Life as usual

Het is alweer zaterdagavond, vandaag maar eens begonnen met de was van de vakantie, woensdag komt de strijkmeneer weer, dus tja, mot wel een beetje plannen dat dan mijn kleding weer gestreken kan worden. Alhoewel de meeste kleding hier nu niet van toepassing is, het is daar echt een graad of 5 minstens warmer. Desondanks, toen ik tegen de middag op het winterterras zat gaf de thermometer daar 28 graden aan, in de schaduw. Nu is dat wel een beschut hoekje, maar toch. Tot een uurtje of 4 is het goed toeven op terrasjes enzo, heb ik vanmiddag ook gedaan met een vriendinnetje. Bij Corsini (een van de betere koffietentjes die we tegenwoordig in Hurghada hebben) lekker capuccino gedronken, geklept en broodje met zalm genuttigd. Tegen een uurtje of 5 toch maar op huis aangegaan, ik had gelukkig mijn jas meegenomen, die was ook echt nodig, had al een half uur of zo op het terras met mijn jas aan gezeten, maar toen kreeg ik het te fris, onaangenaam dus.

Helaas hadden ze geen verse broden, wel croissantjes, een heerlijk stuk appeltaart en aarbeientaart gekocht, alsmede iets van koffiepads. Die zijn eigenlijk voor espressomachines, maar ik ga eens proberen of die ook te gebruiken zijn in de Senseo. Ik ben bijna door mijn voorraad heen.......... Dit is wel aanmerkelijk duurder, 9 euro voor 16 koffiepads, pffff.

De computer boven vertoont geen kuren meer tot nu toe dan, maar op torrieland is er weer gedoe, een aantal sites liggen er weer uit. Weer halve of driekwart filmpjes. Heb ze vanmorgen maar op een aparte harde schijf gezet, op deze manier slibben de harde schijven van mijn grote pc te snel vol.
Ander probleem, ontdekte ik gisteren, de site is te klein, althans de ruimte op de server. Ik kon geen foto´s meer uploaden. Toen ik op de site keek van mijn host zag ik dat ik voor het abbo wat ik nu heb net zoveel betaal als voor het dubbele aan ruimte. Dus gisterenavond mailtje gestuurd dat ik graag een upgrade heb naar het pro 1 gedoe, en een vraagje waarom ik dus hetzelfde betaal voor de helf minder ruimte. Het is nu weekend in Nederland dus heb ik, als tijdelijk oplossing, een aantal oude foto´s van de site gehaald. Op het moment dat ik die extra ruimte krijg, zet ik die er wel weer op, maar wil nu graag de teksten en plaatjes van de trip erop hebben, dus tja, keuzes....

Buiten de croissants en de taartjes nog steeds geen boodschappen gedaan. Ik heb ook zoveel in voorraad, het is nog steeds wennen dat inmiddels eigenlijk van alles beter te krijgen is en ook een stabielere aanvoer. We hebben nu 2 Metro-supermarkten, 2 echt grote Abu Ashra supers, 1 middelgrote en dan nog een stelletje kleinere van diverse ketens. Vervelend is alleen dat Abu Ashra inmiddels geen verse melk meer verkoopt, daarvoor moet ik dan naar de Metro, terwijl de twee Abu Ashra´s (kleintje en nieuwe heeele grote) op loopafstand zijn.

Donderdag was er weer Hollandse avond, een aantal mensen zijn weer terug uit Nederland, een ander aantal zijn net weer weg, de schoolvakanties zijn hier begonnen, dus sommige gezinnen gaan dan effe een paar weken naar Nederland. Gezien de kou daar zie ik dat voorlopig nog niet zitten, daarbij is eerst de Dahabiya trip aan de beurt. Binnenkort komt mijn vriendinnetje uit Luxor hier, dan gaan we alles eens verder plannen. Spannend!!!!!!

Grappig blijft dat iedereen me met losse haren (is in de warme tijd veel te heet in mijn nek) en met lichte make-up er een stuk beter/mooier uit vindt zien. Ik krijg iedere keer complimenten. Eigenlijk raar, want zo optimaal voel ik me nog steeds niet. Ben ook de laatste tijd snel moe, weet niet of er een virus rondzwerft of dat het gewoon de nasleep van de trip en alle andere zaken is. Het zal wel weer overgaan. Soms ga ik voor mijn doen best vroeg naar bed en neem me dan voor om lekker warm in mijn waterbedje, met de poezemannen ieder aan een kant naast me, te lezen, maar meer dan een hoofdstuk lukt me meestal niet. Zal ook wel weer overgaan. Heeft misschien ook met de tijd van het jaar te maken, wie zal het zeggen.

Vanavond ga ik maar niet verder met de pagina´s over de trip, voel me best wel weer moeiig, niet echt moe, maar in ieder geval te moe om inspannende dingen te doen. Ik denk dat ik zo meteen maar een lekkere pasta thuis laat komen met een heerlijke tomatensoep en dan een filmpje ga kijken. Tenslotte heb ik er een stuk of 1060, moet lukken zou je zo zeggen.

Hurghada, 17 januari 2009.