Simpel geluk

Het mag misschien raar lijken, maar hier kun je voor heel kleine dingen gelukkig en blij worden. Ik tenminste dan. Vanavond zat ik op de toilet in de badkamer boven en genoot van de rollen toiletpapier die op de toiletpapierhouder opgestapeld waren. Niet dat je hier geen toiletpapier kunt kopen, tegenwoordig zelfs verschillende merken, verpakkingen 2, 4, 8 of 20 rollen, verschillende kwaliteiten enzovoort, maar ik ben gemakkelijk geworden en stuur meestal de tuinman/bawab voor boodschappen. Nu Hazzam met vakantie is en zijn collega met zijn werkkleding komt, heb ik begrepen dat hij niet naar de winkels mag. Het zou zijn ontslag betekenen. Ok, dat wil ik niet op mijn geweten hebben dus heb ik vandaag zelf gewinkeld. Is ook wel weer leuk, lekkere stukken kaas, verse broodjes en jawel er is weer tonic in het durp. Uiteraard zijn er dan allerlei zaken die ik nodig heb en met volle tassen (de AH en Liddle tassen komen nu van pas, nu de supermarkten geen twintig plastic zakjes meer meegeven) togen we in een taxi huiswaarts.

Aldus genietend van mijn goedgevulde toiletrolhouder keek ik omhoog omdat daar iets bewoog. Clousseau had zich weer eens de moeite genomen om een wasbakkenras te zijn. Dat heb ik niet meer gezien sinds Gruttertje is verdwenen. Ik was geroerd, het deed me echt denken aan toen Gruttertje er nog was, dat ze daar samen in de wasbak sliepen.
In de Metro supermarkt hadden ze weer Brie (kaas), ik heb dus gelijk maar een fiks stuk genomen, want het was verse en zelfs de verpakte/ingeblikte had ik al een tijd niet meer gevonden.
Dat kan je dan gelukkig maken, een geluksgevoel wat je in Nederland eigenlijk niet meer kunt ervaren, daar wordt je hooguit pissig en ga je naar de manager als iets er niet is en de volgende dag nog niet. Hier ben je dus blij met flesjes tonic, verse brie en fruit wat hier niet het hele jaar door te krijgen is, daar zijn de seizoenen tenslotte voor.

O ja, ik vond vandaag ook echte stronkjes witlof, eerder had ik al miniversies gevonden, maar ja dat ik nogal gedoe, heb je veel nodig en omdat je de bittere kern en de onderkant er af moet halen is het toch anders. Morgen of overmorgen dan toch maar echte witlof met ham en kaas en verderop deze week mijn fameuze spaghetti carbonara met witlofsalade. Ik geniet al bij voorbaat!
Zoonlief had ooit in plaats van een Indische Boemboe een boemboe voor tiki marsala meegenomen, die heb ik gisteren uitgeprobeerd, nah, volgens mij kan ik dat zelf smakelijker maken. Het was goed te eten, maar een beetje flauw. De indische boemboes van AH zijn prima, maar de Indiase hoef ik dus niet (meer).

Jippie, ik ben helemaal blij, mijn nieuwe computer werkt. En het draait als een zonnetje, echt een groot verschl, zo'n quaod core en 4 gb geheugen. Het was wel even een gedoe, uiteraard, want ik had dus windows 7 (op een sata computer draait windows xp niet zo goed schijnt) op een extern schijfje gecopieerd, want mijn eigen computer had geen funcionerende brander meer. Toen evenwel de computer omgebouwd was met de nieuwe inhoud en het tijd werd om het schijfje te branden om het besturingssysteem (windows 7 dus) er op te zetten bleek dat de gecopieerde versie corrupt was, de computer zag het niet. Gelukkig was er nog de andere grote computer en stond het op een harde schijf (een Ide schijf) die dan hopelijk wel goed was, dat was de originele download. Die schijf moest dus op de andere computer met een externe behuizing, waarvan ik er een stuk of 4 heb, die het wel of niet doen, die gebruik ik niet. Anyway, het was dus effe vervelend, zoeken naar welke externe behuizing het dan wel deed. Toen was het idee om die harde schijf dan rechtstreeks in de computer te hangen. Wat bleek toen, in plaats van de harde schijf uit mijn pc was de gebruikte schijf een oude niet goed werkende. Maar dat bleek later. De schijf werd niet gezien door de 2e computer en er aldus weer uitgehaald. Normaal gezien zou alles dan weer goed moeten gaan, deze keer niet, toen leek het erop dat ook die computer het niet meer deed. Die wilde niet meer opstarten. Daar kun je dan zo shagrijnig van worden. Evenwel liep ik later naar mijn pc en zag daar een harde schijf liggen die ik herkende. En jawel, er was een foutje gemaakt, die corrupte schijf was in de pc van mijn zoon gebleven, terwijl de originele schijf er naast lag. Ingewikkeld allemaal, maar het kwam goed, want toen bleek de externe behuizing die ik dacht dat goed was inderdaad goed en kon dus eindelijk de opstartdvd gebrand worden. We waren toen wel een uur of anderhalf uur verder geloof ik. En toen ging het plaatsvinden............

Na enige tijd, jawel, kreeg ik de melding dat Windows 7 draaide en mocht ik er zelf achter plaats nemen en mijn eigen bestanden en programma's terug gaan zetten. Daar ben ik tot 3 uur in de nacht ongeveer mee bezig geweest, en zal ik vandaag ook nog wel een paar uurtjes mee bezig zijn. Het is effe wennen aan die windows 7, maar het draait wel lekker. Nu moet ik Nero 9 (brandprogramma) er nog opzetten, want de Nero 7 die ik had schijnt weer niet goed samen te gaan met windows 7. Dat heb je dan weer met nieuwe besturingssystemen, dan werkt je oude vertrouwde software niet meer. Maar gelukkig hebben we torrentland, anders zou ik een godsvermogen kwijt zijn.
De eerste dvd wordt gebrand op het nieuwe systeem, het schijnt allemaal vlekkeloos te werken, ik ben weer helemaal in mijn knollentuin ;-). Straks eerst nog even een hardplastic onderdeel (het knopjesgebeuren) in mijn dvd speler frutsen om te zien of ze het ook goed doen, maar dat zal wel.

Pff, zo langzamerhand werkt alles weer, moet nog allerlei documenten en dergelijke terug gaan zetten, uiteraard zullen er in de komende tijd nog wel dingen zijn die ik ineens mis, maar als het goed is werkt de oude harde schijf ook nog, dit moederbord heeft toch gelukkig ook nog een Ide-aansluiting, dus als ik iets kwijt ben kan ik het altijd nog terugvinden op die schijf, of ik hang die schijf eraan met die externe behuizing die dus nog blijkt te werken.
Het is effe een gedoe, maar het voelt alsof het allemaal perfect in orde komt/is. Wel een verademing, voorheen moest ik soms zo lang wachten dat ik dan maar effe koffie ging maken of de tuin ging inspecteren. Als ik dat laatste deed, was het zeker klaar, want tja, tuininspectie kan het risico in zich hebben dat ik een knippertje ter hand neem en een beetje ga snoeien ;-).

Trouwens, over de tuin gesproken, de zaailingen doen het nog steeds goed, er komt meer en meer boven de grond en de tuin is ook helemaal happy met deze koelte (voor de begrippen hier dan, het is overdag nog altijd zon 25 tot 30 graden en ´s avonds tussen de 20 en 25. Dit is en blijft een van de mooiere tijden van het jaar, ´s avonds eventueel een vestje of iets met lange mouwen aan en overdag gewoon lekker in je topje en korte broek, of minder. De voorbereidingen voor sinterklaas zijn inmiddels ook weer van start gegaan, Sint kan wellicht zelfs weer met 4 pieten aanwezig zijn. Zelfs heeft hij mij verteld dat hij hier tijd heeft om bij de kinderen thuis langs te komen om de cadeautjes af te leveren. Het wordt echt een hollandse kolonie hier langzamerhand.

Nu even eerst alle films en muziek branden, dan kan er weer een deel van de harde schijf, én van de kleine externe waar ik alles op had gezet wat zeker bewaard moest blijven en dan is alles weer zoals het was. En dat is altijd een prettig gevoel.

De Italiaanse traiteur heeft nog steeds niet de benodigde vergunningen, dus nog even geduld, maar dat zijn we hier wel gewoon.............. Tenslotte leven we in het land van IBM, Inch Allah, Bokra, Mumkin (Zo God het wil, Morgen en Misschien).

Met een zonnige groet, vandaag geen bewolking tot nu toe!

Never a dull day in Egypt.

Hurghada 16 november 2009.