Gelukkig Nieuwjaar

Allereerst voor een ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat alles wat je nodig hebt om 2010 tot een memorabel, gelukkig en liefdevol jaar te maken op je pad mag komen.

Mijn oud- en nieuw viering was een gezellig feest, met lieve en leuke mensen om me heen. Het was een feest waar een ieder wat te eten mee bracht, nou dat hebben we geweten, jemig, wat was het weer lekker. Om 12 uur ging de champagne (jazeker de echte) open en werd er in de traditie van de Italianen een soort speciaal krentenbrood bij gegeten, alsmede dat je voor 12 uur (dus net voor de champagne open gaat) druiven moet eten.
Nog meer traditie is een speciaal varkensvlees met linzenprutje, klinkt oneerbiediger dan het smaakte, dat is dan om je welvaart en geluk te brengen in het nieuwe jaar. Ook worden de dames geacht (en de heren eigenlijk ook) iets roods te dragen, alles om tot geluk voor het nieuwe jaar te brengen. Het mag eventueel ondergoed zijn, maakt niet uit, als het maar rood is.

Na het feest ging een groep verder feesten in Rancho, er werd stevig aangedrongen dat ik ook mee zou gaan, maar nee, ik zeg altijd 'been there, done that'. Daarbij zat ik aardig vol van de smakelijke gerechten en de champagne, dus ging ik echt liever naar huis. Daar heb ik de poezenmannen ook gelukkig nieuwjaar gewenst en gevraagd of ze ook dit jaar nog bij me willen blijven wonen en heb toen nog heerlijk in bed een hoofdstuk gelezen. Het was een mooie afsluiting van een jaar met ups- en downs. Maar, ik mag wel zeggen dat na het definitief een streep zetten onder een kwakkelend iets er heel wat licht in mijn leven is gekomen. Dus op naar een nieuw jaar met wederom veel ontdekkingen, reisjes en de warmte van goede vrienden/vriendinnen, familie en wie maar wil meegenieten. Je moet het toch allemaal zelf doen en de schuld aan een ander geven is niet geheel terecht, je zult zelf moeten knokken om lekker in je vel en je hart te zitten.

Vanavond dan een afsluitend diner, het wordt zelfgemaakte pompoensoep, dan een pasta met zal en asperges, afsluitend ofwel pistache-ijs met slagroom of lyches en rambutan. Ik heb begrepen dat we met zijn vijven zijn, dus weer een stoel van boven erbij. Het zal vast wel weer een gezellig en aangename avond worden.
De etisalat-weelde blijft voortduren, het ding haalt af en toe nog steeds de 300kbps, of meer, of minder, maar het spurt nog steeds binnen, bijzonder is en blijft het.

Het is zondag, de laatste afwas is in de machine, de keuken is weer op orde, de rest van het huis ook. Allereerst heb ik me beziggehouden met al die filmpjes en muziek, de harde schijf van mijn laptop was een beetje vol geworden. Het gaat echt bizar, vanmorgen was het bijna 4 mbps. Een ongekende luxe mag ik wel zeggen. Nu is het weer afgezakt naar rond de 50 kbps, dus 1/8 minder, maar goed, ik vind het allemaal dolletjes. Hoe het werkt, nog steeds geen idee, behalve dan dat de datum van reset voor de 6 gb per maand op 25 november is blijven steken.
Gisterenavond heb ik 3 films gekeken, de nieuwste van Morgan Freeman, Invictus, over Nelson Mandela, een goede film toch wel weer, the Snow Walker, ook een prachtfilm en The Juror.
Eindelijk weer eens een avondje thuis, lekker niks doen. Mijn buik was duidelijk nog onder de indruk van alle heerlijke maaltijden, ik had geen honger. Ik heb met een bakkie senseo een paar sneetjes spekkoek genuttigd, die had ik van George gekregen in plaats van het gebruikelijke flesje wijn, zelfgemaakte spekkoek van roomboter. Er zijn wat delen nog niet helemaal doorgebakken, de laagjes zijn niet zo dun als je bij gekochte spekkoek ziet, maar de smaak is heerlijk.

Iedere dag zet ik wat planten in de echte potgrond, ik ben bijna klaar met alle datura's, waarvan er trouwens eentje weer gaat bloeien, een van de 'moederplanten' die nog als stek uit Nederland zijn meegekomen destijds. Het blijft een genot, die zwarte rulle grond, ik kan daar echt van genieten. Nu diverse zaailingen ook in goede grond staan heb ik weer wat meer hoop op mooie bloeiende planten straks. Een dezer dagen zal ik weer nieuwe zaaipotjes vullen, ik heb nog bendes zaad, verzameld in al die jaren. De kruiden die ik gezaaid heb na terugkomst van Luxor komen ook op. Van Patries heb ik vernomen dat ze het bij haar in Luxor ook goed deden, ze was zo blij met mijn plantjes en zaaisels, leuk als een mens zo gelukkig kan worden van groen. Het zint Douggy blijkbaar niet dat ik mijn handen op het toetsenbord heb, hij ging dwars over mijn arm liggen, de eeuwige knuffelkont.

Maandag, Hazzam heeft een nieuw werkschema, hij komt nu 's morgens en dan kan ik om 3 uur de tanks weer vol maken. Zolang als ik niet weg ben geen probleem, want dat is een kwestie van even wat kranen omzetten en het doet de rest automatisch ongeveer. Het is heerlijk weer, vandaar dat ik vandaag maar weer eens verder ben gegaan met het verpotten. Iedere dag een stel planten want na een tijdje voel ik het dan al, tijd om te stoppen. Je moet namelijk best stevig bezig zijn, zoals je de planten hier meestal krijgt is het in klei, of in een aantal gevallen in klei met zand, maar een nogal massieve substantie om die uit de pot te krijgen. Dat betekent dus ook vaak dat je de potten ronddraaiend de aarde los moet zien te maken van de wanden. Dat is zwaar werk, dat merk ik dan na een stuk of 10 potten. Maar goed, ik heb de tijd gelukkig.

Leuk is dat eindelijk de bollen opkomen, de narcissen stonden al een tijdje boven de grond, nu laten ook de hyacinten hun neuzen zien. Heerlijk, eindelijk voorjaarsbollen in mijn tuin. De aanhouder wint zullen we maar zeggen. Tulpen dan de volgende keer toch ook maar weer eens proberen? Als ik in februari in Europa ben kan ik er vast wel ergens kopen, alhoewel zit ik meteen te bedenken, die dingen gaan in nederland in het najaar/winter de grond in. Ik zie wel. Het wordt steeds meer een groen paradijs hier, met alle potten en planten die langzamerhand overal staan is het bijna een soort van tuincentrum, alleen een beetje rommeliger en ook wat stoffiger, hahahahaha. Dat vind ik soms wel jammer hier, alles zit zo vaak onder een laagje zand. Ik had Hazzam al duidelijk gemaakt dat hij de planten regelmatig moet sproeien omdat het zand de lucht en de zon/licht blokkeert, maar ja. In de tuin doet hij het wel af en toe, de potplanten zijn blijkbaar een beetje te veel van het goede. Dat is dus blijkbaar weer een klusje voor mij.

Het internet lag er vanmorgen op de grote pc uit, ik snapte er niets van, maar na enig gerommel heb ik het weer lekker aan de praat gekregen en zowaar een aantal films waar niemand meer op deelde staan inmiddels ook weer te downloaden. Op de laptop blijft het, na ook enige stagnatie, weer prima binnenlopen. In de loop van de middag heb ik weer een stuk of 6 films op mijn mini-externe harde schijfje kunnen zetten, die kan ik straks gaan branden. Ik weet alleen langzamerhand echt niet meer waar ik met al die stapels films naar toe moet ;-). Gisteren heb ik weer een spannende film gekeken, 2012 over de planetenstand die door de Maya's, Hopi-Indianen en weet ik hoeveel wetenschappers is voorspeld. Het zou dan het einde van de wereld zijn. Echter, kortgeleden heeft men bekend gemaakt dat de Maya's verkeerd gerekend hebben. In deze film wordt gesuggereerd dat de wereldregeringen dat expres doen omdat ze willen voorkomen dat de mensheid in paniek raakt. Of het zo is, het zou me in ieder geval niet verbazen. In de film worden er dan in het geheim enorme schepen gebouwd waar geselecteere groepen mensen worden gered, alsmede diersoorten, maar ook mensen die veel geld hebben kunnen zich een plaatsje kopen. Hoe het ook zij, het is zeker een film die de moeite waard is om te bekijken.

Vandaag dan maar eens mijn trip naar Londen plannen, ben dus druk bezig met het bekijken van hotels, tickets enz.. Altijd weer én leuk én gedoe. Want tja, als je nog nooit in een plaats geweest bent, welk hotel moet je dan nemen. Heb nu wel een site gevonden waar je in ieder geval ook rookkamers aan kan klikken, want dat is natuurlijk weer de crime in Europa, dat anti-rookgedoe. Als je dan moet gaan zoeken naar een hotel, in een stad waar het aanbod giga is, is dat in ieder geval voor mij al een filtering.

Anyway, reis geboekt, hotel nog niet.

Never, ever a dull day?

Hurghada, 4 januari 2010