Het zit niet mee

Oud- en nieuw. Tja, die heb ik toch iets anders doorgebracht dan de bedoeling was. Dinsdagavond ben ik uitgegleden en heb daardoor mijn schouder zwaar gekneusd. In eerste instantie dacht ik dat het nog wel meeviel, maar woensdagmorgen kon ik me niet aankleden, tenminste niet zoals het hoort, mijn hele rechtergedeelte was dus dermate pijnlijk dat ik eigenlijk mijn arm niet kon bewegen zonder ernstig pijn te hebben, eigenlijk ook met nietsdoen stikte ik van de pijn. De poetslui waren hier en op aandringen van de hoofdpoetsbaas ben ik dan toch met hem naar het ziekenhuis gegaan. Dit na een moeizaam douchen en aankleden. Wat is het toch lastig als bepaalde lichaamsdelen niet goed te gebruiken zijn.

Mijn eigen diagnose was, niks gebroken (voor de zekerheid een röntgen-foto), zwaar gekneusd, paar dagen in de mitella en pijnstillers. Omdat ik een serie pijnstillers niet verdraag was de keuze dus Cataflam, daar kan ik wel tegen. Maar goed, ik ben geen dokter. Dus naar het Nile ziekenhuis. Aan de balie weer hetzelfde gedoe, mijn (nog niet zo) oude nummer klopte weer niet, ze hadden weer een nieuw systeem. Verzekeringskaart afgegeven, dan moeten ze een formulier schrijven. Er komen telefoontjes tussendoor, mensen dringen voor, anyway, ik stond daar dus te verrekken van de pijn en werd het zat. Want de bottendokter was ook niet in zijn spreekkamer en ik kreeg te horen 5 minutes. Dat kennen we..... Dus gevraagd of het egyptische 5 minuten waren, waarna het dus 10 minuten zou zijn. Tijd voor een kop koffie en een peuk. Toen we na 10 minuten terugkwamen was de arts er zowaar. Alleen was er iemand op krukken naar binnen gegaan en die bleef nogal lang bezig (met de deur open). Maar uiteindelijk was ik aan de beurt en ja, röntgenfoto. Ik moest weer naar de balie en dan moet er een fax verstuurd om toestemming van de verzekering te vragen. Dat duurde en duurde, want de baliemensen hadden het druk of zo. Ik werd op een bepaald moment zwaar pissig en heb gezegd, ik betaal wel, inmiddels was ik al een uur in het ziekenhuis of daaromtrent. Voor dir 90 pond ga ik niet nog eens een uur wachten. Goed rontgenfoto, geen breuk. Terug naar de bottendokter en jawel, ik kreeg een mitella en pijnstillers voorgeschreven. De arts vroeg wel netjes of ik problemen had met bepaalde pijnstillers en ik vertelde hem dat ik meestal Cataflam gebruik als het nodig is. En ja, dat was ook wat hij dan voor zou schrijven. Die pillen heb ik thuis op voorraad dus dat hoefde niet, maar ik kreeg een herstelgel om erop te smeren.

Twee uur later konden we weer op huis aan. De poetsers waren inmiddels klaar en vertrokken. Ik heb een broodje gesmeerd, wit puntje met kaas, ik neem liever geen medicijnen zonder iets te hebben gegeten en daarna dus 1 pil genomen. Dat werkte niet echt, dus na een uur heb ik er nog een genomen en zit nu op een dosis van 6 per dag. Het is te doen, ik kan zelfs al weer iets met mijn rechterarm, mits ik de positie 'bevries' dus niet te veel scharniebewegingen maak in mijn schouder. Denkelijk is het wel aardig over als ik op cruise ga.

Omdat ik met pijnstillers voorzichtig ben met alcohol en ik toch verrekte van de pijn heb ik de oud- en nieuw viering dus thuis gedaan, met een glas bacardi-coke. Wel heb ik 3 leuke films gekeken. Volgend jaar beter met de feestdagen zullen we dan maar denken. Want tja, verpeste kerst en dan ook nog oud-en nieuw thuis. T'is wat.

Ik was van plan om zelf mijn wenkbrauwen te epileren, maar ik vrees dat ik dat ook in de beauty-salon moet laten doen. Dat zijn nu van die werkjes die ik effe echt niet kan. Een beetje tikken lukt inmiddels, niet te lang en dan weer een tijdje in de mitella om het spul weer rust te geven. Het vullen van de koffer ligt ook even stil, te veel bewegingen, maar ik heb nog 3 dagen daarvoor. Komt wel goed.

Gisterenavond heb ik nog lopen prullen met mijn router. Die kon ik (dacht ik) al heel lang niet meer benaderen. Tot ik er gisteren achterkwam dat die bij iedere harde reboot een ander ip adres krijgt. Het is me gelukt om hem weer helemaal lekker te laten draaien, waardoor ook het probleem van bepaalde torrents die niet willen lopen terwijl er wel delers zijn op te lossen. Helaas vanmorgen liep het weer van geen meter en heb ik weer een harde reboot moeten doen. Ik snap het nog steeds of weer niet. Dan draait alles lekker, is er goede verbinding volgens utorrent en toch komt er bijna niks binnen. Dan doe ik dus een reboot en krijg ik weer full speed binnen, maar is de poort niet open en doen bepaalde torrents het niet. Ik heb nog een kennis die me ooit geholpen heeft om het spul aan de praat te krijgen, ik zal eens zien of die op msn komt om te vragen hoe ik dat steeds eem andere ip adres krijgen na reboot op kan lossen. Zelf heb ik al wat probeersels gedaan, maar dat is het (nog) niet. Pfffffff.

Tot overmaat van ramp is Omar (de tuinboy) een week naar zijn familie, dus moet ik zelf de tuin en planten in potten wateren. Hoe ik dat moet doen weer ik ook nog even niet, misschien dan maar met mijn linkerarm/hand. Rechts is dus effe geen optie, die moet rust.

Aja, alles went, enzo.

Hurghada, 1 januari 2008