt 'te goed' te zijn, ook citrusvruchten krijg ik niet echt aan de praat, respectievelijk aan de vrucht. Bloemetjes wel, maar geen volwassen vruchten.
Bananen heb ik ongeveer continue aan de planten hangen en de mango's doen het ook goed dit jaar, zelfs de boom die ik zelf opgekweekt heb uit een pit heeft inmiddels jawel, 1 vrucht.

Er komen binnenkort andere dingen in mijn tuin, ik ga kippen houden, ik herinnerde me ineens de smaak van verse scharreleitjes van vroeger toen ik nog in Belgie woonde een een soort kleine boerderij had, ook ga ik weer groente kweken.
Dit alles eigenlijk vanuit het project, The Red Sea turns Green, een initiatief wat ik met een paar vriendinnen heb opgezet en zo kort als we bezig zijn, loopt als een trein. Vandaar dat ik weer eens op de website kwam, jaja, ik weet het dat mensen mijn verhaaltjes missen, maar ik ben met zoveel anderen dingen bezig geweest, veel reizen gemaakt, er is hier natuurlijk ook het een en ander aan de hand geweest, maar nu alles weer wat rustiger is, is het ook tijd voor nieuwe initiatieven. Vandaar.

En ja hoor, nog steeds
Never a dull day in Egypt