Kwestie

Hoe ga je om met het feit dat je kennis hebt genomen van het feit dat al je bedenkingen, twijfels, wantrouwen correct zijn geweest en nog erger, dat allerlei, ook onbenullige dingen die hij aan iedereen vertelde, allemaal gelogen zijn. Zijn functie, eigenlijk alles wel ongeveer. Is een raar gevoel. In het slotaccoord van het liedje Paul Veldhuisen sijpelt er nogal wat nieuws binnen.
Ons aller bekende Paulus is dus gewoon een pathologisch leugenaar. Leuk is dat ik uit mijn vorige leven (recherche-gedoe) nog wel wat vriendjes en vriendinnetjes heb. Een paar belletjes en jawel, die jongens en meisjes zijn goed, heel goed. Een paar werken inmiddels commercieel bij van die specialistische bedrijven, goede baantjes trouwens, een hele bekende bijvoorbeeld. Fijn toch wel zo'n netwerk wat dan nog steeds bestaat. Had ik veel eerder moeten doen, maar ja, toen had ik nog steeds gevoelens voor hem. Nu zie ik hem als een slechte man en bij dat soort mensen gelden geen regels, dus waarom zou ik me dan inhouden?
Ik heb nu dus informatie over heeeeel wat zaken en voor mij is het duidelijk. Dat ik zo lang kon geloven in zijn verhalen en zijn lichaamstaal, want dat was het lastige, dat klopte met zijn verhalen en maakte me onzeker, maar zij hebben me allen verzekerd, dit soort mensen bedot zelfs een leugendetector. Pfff. Maar wat graven hier en spitten daar, zij hebben toegan tot heel wat netwerken en informatiebronnen, bizar bijna.

Maar desondanks, ik bedacht ook dat Paulus toch wel een hoge dunk van zichzelf moet hebben (hoort er ook bij schijnt), want hij gaf altijd zo af op blondjes, dom enzo. Nah, hij had zich beter bij dat soort vrouwen kunnen houden, want knul, rood is gevaarlijk gebleken. Met mijn vriendjes en vriendinnetjes, dat zijn er toch best veel in allerlei hoeken van de maatschappij en wereld, zijn we aardig achter je rommelzaakjes gekomen. Je vakantie, ja, mocht je dit lezen, toch dan een fijne vakantie, gezellie met je verfoeilijke echtgenote, dan toch. Wat zullen jullie leuke en gezellige gesprekken hebben. Een hernieuwing van het huwelijkse leven zoals ieder jaar rond deze tijd of zo? En je vrienden, ik vraag me nu af, heb je eigenlijk wel vrienden, want ik heb ze nooit ontmoet, mogen ontmoeten, ook van die fake-dingen uit je leven?
Gewoon lekker met je vrouwtje ertussenuit, praten over hoe er zo'n raar mens uit Egypte van allerlei onzin over je heeft verteld. Want je doet het knap, ik ken er alles van. Zij is toch ook niet blond? Of toch wel misschien?
Of is het omdat je haar gered hebt uit de klauwen van een afschuwelijke man, haar eerste echtgenoot. Zal ook wel gelul zijn..... Paulus de reddende ridder, de prins op het witte paard, ow nee, blauwe Ford.
Maar ja, ze doet het al jaren met je, dus ach, gewend aan je gesnurk, je verhalen, mot een huwelijk zijn waar een mens in berust, want tenslotte heeft zij je geringd, arme jij.............. Je bent er helemaal ingeluisd, wat een afschuwelijke vrouw toch, en al die miljoenen van je die ze van je afgepakt heeft. Weerloos slachtoffer, dat is het.
Maar wel gezellig samen op vakantie. Moet kunnen, toch?
Jij mij vertellen dat het niet eens zeker is dat ze meegaat, omdat ze nog geen vrij heeft van haar baas, tuurlijk, dan boek je gewoon een reis voor jezelf en je man voor 1500 euro. Heeeeeeeeeeeel logisch toch?

O ja, ik kan eens vragen, ik bedenk ineens, het is misschien wel hun huwelijksverjaardag. Moet in burgerlijke stand eigenlijk wel te vinden zijn.
Net zoals in 2007 rond deze tijd, dat ie ineens naar Zwitserland moest en zijn telefoon en lappie op miraculeuze wijze zomaar gestolen zijn toen ie met nog 3 collega's ging plassen. Altijd al raar gevonden dat die zakenmannetjes hun mobieltjes dan ineens in de auto laten liggen. Maar dingen vallen op hun plaats. Roger, 25 c en al die grapjes.
Leuk wel ergens dat dan toch blijkt dat mijn intuïtie niet fout zat. Wat een verhalen, ik vond ze altijd al bizar, maar ja, juist omdat ze zo ongewoon waren, zou het dan zomaar kunnen zijn dat het waar is. Zo werkt dat dan.
Maar er waren foutjes, die probeerde hij dan goed te breien en mij met een schuldgevoel achter te laten dat ik hem niet geloofde of vertrouwde. Ach wat, dat ie nog eens tegen de lamp loopt op een manier die hij niet zo gemakkelijk gaat vergeten. Maar ja, met dit soort mensen, hun gladde praatjes en glibberig gedrag, er is weinig kruid tegen gewassen.

Voor de rest, ik ben er echt helemaal klaar mee, nu nog meer dan effe geleden toen ik meneer uit mijn leven heb verwijderd. Wat een verhalen, al die beloftes, toezeggingen, de miljonair hahahahahahaha.
Nog steeds is er die openstaande rekening van meneer, aja, ik heb alles al betaald, en de vrek zal het ene gat met het andere motten vullen, of zo?
En zijn cadeautjes aan mij, pfff, gelukkig is er een ding zeker, dat gouden kettinkje met hanger van twee hartjes heeft ie betaald. Maar ja, dat is dan ook net iets wat niet meer relevant is. Want twee hartjes, tuurlijk, nou, ik bedenk net iets, ik kan voor aan mijn mooie (uiteraard zelf betaalde) glazen kralen-armband een bedel ervan laten maken, goud is goud, want destijds bedacht ik nog dat ik het hele gedoe aan hem terug zou sturen, of aan haar ;-), maar nee, ik kan er een mooie zelfontworpen bedel van laten maken, misschien wel twee, nou nee, twee zal niet lukken, zo dik was het kettinkje niet en de hangers al helemaal niet, tja, hij moest zo min mogelijk uitgeven natuurlijk, want anders zou zijn vrouw misschien weer gaan mekkeren. Maar goed, desnoods betaal ik voor het extra goud, en laat ik gewoon een mooie bedel maken.
Veeeel beter plan, is wellicht het enige wat ie ooit zelf betaald heeft, inmiddels twijfel ik dus aan alles wat ik niet zelf gezien/gehoord/bevestigd heb gekregen.

De gouden riem die ik zou krijgen, de Porsche Cajenne, de huizen hier, de berg waar ie onze huizen op zou bouwen hahahahaha, de helicopter, het was echt niet gek genoeg in zijn leugenwereldje. Zou zijn vrouw dan echt bij KPMG werken als mediator? Misschien is ze gewoon typmiep of telefoniste. Want je moet toch ook geen licht zijn als je je 10 jaar door zo'n pathologisch leugenaar laat bedotten, terwijl je dus alles kunt controleren, zijn telefoon, zijn zakken, zijn was, zijn computer. Ik had al die kansen niet, anders was het toch ook echt sneller duidelijk geworden. Alhoewel hij alles goed kan verdraaien, ik had weinig kansen tot controle, daar zorgde hij wel voor, onder het mom dat hij zo op zijn privacy gesteld was.

Het gaat over hoor, ik moet er gewoon nog even mee stoeien. De meeste tijd denk ik niet eens meer over hem, maar ja, als je dan zo van alles te horen krijgt, dan komt er weer van alles bovenborrelen. Mijn geheugen is dus redelijk goed, vooral bij die dingen waar het om ging, maar ook van die simpele zaken waar hij ook over loog. Nah, ja, eigenlijk wat was nou wel waar. Jemig, ik moet hier echt vanaf, wat een clown, wat een 'wanker', zoals hij destijds zijn evenknie, de meneer van mijn wireless internet bestempelde. Die loog ook alles aan elkaar, en ook van die meneer krijg ik nog geld. Wat is dat dan denk ik wel eens dat ik dat soort figuren dan toch mijn vertrouwen schenk. Die zou Paulus voor zijn 'lief van zijn leven' nog wel eens betaald zetten hahahahahaha, welk een grootspraak.

Erg he, ik hoop dat jullie het me vergeven, maar naast mijn tuinvrolijkheid is er ook deze afschuwelijke constatering. Het is zoals altijd, never a dull day in Egypt.

Hier gaat alles zijn gangetje, ik heb vandaag een beetje leesdag genomen, mijn handen en armen laten mij weten dat ik even pas op de plaats moet nemen. Grrrrrrrrr.
Ik heb een aantal planten gevonden waar ik de naam niet van wist, altijd handig hoor, al die plantenboeken.
Morgen naar de kapper en weer een leesdagje vrees ik.

Hurghada, 22 april 2009