Gigantisch (2)

Daarna vervolgden we de excursie naar een enorme plantage met voornamelijk palmen, cycaspalmen, koningspalmen, nou ja, ik weet alle namen niet meer, maar wederom ongeveer alle palmen die er maar te kweken zijn, echt fantastisch. Duizenden planten wederom van baby tot metershoog. Ik kreeg ook nog de villa en de prive-tuin van de eigenaar te zien, wel een aardig optrekje en tuin. Ik weet niet maar volgens mij stonden ook ongeveer alle cactussen en palmen die maar te vinden zijn daar verzameld en dan ook nog eens heel oude, dus grote. Een koningspalm van, ik schat zo maariets van 10 meter. Echt fantastisch. Ook waren er reuzenmagnolia's, een had een ontluikende bloem, die trokken ze er gewoon af om te laten ruiken. Stelletje kwajongens ongeveer.

 

 

Wat ook apart was, ze hebben daar hibiscussen met gigabloemen en in hele bijzondere kleuren, maar Zicco vertelde dat ik daar niks moest kopen omdat ze veel te duur zijn, hahahahahaha. De egyptische manier van, wel kijken niet kopen. Zijn wij als Hollanders dan toch niet zo uniek in, dat zie je maar weer.
Bij dit bedrijf waren er een paar kluiten jongens tussen alle cycassen het onkruid aan het weghalen, op hun knietjes en met blote voeten. Waarschijnlijk voor een habbekrats, maar goed, leuk zakcentje hopelijk voor die gastjes.

 

Zo georganiseerd, bijna niet-Egyptisch

 

Prachtig, niet dan?

 

Een deel van de prive-tuin

 

En nog een stukkie

 

Wat dacht je hier dan van?

 

Cactussen, langer dan een volwassen man

 

Huisje met tuintje van de eigenaar

 

nog een stukje tuin

 

Een mij (nog) onbekende beauty

Het moet toch heerlijk zijn om zo te wonen, met al dat moois om je heen en ook nog eens de trotse bezitter van dat al te zijn. Ik ben tevreden met mijn eigen oase, maar als je dit ziet zou ik ook wel een iets groter tuintje kunnen gebruiken ........ Alhoewel, dan moet je het ook weer wel laten gevallen om altijd personeel om je heen te hebben. Dus toch maar niet!

 

Vervolg klik hier