Steeds meer beestjes

De tuin begint steeds meer dieren aan te trekken. Steeds meer vlinders en motten bezoeken de tuin. Naast de vele varianten aan mieren in alle groottes, de scarabeetorren, de sprinkhanen en de groene schorpioenstaartsprinkhaan, de kakkerlakken, gelukkig niet al te veel vliegen en 's avonds muskieten, de sporadische (dankzij de katten) muizen en ratten, zijn de vlinders en motten welkome gasten. Salamanders en gekko's zijn nog steeds te vinden, soms zonder staart als een van de katten er weer een te pakken heeft gehad.

oranje vlinder ingeklapte vleugels
Parend stelletje
Hummingbird moth

De vlinders dartelen door de tuin, koolwitjes (vanwege de spruiten en bloemkool?), en een soort van dagpauwoog, iets met oranje, zwart en wit. In mijn Nederlandse vlinderboek niet te vinden, maar ja, we zitten hier iets warmer, misschien dat je dan andere soorten krijgt?

Ook vogels frequenteren, alhoewel dat met het omkappen van de wonderbomen, die grote kolonies groene springdiertjes herbergden, minder is geworden. Het exotische vogeltje boven is geen normale bezoeker, hij bleek ontsnapt te zijn uit de kooi van de buurman.

De klimmende winde is, toen zoonlief hier was, in een dag compleet kaalgevreten door rupsachtigen in 2 kleuren. Ongelooflijk grote rupsen. Ik heb gisteren een pop van ze gevonden, ben benieuwd wat daar uitkomt. De winde heeft zich gelukkig weer hersteld.

Grote groene rups
Grote bruine rups
Kaalgevreten winde

Met de nieuwe planten waren ook slakken de tuin binnengekomen. Deze heb ik gedood. Het is allemaal natuur, maar er zijn grenzen. In de composthoop woont een muis, Clousseau zit regelmatig te loeren op het randje van de composthoop, maar de muis heeft zich een prima plek gevonden tussen de takken, keuken- en tuinafval. Als ik de composthoop sproei dan schiet zij/hij als een speer weg, ik denk dat als ik weer weg ben hij/zij heerlijk zijn veilige schuilplek weer opzoekt.

De compostbakken eindelijk enigzins op orde

Onder de Solanum pyracanthum, een wat exotisch plantje met een eikenbladvorm en oranje stekels, doet het goed nu hij in de tuingrond is geplant.

Solanum pyracanthum

Nog een exoot die ik pas gevonden heb: de Koraalstruik

De katten hebben het hier best naar hun zin, alhoewel ze de warmte misschien wel iets te overdadig vinden. Gelukkig kunnen ze alle kanten op, in de schaduw op de vochtige klei, in het huis onder de vennen en 's avonds en 's nachts de airco-koeling.
's Morgens vinden ze de nieuwe tegels op het terras ook nog wel te pruimen evenals 's avonds als de zon weer achter het hotel is gezakt.

Clousseau
Clousseau
Loki waspartij

 

Beau Rouge
Douggy op zonneterras

Hurghada, 15 juli 2005