Perfectie, in Egypte (5)

 

Dieffenbachia's

 

 

Diverse binnenplanten

 

 

 

Varens en ficus

 

 

straten lang

 

 

 

 

 

 

 

Alsof je niet in Egypte bent, toch?

 

In het bedrijf werken 500 mensen, ieder heeft zijn eigen deel van een kas, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Dit omdat ze dan leren en weten/voelen hoe de planten er uit moeten zien, of ze gezond zijn enz. enz. Na het automatisch besproeien wordt iedere plant nagekeken of ze wel water gehad hebben en indien niet, handmatig bewaterd. Een miljoenenbedrijf dus.

We voelden ons ernstig bevoorrecht dat wij dit allemaal hebben mogen aanschouwen. Ik had nog een bos lelies en de laatste amarylissen besteld, toen ik af wilde rekenen kreeg ik te horen dat dat mijn cadeautjes was. Heb ik dat weer. Ze staan nu te pronken in mijn huis, als mooie tastbare herinnering, de andere beelden staan in mijn hersens gegrift, en gelukkig een deel ervan hier op de site. Het was wederom een bijzondere, mooie ervaring.

We werden weer teruggebracht met de taxi en in het hotel zat Michael, de chauffeur al op ons te wachten. De koffers werden ingeladen en na een stop bij een winkel waar ze ongelooflijk veel ijzerwaren, beslag, en van alles en nog wat moois om je huis te verfraaien verkopen (zelfs twee booglampen gezien), zijn we naar El Pacha gegaan, alwaar we onze Cairotrip waardig afsloten met een schotel Liver Alexandria, vergezeld van een fles Sakarra.

Daarna weer in de auto op weg naar Heliopolis en de luchthaven, nog even een peukje gerook in de rookruimte en voila, bus en vliegtuig in, sapje, wat gelezen en dan merk je alweer aan je oren dat je bijna thuis bent.
De zoon van Patricia kwam ons ophalen, het was gewoon allemaal prima geregeld.
Ik wilde eigenlijk op tijd naar bed gaan, maar ik had het kunnen weten, ik startte de serie 24, waar ik wat afleveringen van had gezien en kon niet stoppen, zo spannend was het. Uiteindelijk lag ik dus pas om over 2 uur in bed, maar ik heb uitgeslapen tot een uurtje of 10, dus voel me wel fris.

Het was weer een goede trip, maar voorlopig heb ik wel weer genoeg Cairo geproefd geloof ik. Alhoewel je weet het nooit, tenslotte....

Never a dull day in Egypt.

Hurghada 14 juni 2009.