Hittegolfje of zo

Vandaag, maar eigenlijk gisteren ook al was het hier warm en vochtig. Vanavond zal de wind draaien en krijgen we waarschijnlijk weer een zandstormpje, beetje jammer van mijn werk, maar goed, de gordijnen zullen niet in een keer weer helemaal grauw zijn. En ach, voor god spelen (sproeien om de planten stofvrij te maken) is een dankbaar werkje dan.

Na heel veel geploeter en gedoe heb ik mijn msn weer aan het werk, ik vond gelukkig een oudere versie terug op een van de pc's. Wie wat bewaar heeft wat, want op internet is alleen die nieuwe (grrrrrrrrrrrr) versie nog maar te vinden. En wat ik ook deed of of fora zoeken naar een oplossing, geen succes. Zelfs een nieuw e-mail adres aangemaakt en het daarmee geprobeerd, dus mensen gevraagd dat adres toe te voegen, het werkte dus niet. Maar goed, excuses voor mijn vrienden, kennissen en andere die in mijn msn staan/stonden, jullie hebben waarschijnlijk een paar keer mails gehad of je me wilde toevoegen, dat gaat dan ook weer automatisch enzo, je hoeft niks te doen, alles is weer terug.

Ik zou vandaag met Marg gaan shoppen, ik heb uiteraard nieuwe plantenbakken nodig voor al het groter groeiende goed, maar Margaret kreeg nieuwe huurders voor haar flat in Hadaba, Hollanders nog wel. Morgen wordt ook lastig want dan heb ik de poetsers en die laat ik liever niet alleen in huis. Moet ik allerlei dingen weg doen voor alle veiligheid. Dan dus donderdag maar, want vrijdag is voor de meesten hier zondag, dus dan zijn ook weer veel winkels dicht.

In de tuin gaat het allemaal uitstekend. Vandaag heb ik de Ipomeia (een van de), maar die ik op 1 april had gezaaid en al zo snel boven waren, uitgeplant in de tuin. Ook de tuinbonen zijn de grond in gegaan. De capucijners beginnen ook leven te laten zien, dus die gaan morgen of zo. De Datura's en Brugmansia's die gezaaid zijn hebben ook wat sprietjes boven de grond en ik heb de armzalige slungels van takken van de kleinste zalmroze er afgeknipt en in stukken in potjes gestekt. Kijken of we de collectie nog effe groter kunnen maken, zijn altijd mooie planten om weg te geven bijvoorbeeld. Denise is vrijdag jarig, die wil graag Lobelia's, ik heb besloten dat ik er haar dan maar een paar schenk van mijn collectie van de easyplantjes. Misschien in een leuk bakje met een witte hangpetunia ertussen.

Dat is wel eigenlijk het leuke, ik heb op deze manier natuurlijk straks allerlei cadeautjes. Eigen kweek, gezond en zo. En helemaal Andrée. Vandaag een rustig avondje, morgen hopelijk ook en dan donderdag weer ambassade-avond, vrijdag verjaardag Denise en in principe zondag Indisch koken voor een aantal mensen. Wordt wel spannend want een paar ervan zijn van Indische afkomst, maar goed, ik weet dat mijn eten over het algemeen als erg lekker wordt gewaardeerd, dus tja. En zo niet, dan mag Nancy voortaan zelf komen koken ;-).

Het is klammig, ik ga zo maar eens naar bed, effe nog wat lezen met de ven aan en dan slapen zonder dekbed of lakens, hopelijk is het weer morgen weer minder vochtig.

Woensdag
Ja, de zandstorm was fanatiek. Grrrrrrrrr. Alles, maar dan ook alles onder een dikke laag stof. Maar alle voordeel heeft zijn nadeel, ik mocht weer voor god spelen en er stond prima druk op het water dus alles is weer fris. Daarnaast had ik vanmorgen de poetsers dus buiten het zomerterras wat ik zelf stukje bij beetje heb schoongemaakt is de boel weer min of meer zandvrij. Alle baby- en eaysplantjes handmatig schoongeblazen en daarna met water besprenkeld. Het is weer volbracht........

 
De gordijnen zijn weer schoon
Doorkijkje

Ik zat vanavond dus op het (wederom schone) zomerterras zo wat te mijmeren. Vanwege de muskieten toch maar een legging en truitje met lange mouwen aangedaan, nee geen Gerry Weber, tenslotte heb ik geen creditcard waarmee ik de hele winkel op naam van 'mijn' Paul leeg kan kopen. Ik heb gewoon in Nederland in de uitverkoop mooie dingen gekocht, met mijn eigen geld, wel zo prettig. Ook geen tasje, schoenen, gouden armbanden en kettingen, ringen en whatever, wat Tineke dan allemaal van zijn geld koopt, de mevrouw die zijn geld gestolen heeft................ 2 jaar geleden, wat een verhalen he....
De bank die uitnodigend, maar leeg is. Nou ja, Douggie ligt er soms parmantig op.
De waterpartij, heerlijk trouwens dat kletterende geluid, zoals Margaret zei, het is een extra dimensie voor de tuin en het terras, er zijn zo wat van die herinneringen. Maar ja, dan komen al die hol gebleken beloftes meteen bovendrijven. Mijn god, wat een verhalen en fantasieen. Het kwam er eigenlijk op neer dat Paulus inmiddels een dubbele villa op de eerste rij in Mubarak 7 wilde kopen, dat is dus vlak aan de doorgaande en drukke weg naar El Gouna, met een hele bende grond, terwijl de grondprijs dus echt niet leuk meer is, en dan moest ik maar verhuizen en mijn huis hier, waar mijn bloed, zweet tranen en energie in zit, achterlaten. De tuin overlaten aan iemand die het zou bijhouden, nou, dan weet je het wel, en hij dus ook.

Maar goed, ik zat dus echt te genieten van alles wat ik (op wat kleinigheden na, en dat was dan toch nog samendingen) hier heb gerealiseerd. Die waterpartij is echt wel iets fraais hoor, ik heb destijds allerlei van die gebakken klei bloempotten van hier gebeitst (was goed advies van hem dan zijn ze niet meer poreus) en daar heb ik dan waxinelichtjes in gedaan. Is een mooi gezicht, ik hou daar wel van, van dat geflikker en gedempt licht. Niet zoals Paul in de slaapkamer het altijd donker wilde hebben, had ik altijd zoiets van ehh, ik wil zien wat er gebeurt. Maar goed, dat zijn dan van die dingen die door mijn hoofd spelen, slijt uiteraard, want ik kan me steeds meer boos maken over al dat geleuter van hem. Ik ben echt van het pad geweest, maar gelukkig, ik heb mijn eigen weg weer gevonden. Ik moet zeggen dat ik weer helemaal blijk kan zijn van van alles. Rustiger, mezelf, bezig met de dingen die voor mij echt van waarde zijn. Ik dacht echt dat hij ook van waarde was, maar ja, leugens en fantasieen, wat kun je er mee. Niks dus.

De would-be miljonair, ik moet er soms echt nog om lachen als ik aan al die verhalen denk. En ja hoor, ik geloofde ze (zeker in het begin) ook allemaal. Ik moet hem nageven, hij deed het knap. Snap nog soms niet dat ik er in bleef trappen, maar ja, zoals mijn vriendinnetjes me voorhouden, als je verliefd bent word je soort van blind. Nah, zonder of met bril, ik zie weer helder gelukkig. Ondanks de diverse crashes van computers vond ik nog 'oud spul' terug. Ik heb het destijds (2006 dus) echt niet verkeerd begrepen.

11/5/2006 5:23:57 PM Imothep andree de jong, na hou je nog maar ff in hoor! strakkies mag je alles voor in mn huis regelen enzo 11/5/2006 5:24:09 PM Imothep andree de jong, kan je lekker los gaan!
11/5/2006 5:24:11 PM Imothep andree de jong, hahahhahaha
11/5/2006 5:24:16 PM andree de jong Imothep, ja
11/5/2006 5:24:19 PM andree de jong Imothep, nou reken maar
11/5/2006 5:24:24 PM Imothep andree de jong, heerlijk!
11/5/2006 5:24:37 PM andree de jong Imothep, nah, je weet niet eens wat mijn keuzes zijn
11/5/2006 5:24:50 PM andree de jong Imothep, misschien is dat heel anders dan jouw smaak
11/5/2006 5:24:58 PM andree de jong Imothep, ik hou nogal van strak
11/5/2006 5:25:06 PM Imothep andree de jong, na boeit niet echt, ik heb je inrichting gezien en zo dus zit wel goed denk ik
11/5/2006 5:25:10 PM andree de jong Imothep, hahaha
11/5/2006 5:25:20 PM Imothep andree de jong, en zo niet kopen we weer ander
11/5/2006 5:25:25 PM Imothep andree de jong, hahhahaha
11/5/2006 5:25:26 PM andree de jong Imothep, haha

Ik heb zijn vrouw laten weten wat hij mij over haar en hun relatie heeft 'wijs'gemaakt. Game over, naar mij en naar haar.
't Is niet zo mijn ding, maar ja, na overleg met andere vrouwen die mij benadrukten van ja, Andree dat moet je echt doen, een echtgenote heeft recht op die informatie, heb ik haar dus laten weten hoe meneer paulus met ons speelde. En wie weet met nog anderen, Mandy Bouvier bijvoorbeeld, de mysterieuze dame die toen hij in september vorig jaar hier was zo op msn naar hem pingelde, het zou dan zijn echtgenote zijn, wat voor mij vreemdsig was, want die zou koel en ongeïnteresseerd zijn, maar ze liep de hele avond al te zingen omdat ze een witte bouvier zou gaan kopen. Nadat Paul in Nederland terug was, bleek de hele witte bouvier ook opgelost in zijn huwelijksleven. Maar goed, wat een gezeur eigenlijk, true lies.

Ik ben lekker bezig, soms is er nog wel een woede, een wraakgedachte, maar het is aannemelijk dat hij niet meer wegkomt met al zijn gedoe, bij zijn echtgenote en de rest van zijn echte wereldje. Maar het zal mij voorlopig een zorg zijn, iets van gerechtigheid of niet, whatever. Het maakt me niet eens meer koud of warm, mij is ie in ieder geval kwijt. Hij zal het wel weer niet (wensen te) snappen, maar wie kaatst kan de bal verwachten. En Paultje heeft gekaatst, ongelooflijk gekaatst. Is niet zo handig op ziele- en hartsniveau. Maar goed, misschien leert ie het ooit.

Nog wel een leuke, in het kader van overspel is het niet slim je hand te overspelen.....

Inmiddels is het vrijdag, gisteren zag ik iets fantastisch, een van de twee oudere brugmansia's is een roze exemplaar. Ik was helemaal verbaasd, want voor zover ik wist was dat ook een gele/zalmkleurige, maar jemig ineens heb ik dus al 2 verschillende soorten brugmansia en daarbij zijn de easyplant datura's ook aan grotere potten toe. Van de roze variant heb ik dus 3 stekken, van de zalmkleurige heb ik van de week een wat zielige zijtak in stukken geknipt en in potten gedaan om ook daar stekken van te krijgen. De gezaaide datura's en brugmansia's doen het min of meer, bij de meeste zijn er al kiemplantjes. Nog niet in alle zaaibakjes, maar die zaadjes zullen dan wel dieper zitten of hebben niet genoeg kiemkracht. Kan allemaal.

 
De roze brugmanisia, wat een schatje he
De lokale oranje roosjes die wit roze worden als ze verder bloeien

Gisteren heb ik met Margaret een bende potten in alle soorten en maten gehaald, en vandaag heb ik al een aantal potten gevuld, met hangpetunia, hangimpatience en de collectie fuchsia's, die schijnbaar bloemen van 10 cm moeten gaan krijgen. Ik ben benieuwd. Voor Denise heb ik een plantenbak gemaakt met 3 lobelia's, daar is ze dol op zei ze, samen met vlijtig liesjes en petunia. Daarnaast heb ik ook een bak met tuin/keukenkruiden voor haar klaarstaan. Die kan ze dan in de keuken of op het terras of een ander plekje in de tuin zetten. Ze kookt best graag, dus dat leek me wel een leuk presentje.

De Zuchini, inmaakaugurkjes, trostomaatjes en witte aubergine staan inmiddels ook in potjes, alsmede een aantal gezaaide kruiden. De 6 soorten basilicum doen het ook prima in hun schaal, en ook de schaal met gemengde keukenkruiden groeit gestaag de hoogte in. Het gaat dus echt lekker in de tuin. Ik ben nu ook aan het experimenteren. Ik heb Said bij Gristien potgrond laten halen, daar zit perliet en nog wat groeispul in, dat meng ik dan met zand, resten uit plantenpotten/bakken en turf. Van de kiemplanten doe ik er dan 1 in de cocopeat met zand, de andere in het eigen mengseltje. Nu even afwachten welke planten het het best gaan doen.

Bij Dary (waar je o.a. tuinspullen kunt kopen) heb ik ook een nieuw iets voor watersysteem gevonden. Als ik tijd heb ga ik daar eens mee aan de slag. Ik heb daar ook weer van die rondsproeierts aangeschaft, dit alvast voor de hete tijd, denkelijk ga ik die dus aan dat nieuwe systeem koppelen. Het hele watergebeuren is onderhanden genomen, de tank op het dak liep dus van de week over en woensdag is Said het dak opgegaan om de vlotter te controleren, daar zat inderdaad water in. Maar daarmee was de zaak niet opgelost. Al ruim een half jaar wist ik dat een van de kranen naar of van de tank op het dak niet meer goed sloot. In september zou Paulus dat wel effe fiksen, maar ja, dat is er nooit van gekomen. Nu zijn dus alle afsluiters/kranen vervangen, alsmede het drukvat en mechaniek van de pomp. Was wel een aardig bedrag, maar nu mag ik er van uitgaan dat het allemaal goed gaat in de hete tijd. Met al die toch wat fragiele planten is het natuurlijk van het grootste belang dat ik over water kan beschikken. Anyway, die klus is geklaard. Alleen was er vandaag geen druk op de leiding grrrrrrrrrr. Tijd is veranderd? Weer gedoe met de leiding of zoals een tijdje terug, hebben ze onze wijk afgesloten om de resorts/hotels meer water te geven? We zien het morgen wel weer. Vandaag de echt belangrijke en waterminnende planten met de gieter gewaterd.

Ik ga weer verder met mijn verpotwerk, leuk hoor, met al die keuze in potten. Zijn allemaal van die dingen die nu heel normaal zijn, dat is wel anders geweest. Ik had op de boot een aantal verhuisdozen met potten en potjes, zelfs kweekbakjes die ik nu nog gebruik (zij het met ducktape bij elkaar gehouden). De vooruitgang in Hurghada gaat snel, te snel soms, maar ja, alle voordeel heeft zijn nadeel.

Hurghada, 17 april 2009.