Primeur!

Met dank aan Boopske voor de tip, ik heb koffiepads gevonden hier om de hoek bij Metro, helemaal te gek. Wel duur, 18 pads voor 51 pond, maar ja, in geval van (hoge) nood zijn ze er dus. En nu maar hopen dat ze voorradig blijven. Ik kan mijn geluk niet op, het wordt echt een werelddorp. Het was ook wel nodig, want mijn pakket uit Nederland is nog steeds spoorloos ergens in Egypte en de voorraad is echt ongeveer op. Heb gisteren van pure armoede maar chocokoffie gebruikt, die had ik ooit een keer gekocht en nooit gebruikt, is eventueel wel te doen, maar niet mijn favoriet. Dan heb ik ook nog wel 2 zakken met caffeìnevrije pads, die zijn echter voor mensen die niet tegen gewone koffie kunnen, dus die spaar ik een beetje.

De dagen vliegen weer voorbij, het lijkt wel of de Lake Nasser trip al weer weken geleden is, raar is dat soms. Ik ben nog steeds bezig met de was, al die kleding, zijden bloesjes, wollen truitjes, mot allemaal op kleur en dan heb je dus veel machines te draaien. Maar goed, ik heb de tijd hahahahahaha.

Kreeg vanmorgen weer even een stuip bijna, het internet lag weer even plat. Maar geen onderzeër, geen domme bootmeneer die zijn anker om de kabel had gevlochten, wat het was weet ik niet, maar na een kwartier of zo was het weer terug. Misschien stroomonderbreking in Sakalla, wie zal het zeggen. Ander gedoe is dat ik problemen heb met films die ik gebrand heb met het programma Nero, die blijven op een bepaald moment hangen en dan klapt de dvd speler op uit. Heb de ´foute´ dus opnieuw gebrand in DVD shrink en die doen het wel. Pffff. De afgelopen dagen dus ook weer wat filmpjes gekeken. Saai leventje eigenlijk weer, zou je bijna kunnen zeggen.

Uiteraard heb ik ook weer verse melk kunnen scoren bij Metro, vind het echt vervelend dat Abu Ashra die niet meer verkoopt, en ik geniet nu dus van een kopje koffie met pads van hier (ja ze zijn geschikt voor de Senseo-machine) en geschuimde verse melk. Welk een feest. Heb ook broodjes gehaald, want ik was bezig met het broodmeel wat ik vorig jaar gekocht had in Nederland, maar ja, dat mot dan weer een tijd rijzen. Is dus dan brood voor morgen. Of wellicht voor vanavond, ik heb nog een restje erwtensoep met Hema rookworst, daar is bruin brood heeeel lekker bij. En supergezond trouwens.

Gisteren heb ik zuurkool gemaakt, met spekkies en dan lekker pureren, dat zijn zo van die winterdingen waar ik van kan genieten. Vandaag bij de Metro een mooie runderfilet gehaald, dus kogel en ook een stuk roastbeef vlees, ik wil toch eens proberen om zelf rosbeef te maken zoals wij dat in Nederland hebben, met lekker rood vlees van binnen. Er zit dan wel veel vlees en vet bij die runderhaas wat afval is, maar heb al gekeken, of ik maak er gehakt van (ik heb een splinternieuwe electrische gehaktmolen staan), en ik zal ook zien of de katten er wellicht mee te plezieren zijn.

De keuken ligt dus weer vol met tasjes van de Metro, maar ik vond dat ik dit vreugdevolle nieuws gelijk op internet moest zetten, ook voor de andere Nederlanders hier. Ze liggen dus bij de koffiehoek, het merk is Legal en ze hebben diverse smaken. Dolletjes hoor.

Vandaag heb ik de vloer van de werkkamer ook maar weer eens opgeruimd, ik kan dan daar zo van alles op stapeltjes leggen en het ook een tijdje laten liggen. Heb dan geen zin om het weg te bergen en dan ineens ja, dan ben ik het zat en ga ik even rausen. Het vreemde is dan altijd dat het zo gebeurd is en je dan eigenlijk denkt, waarom heb ik dat niet eerder gedaan. Maar ja, zo werkt dat dan blijkbaar, je mot er zin an hebben.

Van mijn host heb ik vernomen dat mijn account is uitgebreid, ik heb nu 500 MB aan ruimte, dus kan ik de oude pagina´s die ik verwijderd had weer terugzetten en verder gaan met de laatste dagen van de trip. Ik heb nu blijkbaar 170 MB over, weet niet hoe lang ik daar weer mee verder kan, maar goed, dat zie ik dan wel weer.

Anyway, opwindend moment om even op het net te gooien, al zullen veel mensen denken, nah, is dat nou wereldnieuws? Ja, hier is dat behoorlijk groot nieuws!

Hurghada, 20 januari 2009