Papieren...

Het is natuurlijk weer eens van hetzelfde. Ik woon hier nu ruim 5 jaar permanent, maar nog steeds heb ik een toeristenvisa. Dit o.a. omdat ik voor mijn huis nog steeds 'de groene kaart' niet heb, dat is de registratie bij het kadaster hier. Die krijg ik niet omdat er gedoe is geweest tussen het gouvernement en de projectontwikkelaar, niemand hier in de hele wijk heeft zoiets. Ik heb er zelfs nog een rechtzaak aan gespendeerd, die is tot op het laatste papier afgewikkeld, maar toen bleek dus dat het gouvernement nog geld tegoed zou hebben van de projectontwikkelaar, maar die had niet betaald omdat zij nog geld van het gouvernement kregen enz. enz. Een paar maanden terug heb ik te horen gekregen dat dat nu wel in orde zou zijn, maar nog steeds heb ik geen groene kaart. De Egyptische buurman met Nederlands paspoort blijft ook vaag over hoe en wat dan nu.

Anyway, een paar weken geleden was hier de man van een vriendinnetje en die wist me te vertellen dat ik dus recht zou hebben op een 5 jarig visa, dus de status van residence, en dat hij dat wel ging regelen met een habibi die general is bij het visa kantoor. Er zijn tot nu toe al een paar afspraken geweest, waarbij hij niet op kwam dagen. Vandaag zouden we dus weer naar het visumkantoor gaan, om 12 uur en dan zou ik om 2 uur mijn paspoort, met stempel, op kunnen halen. Aangezien vandaag ook de betaling van de rest van de reissom moest plaatsvinden, die zouden om 2 uur komen, werd het weer allemaal een heel gedoe, want Margaret en Injy moesten dus voor 12 uur langskomen om het geld te brengen en ik moest de afspraak voor 2 uur ook verzetten. Maar even na 12 uur kreeg ik een telefoontje dat het vandaag een egyptische feestdag zou zijn, waardoor er niet gewerkt werd op het visakantoor. Wel apart, gisteren toen ik belde voor de afspraak, belde hij, terwijl ik in gesprek was met hem, met een andere telefoon die general die toen zei dat we vandaag om 12 uur moesten komen. Zou hij gisterenavond vergeten zijn dat hij vandaag niet hoefde te werken? Anyway, nu komt hij om 4 uur voor de copieen, wat hij daarmee dan gaat doen is me vooralsnog een raadsel en dan morgen wederom een afspraak om 12 uur voor het visakantoor.
Ook weer lastig want om 10 uur komen de poetsers, die laat ik liever niet alleen in het huis. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

De pickup van het geld is nu voorlopig op 2 uur gezet, daar krijg ik nog een belletje over. Daarna ga ik dan naar de nieuwe Abu Ashra (supermarkt), die is gisterenavond geopend. Dat is te lopen voor mij en het is schijnbaar een hele grote, en er zijn 3 dagen openingsaanbiedingen. Oorspronkelijk zou ik daar vanmorgen met Margaret zijn gaan kijken, maar ja, ik zou dus om 12 uur naar het visakantoor gaan, waarvoor ik dus van alles omgezet heb. Zo gaat dat hier zo vaak en het blijft ongelooflijk irritant dat die lui hier gewoon afspraken maken, weer afzeggen, weer nieuwe maken, niet op komen dagen enz. enz..
Alsof ik niks anders te doen heb dan wachten op hen en weer wachten op hen, bellen waar ze blijven, weer nieuwe afspraak, een soort van disrespect vind ik het dan. Maar ja, ik wil wel heel graag zien of ik die residence kan krijgen, ten eerste kan ik dan niet zomaar het land uitgekikt worden en ook nog een bonus, je krijgt dan korting in hotels en bij reizen, die lopen ook behoorlijk op.
Niemand langsgeweest, dus na 5 uur naar de nieuwe Abu Ashra, daar hebben ze een heerlijke notenbar en kant en klare maaltijden, althans van alles om een maaltijd mee samen te stellen. Daarvoor heb ik Margaret maar uitgenodigd, die had een idee om 'raw meat' te gaat eten, dus biefstuk bij Da Nanni. Omdat ik toch moest wachten op die gasten voor het geld, die kwamen uiteindelijk om 20 over 8, leek het mij handiger om thuis te blijven en niet uit te gaan eten. Anders hadden we om 6 uur moeten gaan en dan zorgen om 8 uur thuis te zijn of pas weg te kunnen gaan nadat die gasten geweest waren, waardoor het weer erg laat kon worden.
Niets meer gehoord van mijn 'visa'-meneer. Ik laat het nu maar tot na de cruise, straks ben ik mijn paspoort nog kwijt (dat kan ook nog) en heb ik een ander probleem, kan ik niet mee op de cruise. Ik ga wel voor een 2e ronde, na de cruise.

Gisterenavond weer 2 filmpjes gekeken, die Kiefer Sutherland heeft heel wat films gemaakt, een was The Right Temptation en de andere To End all Wars. Eigenlijk wel relaxed zo 2 of 3 filmpjes per dag, ik heb er inmiddels meer dan 1050 dus kan nog wel effe vooruit.

Het probleem met de beeldschermen is dus niet over. Vanmorgen begon het gedoe weer. Wederom iets waar ik dan weer niks van snap.
Ook het opstarten blijft piepend, stekkertjes erin en eruit en dan na enige tijd werkt het weer. Logica kan ik er niet aan ontlenen, nog niet. Misschien krijg ik ineens een inval, of wellicht moet ik toch gewoon een 300 watt stroomblok kopen.

Maar goed, het is weer als vanouds,

Never a dull day in Egypt

Hurghada, 30-12-08