Gigantisch (3)

In de loop van de komende tijd zal ik proberen uit te zoeken wat voor namen bij al deze planten horen, en ze er bij zetten.

Nog iets aparts, een Cycaspalm in bloei

 

Cycaspalmen zover het oog reikt

 

Een gigantische zilverachtige palmsoort

 

De zaden van de Washingtonia

 

Gewoon een grappig plaatje, al die potten keurig in het gelid

 

Welk een weelde

 

Mooi he

Ik voel me vereerd dat ik dit heb mogen zien, echt indrukwekend en bijzonder, al die palmensoorten en dan ook nog eens hele velden van al die soorten, om van de cactuskwekerij maar helemaal niet te spreken. Dat is bijna niet te bevatten zoveel, in alle vormen, zelfs dat je denkt dit kan geen cactus zijn, nou dus wel.
Ik heb de woestijnroos (adenium obesum) onder andere gekocht, is dus niet echt een cactus zag ik op internet, maar behorend tot de maagdenpalmfamilie. Het is wel een plant die lang zonder water kan, misschien dat ze hem daarom hier tot de cactusfamilie veroordeeld hebben. Anyway, als Kimo vrijdag met de plantjes in Hurghada komt ga ik ze daar ophalen en een aparte bak of schaal voor ze maken, er zitten echt schatjes bij en ik heb nu van de kweker gehoord welk grondmengsel ze nodig hebben. Sommige van mijn cactussen doen het niet goed, krijgen rare vlekken enzo, denkelijk is dat omdat ik ze in een turf/klei/zandmengsel heb gedaan, daar kunnen ze niet zo goed tegen volgens de kenners. Weten we dat ook weer. Vroeger kon ik alleen cactusjes overhouden, want nog steeds, mijn binnenplanten verzorg ik niet goed, die vergeet ik gewoon water te geven, zeker sinds ik hier woon. Ik doe dan ook maar niet al te veel moeite meer om voor binnen planten aan te schaffen, wat er nog staat heeft bewezen tegen mijn spartaanse behandeling te kunnen. En voor de rest leef je hier toch meer buiten dan binnen. En buiten is het een collectie van van allerlei.

De rest van mijn belevenissen tijdens mijn verblijf in Cairo volgen......

Maar het blijft echt zo; Never a dull day in Egypt

Terug in Hurghada, 28 mei 2009