En nu, rust

Heerlijk hoor, al die bijzondere ervaringen, leuke mensen die je ontmoet, prachtige planten waar je door omringd wordt in grote getale, maar ik vind het altijd weer heerlijk om thuis te komen en te zijn. Mijn god, wat een drukte daar in Cairo, die mensenmassa's, de herrie, de vuiligheid en de vieze lucht, dat zijn de negatieve dingen daar. Heerlijk is het winkelen, de restaurantjes, het genoegen van de grote stad. Deze keer weinig schade aan mijn zaaisels, ik krijg de indruk dat Hazam het door heeft, pffff.

De katten waren blij met mijn thuiskomst en ik sliep weer op mijn eigen waterbedje, heerlijk trouwens nu dat weer gevuld is en de topping er op ligt, echt een prinsessenbed. Ik wilde eigenlijk gisterenavond op tijd naar bed, maar dat is er niet zo van gekomen. Vandaag dus de foto's en teksten van de laatste keer Cairo gemaakt voor de site en een beetje getutteld, koffers uitgepakt, wat dvdtjes gebrand, was opgeruimd, dat soort werkjes.

Zondag
Vanavond weer een feestje, de kapperszaak van Gerda zit in een nieuw pand en ik ben uitgenodigd voor de opening. Ik neem denk ik maar een fles wijn mee, de bloemen van hier zijn vaak niet echt geweldig en daarbij, meestal krijg je dan als nieuwe zaak vaak bloemstukken zodat je een week vol sta met blommen. Helaas is de temperatuur natuurlijk te hoog als je de airco dan niet de hele dag/nacht aanhoud waardoor je weinig plezier heb van de toch wel dure bosjes/stukken hier. Een fles wijn is te bewaren. Ik zou haar ook een plant kunnen geven (eigen kweeksel uiteraard) maar ja, of die het zo goed doen in het klimaat van overdag airco en dan 's avonds oplopende temperaturen? Moet ik maar niet gaan wagen, vind ik eigenlijk wel een beetje zonde van alle werk en tijd. Misschien is zij beter erin, maar mijn planten overleven buiten beter dan binnen.

In het vliegtuig las ik een artikel over Tanzania. Ik ben in mijn jonge jaren wel in Kenya geweest, en had mezelf nog ooit beloofd daar naar terug te gaan. Kenya is inmiddels wel ernstig toeristisch, geen idee van Tanzania. Egypt Air vliegt ook een paar keer per week naar Tanzania, ticket kost dan iets van 500 euro. Mmmmmmmm, wie weet, ooit. Ook een live-aboard duiksafari naar Soedan lijkt me wel wat, alleen is dat 2 weken en best wel aan de prijs, ruim 3000 euro, dat moet volgens mij goedkoper kunnen, ook nog eens iets om uit te puzzelen. Want ik wil nog een keer naar het zuiden, de vorige safari was ik merendeel van de tijd beroerd en niet fit om te duiken en ik wil dan nu in een kamer met airco, aparte bedden van redelijk formaat en beslist geen stapelbedjesgedoe meer. Dat kampeergedoe ben ik wel een beetje ontgroeid. Dan maar minder, maar wel luxe.

Een vriendin van me wil voor haar 50e verjaardag iets leuks gaan doen voor haar vrienden, ze denkt erover om een hele cruiseboot af te huren voor een lake Nasser cruisse. Ik heb mijn contact Ahmed gevraagd wat de mogelijkheden zijn, probleem is wel dat het in november is, blijkbaar het hoogseizoen, maar hij ging zijn best doen....

Maandag
Het is de tijd dat we naar de hete maanden toegaan. Het is nog niet echt de ergste tijd, die moet nog komen, maar het begin is duidelijk voelbaar. De airco in de keuken staat weer dag en nacht aan en houdt, naast de keuken, ook de woonkamer op koelte. Boven heb ik de airco's overdag nog niet aan, maar ik nijg er soms wel toe. Als ik, zoals daarnet, de gestreken was in de kasten leg en hang dan hou ik het niet meer droog. Zelfs als ik achter de pc boven zit voel ik me klammig. De nieuwe mediabox waar ik filmpjes op probeer te zetten heeft, zo lijkt het dan toch, ook moeite met de temperatuur. Ik zal het zometeen nog eens proberen. Die klapte er gewoon uit terwijl ik aan het copieren was, en hij voelde ook ernstig warm.

De hete tijd, tja, veel binnen zitten, filmpjes kijken en dingen op de computer doen, want buiten kom je dan zo min mogelijk. Het lopen en alle activiteiten gaan dan vanzelf in een lagere versnelling. Je eetlust vermindert en ook de zin in koken. Gelukkig is het maar 2 maanden ongeveer, en ik blijf mezelf voorhouden dat vergeleken met Nederland, waar je toch een heeele lange winter hebt tijdens welke je niet voor je lol naar buiten gaat, het eigenlijk maar een korte periode is, die temperaturen van boven de 50 graden, voor mij hoeft het niet echt.
Lastige is ook dat dat juist de periode is dat ik beter niet wegga, dus op vakantie naar een koeler oord, want ik moet dan echt de tuin goed in de gaten houden, per dag gaan er dan tonnen water doorheen en als je niet oplet zijn er zo planten naar de filistijnen. Een dag niet wateren kan dan al funest zijn, zeker bij de jonge plantjes.

Vandaag heb ik dus maar eens even her en der dingen opgeruimd. Een van de klussen die ik niet graag doe. Het stoort mij ook niet zo als er overal dingen liggen. Ik weet over het algemeen alles terug te vinden, dat is het belangrijkste. Maar eens in de zoveel tijd wordt het mij ook teveel en ga ik dingen op hun plek leggen of er een nieuwe plek voor vinden. Soms denk ik wel eens aan wat ik had toen ik hier kwam wonen en hoeveel je dan weer bij elkaar verzamelt. Vroeger woonde ik nooit langer dan 5 jaar ergens, dan ga je automatisch dingen wegdoen als je weer eens verhuist. Ik nader nu de kritische grens van 5 jaar. Zou het er dan toch eens van komen?
Goed, eindelijk heb ik de marmeren platen bij het trappenhuis leeggemaakt, dat is ook zo'n soort van verzamelplek voor dingen waar ik effe geen weg mee weet. En dan ineens weet je waar het wel bij kan of hoort.
Als het dan opgeruimd is heb je eer van je werk. Als het altijd netjes is zie je het verschil niet ;-).

Dinsdag
Pff, eindelijk heb ik de serie 24 seizoen 7 helemaal bekeken, een nacht ben ik zelfs tot 5 uur opgebleven, het was zo spannend dat ik niet kon stoppen en plotseling was het licht. Gelukkig had ik mezelf 'vakantie' gegund en geen afspraken zodat ik lekker uit kon slapen. Nu maar weer even geen series, ik ken mijzelf. Terwijl de thermometer stijgt doe ik wat meer binnenwerkjes, ik ben weer druk met de lijsten van mijn filmverzameling. Met nieuwe externe schijven en een mediabox van 1,5 Terrabite is er nogal wat te schuiven, wat ook betekent dat alle lijsten veranderen, want op de alfabetische lijst staat ook op welke schijf de desbetreffende film staat. Aangezien ik nu 9 externe schijven heb, die dan ook weer op genre zijn gevuld én met dagelijks toch wel een film of soms 2 erbij is en blijft het een bijhoudwerkje, ik zit nu aan de meer dan 1500 films, de series niet meegerekend, die hebben geen nummer, en soms staan er ook meerdere films op 1 dvd. Maar het komt goed.

Vanavond ga ik bij Margaret eten, ze vroeg of ik 3 flessen witte wijn mee wilde nemen, we eten garnalen, jammie. Morgen weer lekker niks en dan donderdag weer Hollandse Avond. En dan hoop ik even een rustige tijd te blijven houden. Ik kan dat zo nodig hebben, gewoon geen afspraken, waardoor ik me niet aan tijd gebonden voel. Dan kan ik lekker tuttelen, want stilzitten kan ik niet, lezen doe ik meestal in bed, dus ik ben wel de hele dag bezig, maar op mijn eigen tijd en manier, gewoon als ik er zin in heb en niet omdat het moet.

Vandaag heb ik Hazam de buitenlampen die het niet meer deden laten vervangen, tenslotte heb je daar een tuinman voor nietwaar. Waarom ik dan zelf weer die dingen doe? Ik ga het wel leren hoor. Van de week zal ik Said de lijsten met de foto's van hoe het huis was toen ik het kreeg in de toilet op laten hangen. Die staan nu nog steeds op de grond en iedere keer denk ik o ja, effe ophangen, maar dat moet ik dus nou net niet doen. Allemaal werk wat slecht is voor mijn handen en werk dat ik niet zelf hoef te doen, maar het blijft moeilijk om me daartoe te dwingen. Vroeger draaide ik (bijna letterlijk) mijn hand niet voor om.

Update betreffende Peulus, die dreigt met rechtzaken, nah, ik heb hem verteld dat ie dat maar moet doen, er zijn genoeg instanties en mogelijk zelfs kranten/tijdschriften die interesse hebben in zijn capriolen.
Ik word er niet echt bang van of zo, ik heb alles al vooraf uitgezocht en beoordeeld. En als ik iets over het hoofd heb gezien, nah, nog geen probleem, laat ie vooral zijn vuile was buiten gaan hangen.
Hij heeft zich een beetje vergist in mij, en ja, hij protesteerde, zeker in het begin tegen al mijn bewaargedoe, maar ach, toch wel handig als je bewijs hebt van al die dingen die hij nu probeert te ontkennen of zelfs probeert volledig om te draaien.
Wie wat bewaart heeft wat, tegeltjeswijsheid aja, soms best wel relevant.

We zullen meemaken wat een held het is, ik ga er vooralsnog van uit dat het pure bluf is, hij heeft alles te verliezen, ik niks meer, wat hem betreft.
Ik heb niemand belazerd, niemand voorgelogen, ik meende en geloofde dat hij de waarheid sprak. Aja, hoe blond kun je zijn, dus stom, oerdom, naief, whatever, maar ik heb nooit iets gedaan wat in de schaduw van zijn grootse belazerij van mij, maar nog erger iedereen in mijn omgeving kan staan.
De loozer.
Ik leer het al om mijn verhaal als waarschuwing te vertellen voor meiden/vrouwen, dat ie nog geen andere dames zo ver kan krijgen, dus ach, alle nadeel heeft zijn voordeel, toch?

Maandag
Ik ben weer helemaal bijgekomen van alle mensen, ervaringen en indrukken van de afgelopen tijd. In een ontpiepelperiode, zoals ik het dan noem heb ik iets dols gedaan. Ik heb drie seriers 24 gekeken, nou ja 2 volledig en 1 tot op de helft, waarbij ik zelfs een marathon heb gehouden van 1 nacht helemaal niet slapen, dus 36 uu wakker. Het was zo spannend dat ik niet naar bed wilde/kon. Gek genoeg had ik de dag daarna ook niet echt iets dat ik supermoe was of zo. De nacht erna heb ik uiteraard uitstekend geslapen ;-).

Vandaag weer wat actief geweest, bij Drinkies een alcoholbestelling gedaan, het wordt te warm om dat allemaal nog zelf te doen. De periode van homedelivery is weer ingeluid. Minder buiten, dus meer binnen, filmpjes kijken, misschien wat administratie doen, iets waar ik niet zo van hou, want er staat een doos met papierwerk wat ik uit moet zoeken en keurig in mapjes hoort, maar ja. Vroeger was ik daar heel goed in, naarmate je ouder wordt (denk ik dan maar) is het meer zo van, als ik maar weet waar het is, dan is het ook prima.

En ach, een privé-boekhouding/administratie is wel effe anders dan een zakelijke, dat heb ik gemerkt toen ik eindelijk alle bedrijfsadministratie ging uitzoeken en wat niet meer relevant was weggooide. Jemig wat een hoop papierwerk. Enfin, zoals gezegd, de hete tijd is naderend/begonnen, dus wie weet (ik vrees van niet, maar je weet maar nooit).

Mensen vliegen weer af en aan, ik moet nog een keer indisch gaan koken voor ik naar Sharm ga, want een avond heb ik beloofd voor 2 vriendinnetjes te koken, dus kan ik eigenlijk de avond ervoor ook anderen uitnodigen, ik kook toch altijd te veel voor een tweede ronde. Jan zit me steeds te porren of ik geen zin heb, die baalt als een stekker dat ie er de vorige keer niet bij kon zijn en inmiddels heb ik wel weer iets van och, kan wel weer.

Anyway, toch, ondanks alle rust die ik mezelf genomen heb;

Never a dull day in Egypt.

Hurghada, 22 juni 2009