Kerst in zicht

De laatste maand van het jaar gaat in sneltempo voorbij. Nog een paar dagen en het is kerst, morgen ga ik de kerstboom optuigen. Vandaag kreeg ik het kerstdiner van DiVino, jammie. Dit is een restaurant wat ik iedereen aan kan raden, echt helemaal top.

Startend met een amuse du gueule, dan mediteranese biefstuk tartaar en ragout van porcini en champignons.
Een duet van St. Jacobsschelpen in safraansaus, met rucola salade met een vinagrette van balsamico, getopt met versgeschaafde parmezaanse kaas.
Dan een limoensorbet.
Als hoofdgerecht een keuze tussen beef medalion met een rode wijn/roquefordsaus, tezamen met een aardappel/bloemkoolgratin of
zalmfilet op een bedje van spinazie, met saus hollandaise en getruffeerde aardappelpuree.
Ik denk dat ik ga voor de zalm, jammie getruffeerde aardappelpuree........
Als nagerecht een creme brulee of tiramisu.

Zoals George zei toen ik het hem voorlas, "ik krijg er een druipmuil van" ;-).

De dag erop ben ik uitgenodigd bij Denise, waar ik ergens in de vroege middag verwacht wordt om traditioneel Engels kerstdiner te nuttigen, inclusief christmaspuddings en kalkoen. Ik heb dit al eens eerder genoten, ook dat is weer een feest.

De 26e heb ik gasten uitgenodigd, wat ik ga koken weet ik nog niet precies. Denkelijk zal ik mijn parma en andere hammen als voorgerecht doen, met meloen, altijd een feest en misschien zalm als hoofdgerecht, maar dat ga ik nog eens allemaal bedenken. Misschien maak ik wel een soort indisch hoofdgerecht, of een curry. Mmmm, heerlijk hoor al die diners.
De 27e ga ik naar Deauville met een aantal mensen, vóór Bart (de Nederlandse superkok) naar Nederland gaat.

Met oud en nieuw zit ik ook al onder de spreekwoordelijke pannen, dat gaat plaatsvinden bij Jan en Patricia. Vorig jaar zou ik daar al naar toe gaan, maar ja, toen was ik wederom aardig in puin vanwege de zoveelste beloofde kerst met Peulus die hij weer niet nakwam. Anyway, dit jaar ga ik er dubbel en dwars tegenaan.

dinsdag, De boom staat, het is altijd al een paar uur werk, de ballen tevoorschijn halen, de lampjes controleren en dan natuurlijk het ophangen, maar deze keer moest ik ook nog een (nep)boom in elkaar zetten. Ik moet zeggen, ondanks het feit dat ik altijd heb gezegd zo'n ding nooit in huis te willen hebben) deze is zeer acceptabel. Voordeel is ook dat je niet direct je hele huis vol met naalden heb, daarbij ben ik enigzins allergisch voor hars, maar nadeel is dat het niet zo lekker ruikt. Nou heb ik nog stukken tak over van mijn echte bomen, dus voor de geur kan ik die nog in de open haard gooien. Die brandt trouwens nu iedere avond, het wordt winterig, ook hier. In Nederland is het land verpakt onder een dikke laag wit, met alle akeligheden van dien, maar hier loeit de wind sinds vandaag ook door de bomen en om het huis. Het knapperen van het hout in de open haard, een mooi muziekje, de kerstboom opgetuigd, je zou je zo in winterwonderland wanen. Ik kan hier dan nog wel gewoon met mijn trui en legging (wel met sokken en schoenen) naar buiten, overdag is het zelfs nog warm. Aja, de zon schijnt hier bijna onophoudelijk, dat blijft een zegening, (bijna) altijd blauwe hemel en zonnetje.

Dit jaar is de boom met blauwe en gele/gouden ballen, slingers en kralenkettingen. Ik kan kiezen uit zilver/wit, goud, rood, blauw en gemengd. Dit jaar was in de blauw/gouden mood.

Vandaag me ook beziggehouden met het invullen van het formulier voor de woningbelasting, het viel eigenlijk nog wel mee. Wat dan wel apart is dat je alle cijfers van rechts naar links moet schrijven. Ik heb altijd begrepen dat cijfers gewoon van links naar rechts gaan in het arabisch, maar goed, het zal wel. Er zijn geruchten dat de operatie 3 maanden is uitgesteld, dus de deadline zou niet meer 31 december zijn, maar 31 maart. Ik heb een mail gestuurd naar het mailadres op het formulier of ze dit kunnen bevestigen, alhoewel ik het spul volgens mij klaar heb, inclusief copie van paspoort en copie van het koopcontract.

Ik heb het nog een aantal mensen gevraagd, maar niemand is er helemaal duidelijk over. We gaan het zien.

Never a dull day in Egypt

Hurghada, 24 december 2004