Nog meer stof

Ik had eigenlijk gisteren mijn haren beter niet kunnen wassen, maar ja, dan was ik met wel een heel stoffig hoofd naar bed gegaan. Vandaag heb ik dus de rest van de bossage bij het zomerterras toch maar onderhanden genomen. Als ik dan toch bezig ben.....
Dikke takken afgezaagd, de dunnere geknipt, goed gekeken dat ik zowel de inbraak- als inkijkpreventie niet zou verruïneren, dus stukje bij beetje, iedere keer weer vanaf diverse kanten kijken of het wel een goede stam/tak was om weg te halen, aldus een hele bende stof over me heengekregen en weer de nodige stammetjes voor de open haard.

Het kwam omdat ik gisteren besloten had de gordijnen bij het terras te wassen, met alle zandstormen waren die grauw geworden. Toen ik daar mee bezig was bedacht ik dat het weinig zin zou hebben schone gordijnen op te hangen als ik nog weer eens een lokale zandstorm zou veroorzaken en ik de gordijnen weer kon wassen. Dus ach, dan maar in een keer goed. Na het opruimen en stof weghalen heb ik alle planten ook nog eens afgespoten voor zover ik er bij kon en het is nu weer fris en licht aan de achterkant. Aangezien het de groeiperiode is zullen er wel snel weer nieuwe takken en uitlopers zijn, maar dan met mooi groen blad en luchtig.

Nadat ik dus onder het stof en water was gekomen heb ik mezelf maar weer op een douche en haarwaspartij getrakteerd, het was weer een lichte blubberstroom die in de afvoer liep. Maar goed, in principe zijn nu de ergste stofwerkjes gedaan. Zo meteen hang ik alle gordijnen weer op en dan ga ik tevreden zitten genieten van het schone.

Trouwens, een advies aan iedereen die messenger gebruikt. Ik kreeg steeds meldingen dat ik moest updaten en uiteindelijk heb ik dat vanmorgen gedaan. Niet echt plezierig, op de laptop ben ik alle contactpersonen ineens kwijt. Op de grote pc werkt het nog wel, maar hier op de lap die beneden staat dus niet. grrrrrrrrrrrrrr. Toen ik probeerde op de contactpersonen van boven op de lap te importeren ging ie uitnodigingen naar iedereen versturen. Blijkbaar is er iets goed mis want ik hoor van mensen dat ik gewoon nog in hun contactpersonenlijst sta bij hen.

Na verwijderen en opnieuw downloaden nog geen succes, en als ik het goed zag is er toen weer een uitnodiging naar iedereen gezonden om mij toe te voegen. Ook naar mensen die ik helemaal niet in mijn contactpersonen (meer) wil. Wat een gelazer. Ik ga nog eens zoeken of ik ergens de oude messenger heb staan, misschien werkt dat wel.

 
Linksachter terras
middenstuk

en rechts

Heerlijk al dat licht en de wind die nu kan waaien zonder gelijk stofwolken te veroorzaken. Tegen de tijd dat het weer nodig is om de zon buiten te houden is alles wel weer dichtgegroeid. En zo niet, dan kan ik er altijd nog gordijnen hangen.
De gordijnen hangen bijna allemaal weer ondertussen, alleen die bij het dompelbadje hangen nog aan de waslijn. Was toch wel wat kalig zo zonder. Met gordijnen heb je meer het 'Lawrence van Arabië' effect. Ik ga maar eens een biertje nuttigen als beloning voor een heftig dagje werk.

Update, (18.27 uur) ja het is weer heerlijk om buiten te zitten. Ik zag net dat ik echt weer de oude tuin-Andrée ben, vol krassen, schrammen, blauwe plekken, korte nagels (en als ik die niet goed schoonmaak) rouwrandjes. De tuin is echter in die 2,5 jaar wel heel wat veranderd, zowel in hoogte als in volume. Ik ben tevreden met mijn werkjes en het is weer een genoegen om iedere dag buiten te zijn. Af en toe nog op de pc, maar grootste deel van de tijd lekker buiten, bezig met groei en bloei.

Never a dull day in Egypt

Hurghada, 13 april 2009