Nieuwe speeltjes

Langzaam raakt de muur begroeid

Gisterenavond heb ik mijn speeltjes uit Nederland in ontvangst genomen. Het was zowaar nog een gezellige avond ook, meneer Aart was er toen ik aankwam. Dat was eigenlijk best grappig. Ik kwam daar aanlopen rond 8 uur omdat Samira had gezegd dat zij tussen 8 en half 9 daar zouden zijn. Het was nogal leeg op het terras en ook binnen zag ik weinig beweging, buiten het personeel dan. Anyway, hoor ik daar ineens ' Wat zie jij er goed uit', terwijl ik niemand zag in eerste instantie. Het bleek van boven te komen, alwaar ik heer Aart uit een raam zag hangen. Omdat ik hem nog steeds geld moest geven voor de sublieme reisgids van Egypte die zij voor mij hadden meegenomen uit Nederland, al een tijdje terug, was ik verheugd hem te zien, en niet alleen daarom hoor, maar ik vind het niet zo prettig om schulden te hebben, ook al gaat het dan om een klein bedrag.

Gezellig met Aart zitten kletsen en rond half negen kwam Samira met haar famile en partner, en jawel mijn drie pakketjes hardware. Een nieuwe harde schijf, die ik inmiddels aan het vullen ben met filmpjes die van mijn harde schijf afmoeten, die zitten aardig vol inmiddels en dat is niet goed voor het systeem. Dan mijn mediabox, waardoor ik filmpjes kan kijken van mijn harde schijven, rechtstreeks op tv (scheelt in brandwerk) en de cardreader. Helemaal blij met deze speeltjes! Bij Orange een echte ouderwetse schotel spinazie met gehaktbal, spiegeleitjes en gebakken aardappeltjes genoten en rond 11 uur was ik weer thuis. Vanmorgen de speeltjes allemaal uitgepakt en goed bekeken, qua kabels, instructies enz. enz.. Ik ben wel een beetje verslingerd aan het merk WD (Western Digital), erg gebruiksvriendelijk, alles vooraf geinstalleerd. Het is een kwestie van kabeltjes inprikken en hoppa, het werkt.

Als ik de films van de harde schijf heb overgepompt dan ga ik het eens uitproberen. Wel vervelend dat er standaard geen hdmi kabels bijzitten. Maar goed, daar hebben we radioshack dan weer voor, en ik heb nog wel een of 2 van die kabels liggen. Kwestie van de huidige mediabox (een harde schijf met ingebouwde mogelijkheden om direct op tv aan te sluiten) te ontkoppelen en dan dit multi-ding er op te hangen. Hier kun je zelfs 2 externe schijven tegelijk in prikken. Spannend allemaal.

 
Douggy tussen de planten
Hazzams zaaimethode, alles door elkaar

Vanmorgen realiseerde ik me ook dat je hier eigenlijk veel gelukkiger kunt zijn dan in Nederland. Want je kunt zomaar blij zijn dat er een regelmatige aanvoer is van bijvoorbeeld verse melk, die de Senseokoffie echt het lekkerst maakt. Van die dingen die in Nederland zo vanzelfsprekend zijn en je hier een weldadig gevoel door krijgt. Tevredenheid heet dat ook wel, het enige woord met een te ervoor wat niet negatief is (zoals mij vroeger altijd is voorgehouden).
Ook dat zonnetje iedere dag (nou ja praktisch iedere dag dan). Want als je wakker wordt en je doet de gordijnen open dan komt die blauwe lucht met vrolijke zonnestralen direct op je netvlies. De kleuren zijn sprankelend en het geeft gewoon een soort van warm gevoel. Ik vond het in Nederland altijd zo deprimerend die grauwe, grijze luchten, die druilerigheid, het zompige. Op de een of andere manier heb ik er nooit aan kunnen wennen, ook al heb ik daar een halve eeuw gewoond en ben ik er geboren en getogen, zoals dat heet.

 
Aardbeien in december...........
zaadbollen van de datura

Nee, geef mij de woestijn maar, ook al hou ik van groen en planten, wat je hier natuurlijk dan weer enigzins ontbeert. Geen bossen waar je rond kunt dwalen, daarmee ook geen wild, wat ik graag eet, maar ach, als ik dan in Nederland ben dan is het ook een heuse delicatesse en iets om naar uit te kijken.

 
Suzanne met de mooie ogen tricolore
En plots wordt ie bontbladig

Ik heb de indruk dat ik eindelijk over het liefdesverdriet, het pijnlijk gevoel van verraad en de jarenlange leugens heen ben. Het is niet mijn kapsel, mijn parfum, het is gewoon dat ik genezen ben van die diepe wond die die man met zijn houten hart mij bezorgd heeft. Hij zal dat nooit snappen, voor hem was ik en alles waar ik in geloofde een leuk fantasietje, een spelletje waar hij van kon genieten in zijn tomeloze egoisme. Ik ben weer blij, tevreden, genietend van allerlei kleine dingen. Weer mezelf, zoals ik dat me herinner van voor ik deze Paul Veldhuisen in mijn leven toeliet.
Mijn eetlust is terug, ik kokhals niet meer, ik braak niet meer, ook mijn gezondheid is terug normaal. De diep wroetende twijfels en onzekerheden zijn verleden tijd.
Ik kleed mij weer leuk met plezier en aandacht, ineens viel het op een rijtje, het lag niet aan mij.
Wat een gedoe als je er zo op terug kijkt eigenlijk. Ik gun hem alles wat ie over zich afroept. Wat ik hem ooit heb willen geven en voor hem heb willen doen en zijn en ook heb gedaan, hij is het simpelweg nooit waard geweest. Feitelijk is het een betreurenswaardig mens, ik voel inderdaad nu slechts nog verachting voor zijn zieligheid, zijn wanen en fantasieen. Hoe heb ik me laten (beet)nemen. Dat maakt me dan nog wel een beetje bezorgd, waarom ik hem al die kansen heb gegeven. Maar goed, hij mag verpulveren in zijn ruklab, de bengels boven zullen met alle plezier met hem afrekenen, dat is mijn overtuiging.
Al die feminine spulletjes die ik op zijn verzoek (maar uiteindelijk toch uit eigen portomonee betaald) heb aangeschaft, ach, als ik ze nooit meer draag kan ik ze altijd nog weggeven of zo. Die duizenden euro's die de zogenaamde miljonair mij gekost heeft, aja, the joke is on him met zijn blabla.
De gedachten en herinneringen bij het zien van allerlei zaken die met hem te maken hebben zullen ook wel slijten, dat hij ooit in mijn leven een hoogst belangrijke plaats innam kan ik niet wissen, helaas.

 
Hibiscus tussen de banaan
Hazzam's plantjes

Ik geniet van mijn donkerbruine brood met pitjes/zaadjes, met Nederlandse paté en een beker melk. Het leven is mooi. Ik ga zo nog even de zaailingen checken. Zojuist de bevestiging van het hotel in Luxor ontvangen, en goed nieuws, omdat we met een eigen auto rijden hebben we niets te maken met convooi, of begeleiding, zolang we maar tussen 6 uur 's morgens en 6 uur 's avonds rijden. We hebben het plan om naar Abydos en Denderra te gaan, het museum staat op het programma en voor de rest wellicht een tocht op een felluca, uiteraard de tempels en voor de rest is het nog open.

 
De bonte hibiscus bloeit tussen de bananenbladeren
Ben benieuwd wat dit gaat worden....

Omdat ik euro's moest hebben dook ik de kluis in en zag ineens mijn kokertje met (half)edelstenen en allerlei kettingen van hetzelfde spul. Daar ga ik in de komende tijd eens mooie sieraden van laten maken. Er ontsproten direct wat ideetjes voor een mooie ring en een paar oorbellen. Al die dingen die ik toch in mijn leven verzameld heb, grappig dat ik die eigenlijk gewoon een beetje vergeten was. Maar, wie wat bewaart heeft wat, zeggen ze altijd, toch?

 
Nee geen cottagetuin, maar wel veel groen en bloemen
De zaailingen in de zon

Zojuist heb ik besloten dat als ik terugben van Luxor de (nep)kerstboom opgetuigd wordt. Nooit van mijn leven wilde ik een neppert, maar wat ze hier als kerstbomen verkopen (soort coniferen) die ik al helemaal niet op kerstboom vind lijken. De dure bomen die ik in El Gouna haalde vallen ook veel te snel uit, dus dan dit jaar maar eens zien of ik kan wennen aan een mooie neppert. Ik heb er eigenlijk wel zin in, ik vond kerstbomen optuigen altijd iets moois, aangezien ik dit jaar voor het eerst sinds 3 jaar niet meer teleurgesteld en gekwetst kan worden door verwachtingen die jaar in jaar uit gelogen waren is er ook geen bittere nasmaak of brok in de keel, maar het kinderlijk plezier van de kerstgedachte in huis brengen. Ballen en pieken heb ik nu in overvloed, in alle kleuren en maten. Net zo goed als ik weer straal zal dit jaar de kerstboom ook stralen.....

Wow, terwijl ik Clousseau binnen haalde, het was al weer aan het donkeren hoorde ik de stem van Hazzam, die kwam me twee mooie kerststerren brengen, mooie dieprode volle exemplaren. Ongevraagd en nog een beetje vroeg komt de kerstsfeer het huis binnengewandeld ;-)

Wederom, never a dull day in Egypt

Hurghada, 10 december 2009