Peulus

(zo noem een vriendinnetje hem)

Tja, onze Paul Veldhuisen uit Amstelveen (geboren 18-10-1963 althans zo zegt hij dan) voelt zich niet zo lekker of zo?
Op 4 mei j.l. bestond het hem om na voorheen allerlei bedreigingen te uiten, pikante foto's van me op internet te plaatsen en dan ook nog eens mails naar de consul in Cairo te sturen, mij persoonlijk te benaderen per mail om me uit te nodigen op msn te converseren met hem.

Nah, die behoefte had ik niet zo, dus ik vroeg hem wat hij nou eigenlijk wilde. Vierenhalf uur later was het me nog niet duidelijk, hij verkiest het om vaag te blijven, ondanks mijn vraag naar (zoals altijd eigenlijk al) uitleg. Hij heeft het over acties en voorgenomen acties, ingestelde acties. Ik weet niet wat hij allemaal in gedachten heeft en blijkbaar wil ie dat of kan ie dat ook niet delen.

Kortom, ik heb hem bij herhaling gevraagd wat wil je bespreken, waar heb je het over, welke plannen, welke acties. Maar of ie nou dronken was of beetje van het pad, ik weet nog steeds niet wat ie nou wil. Zal wel aan mij liggen. Hij heeft zelfs nog gemeld dat ie me telefonisch had proberen te bereiken, de nood moet dus hoog zijn. Maar ja, pech voor hem, hij verwijdert steeds alle mogelijk 'foute' nummers voor zijn door hem zo genoemde 'walgelijke' echtgenote. Tenslotte had ie met haar een normaal huwelijk, zij het niet altijd zo bevredigend, en tja, dan moeten er geen rare egyptische nummers opstaan. Kan zomaar verdacht lijken........

En ach, allen welbekend behalve aan hem blijkbaar, de nederlandse simkaarten heb ik niet in mijn werkende telefoons hier, die zijn voor in Nederland. Hoef je geen Einstein voor te zijn, toch? Stel je nou voor dat er echt iets aan de hand was geweest in al die jaren, geeft weer eens te denken.
Maar ik was helemaal verbaasd, hij wilde me bellen. Jeetje, welk een eer..........
Nah, ik had geen enkele behoefte in een niet-traceerbaar resp. op te slaan gesprek, daarom wilde ik ook al niet op msn. Wat hij mogelijk te vertellen heeft of te vragen kan allemaal per e-mail en wat is er nog te vragen, te vertellen, uit te leggen? Tweeëneenhalf jaar heb ik hem gevraagd, keer na keer om uit te leggen, hem alle ruimte gegeven. Nu is er dan van hem uit nog iets belangrijks zou je kunnen bedenken. Voor mij is het over, helemaal over.

Hij heeft alles verspeeld, maar dat is een werkelijkheid die niet tot hem door wil dringen. Hij is o zo 'begrijpend', wil niet geloven dat ik niet meer van hem hou, dat ik zelfs geen haat voel, slechts 'koude' wraak. Nah, hij mag verder dromen, droog of nat. Zal me inmiddels ook 'an me reet roesten'.
Het moet lastig zijn, want tot gisterenavond laat bleef ie maar mailen, maar ja, vandaag is natuurlijk een nationale vrije dag in Nederland, hoefde hij niet om 8 uur naar bed.
Anyway, ik weet nog steeds niet wat hij nou dan nog van me wil. Het lijkt erop alsof hij weer zijn oude trucendoos uitprobeert, van effe in het stof en o zo schattig, maar helaas Paul, ik ben volledig genezen.
Zal best lastig zijn als je er steeds mee weg kon komen. Maar ja, ook aan alle goede, mooie, prachtige, sprookjes komt een eind, zomaar.
Zeepbellen zijn fascinerend, al die kleuren, kun je zomaar mee wegdromen, maar dan ineens oeps, zijn ze weer wat ze waren, een uit elkaar gespat kleurrijk omhulsel van lucht.
Soms groots opgeblazen, maar immer een laagje zeepsop wat in alle kleuren van de regenboog glinstert in het (zon)licht, niettemin slechts lucht bevattend.

Het lijkt er op dat nu ik niet wens mee of in te gaan op zijn verwoede pogingen me mee te nemen in de nostalgie van 'wat wij ooit hadden' en 'dat ik verkeerde input heb' want uiteraard is 'alles niet zoals ik het zie', hij toch niet meer zo goed weet wat ie nu weer uit de kast moet halen.

De ambassade werkt niet, bedreigingen helpen niet, mijn foto's op internet ook al niet, ik ga niet weer voor gaas vanwege zijn hernieuwde verleidingstactieken. Jeetje, wat moet ie dan nu?
Ik weet het antwoord wel, maar dat is moeilijk uiteraard, onmogelijk zelfs voor iemand zoals hij. Hij moet gewoon stoppen met liegen tegen iedereen en de consequenties aanvaarden van zijn gedrag en acties.

Niet gemakkelijk, maar ja, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel? Het credo van de belastingdienst (schijnt ook een zure appel te zijn in zijn bestaan, is ie trouwens ook niet echt de enige in) is ook hier van toepassing. Alles is zijn eigen keuze geweest, zijn overmatig gevoel van superioriteit en daaraan gekoppelde roze bril zijn toch wat vertroebelend gebleken in de het echte leven. Als ie dat al kan zien, want voor zover ik het nu begrijp gelooft ie werkelijk in zijn hele leugenachtige bestaan. Moet kunnen, helaas niet bij mij.

Als zijn Tinus, zijn (moet wel) vreselijk liefhebbende vrouw Tineke wel met hem kan leven, zij kan niet zo dom zijn dat ze zijn leugens van groot tot klein niet weet, dan moet ie gewoon lekker alles uit de kast halen om haar alles (terug) te geven wat zij hem biedt. Ze ligt naast hem als ie de hele wereld bij elkaar snurkt, ze wast zijn kleren, legt 's morgens zijn schone kleren voor die dag klaar, kortom een devote vrouw. En ze gelooft hem, ook al krijgt ze genoeg informatie, dat het echt anders is.

Ik snap dan ook niet dat ie nog wil memoreren aan wat er ooit tussen ons was. Ja, ik was zijn fantasievrouw, maar die roze wolk is opgelost in alle leugens en bedrog. Zij, Tineke Veldhuisen, is echt de fantastische vrouw in zijn leven. Na 10 jaar in leugens te leven is ze nog steeds zijn maatje, zijn ankerpunt wat ie zo nodig heeft........
Ok, kun je ook van alles weer bij bedenken, waarom een vrouw zich dit allemaal laat aanleunen, maar hoe vind Paul Veldhuisen ooit nog iemand die zo alles van hem pikt.
En dat noemt hij dan naar mij (en mogelijke andere liefjes) een walgelijke vrouw? Hij moest zich schamen, als ie uberhaupt weet hoe dat werkt.

Tineke, hou lekker die (als ze al ooit bestaan hebben) miljoentjes in de kluis waarvan jij de sleutels/code hebt. Hij verdient een vrouw als jij, hoe het je lukt weet ik niet, maar je houdt echt van hem met alles wat je weet en je profiteert van hem in plaats van andersom. Chappeau.
Ook om te zorgen dat hij je niet weer grofschalig bedriegt zal ik mijn site met zijn gegevens in de lucht houden. Dat is het minste wat ik voor jou kan doen. Want ondanks dat we even concullega's waren, we sliepen tenslotte met dezelfde figuur, ik bewonder je ergens wel. Mijn god, wat een uithoudingsvermogen. Of misschien weet je ook niet hoe het is om zelfstandig als vrouw te leven en blijf je dan hangen bij zo'n figuur.

Ik was vergeten dat ik dit nog niet geupload had, bij deze dan!

Hurghada, 7 mei 2009