Genieten

Grrrrrrr, ik had dus deze pagina gemaakt met allerlei mooie foto's en tekst waarna ik een nieuwe pagina begon. Precies weet ik niet wat er gebeurd is, maar die hele pagina is dus weg. Kan ik weer helemaal opnieuw beginnen. Maar goed, het is niet anders.

Ik geniet weer van mijn leven, heerlijk de hele dag buiten, al dat frisse groen om me heen en niet te vergeten de lol van zaad wat weer opkomt omdat ik fatsoenlijke materialen heb.
De nieuwe uit Nederland meegebrachte Clematis staat in bloei, de clematis van vorig jaar loopt ook uit, jippie.

 
De clematis 'fleur de lyon' van vorig jaar
de nieuwe clematis 'multi blue'

Bij exogarden heb ik ook zaad van clematis besteld, nu blijkt dat ze hier de hete tijd overleven is het de moeite waard ook die te zaaien. Vandaag, maandag heb ik de door mij gezaaide lathyrusjes uitgepoot in de tuin, de worteltjes kwamen door de turfpotjes heen, dus hoog tijd voor het echte werk in de tuin.
Eergisteren heb ik de boontjes die ik had gezaaid in turfbakjes om te zien of het zaad nog kiemkracht had uitgeplant, met een paar nieuwe legbonen erbij, want je kunt per stok ongeveer 6 planten doen. Ook de kievitsbonen lopen uit zag ik, dus daar heb ik er ook een paar van in water gelegd, dan kunnen die vast een beetje opzwellen dat versnelt de kieming. Omdat ik er stokken bij heb staan verwacht ik dat Omar ze niet plattrapt, zelf water ik ze wel iedere dag, dat durf ik niet aan hem over te laten.

 
Boebelboontjes in de tuin
De pas geplante lathyrus

De rafelpalm (zo noem ik hem dan maar) heeft weer een nieuw blad, en jawel ook de 4 vijgen die ik inmiddels in de tuin heb staan lopen weer uit, ook zo'n lekkernij, verse vijgen die je van de plant kan plukken.

 
De rafelpalm met een potpalmachtige op de achtergrond
Vijg met op achtergrond de lage banaan

Alle bougainvillea lopen uit, voor zover ze dat niet deden, daarmee bedoel ik dan de bouga's die pas fiks zijn gesnoeid. De twee bij het winterterras bloeien gewoon het hele jaar door, ongelooflijk, van die zware trossen met bloemen, dat is dan ook een aparte soort, dubbele trosbloemigen of zo ;-).
Ik heb foto's gemaakt van alle kleuren die ik inmiddels heb, in de buitentuintjes staan witte. Wat grappig is, in de dubbele witroze groeien inmiddels spontaan witte trossen, best apart, zo'n speling der natuur.

lichpaars
Oranje
en bleekroze

Dit is ongeveer de collectie bougainvillea ;-)

De dubbele witroze bouga
En de witte takken
en donkerroze

Oleanders heb ik ook verschillende, een grootbloemige roze, de enkele roze, maar die is kortgeleden fiks gesnoeiden en bloeit nog niet, maar de grootbloemige witte is werkelijk een plaatje en wat ook heerlijk is als je in de buurt ben, die geur....

 
De dubbele roze
en de rijkbloeiende witte

Zoals je kunt zien is er weer van alles om van te genieten, vandaag trouwens nog met iemand van de ambassade gebeld, van de landbouwafdeling, zij had zelf ook potgrond gekocht op die tuinbeurs in Cairo, zij zoekt voor me uit wie de importeur is en tot wanneer de beurs/expositie is, want een collegaatje van haar was er al geweest. Dus wie weet ga ik deze week nog wel even naar Cairo, plantjes en potgrond scoren ;-).

Kortom, helemaal blij en met echt leven bezig, niet met het najagen van fantasieen en vreemde verhalen, real life, true life, true living craeatures.

Never a dull day in Egypt.

Hurghada, 30 maart 2009