Goodies en computerzaken

Na zo'n minivakantietje, want dat was het toch wel, is het weer heerlijk om thuis te zijn. De katten waren 2 dagen binnen geweest, die hebben de neiging als ik niet thuis ben om het er van te nemen. Clousseau vooral, die verrekt het dan om voor donker binnen te komen en gaat lekker jagen. Om platte katten te voorkomen hebben ze dan dus huisarrest. Dat is wel te merken aan de kattenbak, die moet ik altijd zo snel mogelijk schoonmaken als ik thuis ben. Maar goed, de volgende morgen mochten ze weer lekker naar buiten en dat hebben ze ook gedaan. De hele dag ongeveer.

Uiteraard had ik 's morgens mijn inspectie van de zaailingen en ja, dat gaat helemaal goed. Her en der komen er grutters boven, de ipomei en andere klimmerts zijn de snelste. Die mogen langzamerhand wel de tuin in, maar ook diverse bijzondere zaden doen het nu. Alleen wat dan weer vervelend is dat er een vraatzuchtig beest de koppen er van af eet. Heb je dus bijvoorbeeld 10 zaden van een of ander aparte plant, komt er een zaad uit, wordt de kop er af gevreten en houdt de groei op. Maar ja, moeder natuur is soms hard, ook als je haar een handje helpt door in wat minder gemakkelijke omstandigheden haar wondertjes tot stand te brengen.

Het sociale leven legde weer beslag op een aantal avonden en ik mocht weer een aantal mensen verwelkomen, het vliegt hier af en aan tenslotte. Hoe meer mensen je leert kennen hoe meer mensen je graag wil zien voor ze weer vertrekken. Ik heb ook weer een hele bende lekkerheden ontvangen, alsmede componenten voor een nieuwe computer. Mijn dvdbrander is overleden, de laatste dvd's waren blokkerig en het einde was al helemaal niet te zien. Dat is vareselijk irritant, herbranden hielp in de meeste gevallen ook niet, ook niet met een ander brandprogramma, dus bedacht ik dat de brander wellicht gedacht heeft er maar eens mee te moeten stoppen. Aangezien blue ray de nieuwe hype is bedacht ik dat ik dan maar gelijk die moest nemen. Probleem is wel dat die niet in een IDE computer passen. Inmiddels heb je SATA computers, dat is weer een nieuwe generatie, vroeger had je platte dunne kabels van je moederbord naar je harde schijf en branders, tegenwoordig is dat anders, en het een past niet op het ander. Dus moest ik vanwege de nieuwe brander ook mijn moederbord, processor, geluids- en videokaart vernieuwen. Omdat mijn computer best hard werkt heb ik besloten een quad core processor te nemen, die kan wat meer aan dan de gewone pentium die ik nu heb. Qua snelheid zal het dan allemaal beter gaan, mede omdat ik fiks wat geheugen er bij heb genomen. Wat nou wel vervelend is dat alles werd afgeleverd, behalve de brander waar het dus in eerste instantie om ging. Zul je altijd zien. Maar goed, misschien ga ik wel een dagje naar Cairo, daar zullen ze ze vast wel hebben. Ik heb al naar tickets zitten kijken, die zijn ineens weer heel goedkoop, dus is allemaal te doen. Nog even afwachten voor mijn reisgezelschap, die moet 's morgens naar de tandarts en wil even weten of het dan wel verantwoord is om te reizen. Als het allemaal door kan gaan dan zal ik ook eindelijk in de gelegenheid zijn om de Indische lunch te doen en de toko in Cairo mee te maken. Een mooie combinatie, 's middags vliegen, 's avonds op zoek naar blue ray brander en lekker eten, dan nachtje hotel, 's middags lunch, nog wat winkelen bij City Stars of Carrefour en dan tegen de avond weer naar huis. Lijkt me een fijn plan.

Ik heb ook weer worstebroodjes en kroketten, hammen en allerlei andere heerlijkheden, ook de poezendieren zijn verwend met lekkere hapjes. De collectie van dvd's van Morgan Freeman is weer bijgespijkerd en ik heb een boek over de god Ptah, dat leuke meneertje die in de tempel van Abu Simbel in het donker blijft. Ik mag zeggen dat ik weer helemaal blij ben met al die 'cadeautjes' .
De blue ray brander moet maar wachten tot mijn volgende trip of iemand anders die deze kant op komt, in Cairo zijn ze schijnbaar nog niet te krijgen en ik heb inmiddels een gewone (nou ja, met double layer) brander gekocht. Een satading, want ik krijg nu tenslotte een satacomputer.

Vanmiddag ook nog even plantjes gaan kopen, er zijn petunia's in het dorp en ik vond ook nog een mooi wit roosje. De petunia's, het was wel lachuh eigenlijk, als je ze in plastic potjes kocht waren ze 5 pond per stuk, in een plastic zakje 2 pond. Dus wat denk je, wij kochten de 2 ponders, de potjes hebben we zelf wel.....
O ja, ze hadden ook nog mooie chrysanten, de bloempjes lijken wel op grote astrantia's (zeeuws knoopje) en zijn in een lieflijke kleur roze.

Gisteren heb ik mijn mediaspeler aan de praat gekregen, het knopje van de lade van mijn dvd-speler ging ineens naar binnen toen ik de lade open wilde doen, dat is dan een of ander simpel hardplastic iets wat tegen een printplaatje drukt, maar daar was het dunne pootje van de knop dus van geknapt. Aangezien dat 24 uur moest drogen na het lijmen heb ik dus ten arren moede de mediaspeler aangesloten, was nog een heel gedoe want ik kon de gebruiksaanwijzing niet vinden en ik had allemaal kabeltjes die ook weer ergens in de tv moesten. Maar, gelukkig gebruiken ze kleurcodes en na enig uitproberen, je moet dan ook weer zoeken welk hdmi apparaat het is, had ik zowaar beeld en geluid. Met een afstandsbediening kun je dan door de films zoeken en op die manier kon ik toch weer filmpje kijken, ik had even naar tv gekeken, maar met Night Rider en Oprah Winfrey had ik het al wel weer gehad, Sesamstraat of Sinterklaas is niet zo aan mij besteed.

Vandaag begonnen met het herstel restaureren van allerlei pc's, eentje kreeg ineens kuren omdat het geen genuine (originele) windows zou zijn. Nou heb ik altijd gedacht dat dat wel zo was, maar goed. Om de nieuwe spullen in mijn grote pc te doen moet ik allerlei programma's copieren en natuurlijk ook mail en foto's en documenten, want er komt ook een nieuwe harde schijf in. Anderzijds schijnt dit moederbord zowel Sata als Ide hardware te kunnen draaien, maar ik kan ook de harde schijf in een externe behuizing stoppen en dan de bestanden over zetten. Althans dat zou het mooiste zijn. Dat gedoe altijd met een nieuwe pc, of als er een gecrashed is, al die uren dat je weer bezig bent om alles terug te zetten. Ik haat dat. Maar ja, als dan straks dat nieuwe systeem draait ben ik weer van alle ellende verlost en heb ik een snelle, verse en voorlopig schone pc. Regelmatig back-ups en schoonmaakprogramma's erover heen en ik word weer helemaal blij.

Vanmorgen had Clousseau weer een cadeautje voor me, een versgevangen muis. Nou vind ik het prima dat ie jaagt, ook ergens wel lief dat ie dat als cadeautje voor mij in de woonkamer legt, maar als ik dat op mijn nuchtere maag weg moet halen gaat mijn buik een beetje protesteren. De zojuist genoten koffie kwam met grotere spoed naar buiten dan dat ik hem had gedronken. Maar goed, gelukkig heb ik een redelijke voorraad koffiepads en nog een bijna volle fles melk, dus dat was gauw weer aangevuld.
Ondanks de aanbrenging van nieuwe stukjes kaas in de vallen, blijft de score op 5. Er zijn geen nieuwe stofplukken van de bank te zien, dus ik neem voorzichtig aan dat de rattenfamilie voorlopig een andere wijk heeft genomen. Ik heb de vakantietuinman (Hazzam is 10 dagen naar familie) het grote terras laten opruimen en ik zou nu dus geen rattenkeutels meer moeten zien, anders moet ik weer wat nieuws bedenken. Ze zeggen dat ratten slim zijn, misschien moet je iedere keer een ander hapje serveren? Wie weet communiceren ze wel en weten ze dat ze geen kaas moeten happen?

Morgen ga ik de nieuwe petunia's in bakken doen, om de boel verder op te vrolijken. Ik zat net te denken wat een verschil dat is met Nederland, daar worden de tuinen kaal en bloemloos, hier krijg je nu juist van alles aan bloeiend spul, goudsbloemen, afrikaantjes, rozen bloeien het hele jaar ongeveer wel, zo ook de bouga's, de oleander en de hibiscus, maar wat in Nederland voorjaarsbloemen zijn zie je hier in de winter. Net zoals de goudsbloemen die Zicco gezaaid heeft. Blijf toch iedere keer weer grappig om mee te maken. Vanmiddag heb ik in Sakalla bij zo'n groentenboertje een zakje tomaten, paprika, wortel en limoentjes gehaald, de prijs is dan weer om vrolijk van te worden, 10 pond, ofwel 1 euro 25. Het is en blijft een leuk land, zeker met alle verworvenheden van de laatste tijd, een dezer dagen ga ik weer eens naar Spinneys, wellicht ook naar de Metro, want er is weer tonic in blik te krijgen. Dat is dan wel minder hier, zomaar ineens kan er van alles niet leverbaar zijn. Dan is het ook effe nergens te vinden. Maar dan is iedereen ook weer blij om elkaar te vertellen dat het weer gespot is. Dat heeft toch ook zeker zijn charme.

Never a dull day in Egypte

Hurghada, 12 november 2009