Gaat weer lekker

Zo net op de valreep voor vertrek gebeurt er natuurlijk weer van alles. Gisterenmiddag constateerde ik dat de pomp het niet meer deed. De tuinman van de buren zou komen wateren, maar die kwam niet opdagen, dus moest ik zelf met de slang aan de gang. Beetje lastig met mijn rechterkant, de schouder is nog steeds niet zoals het hoort. Ik belde aldus mijn loodgietermeneer, maar die ging naar zijn familie voor het Koptisch kerstfeest. Dus Ineke gebeld of Jim een loodgieter had. Zij vertelde dat ze Jim niet te pakken kon krijgen, maar als dat wel lukte zou ze het hem vragen en me laten weten. Ondertussen had ik ook Said de opperpoetsmeneer gebeld, die zat ook bij zijn familie in het noorden, maar zou ook gaan bellen.

Anyway, toen zouden er dus 2 loodgieters komen. Ik durfde er niet een af te bellen, want dan zul je altijd zien dat de andere niet verschijnt. Gelukkig maar achteraf, want die van Said had het blijkbaar niet kunnen vinden. Ineens kreeg ik een ingeving, het zou ook de zekering kunnen zijn van de switch. Die heb ik vervangen, maar nog steeds geen werkende pomp. Toen de loodgieter kwam, in een oude blauwe mercedes met een club van 5 mannen bleek het toch de zekering te zijn, op de een of andere manier had ik die dan niet goed aangedraaid of zo, ik heb zowiezo niet zoveel kracht meer in mijn handen en nu met die schouder is het nog lastiger. Maar goed de pomp deed het weer. Dat was heeeeeeel plezierig want ik kreeg binnen al geen goede waterdruk, heb gisteren dus koud moeten douchen. Nu niet echt een pretje, ook al is het niet echt koud zoals in Nederland is het binnen, zeker als je nat bent, koud.

Gisteren had ik nog wat filmpjes op downloaden gezet, zo van dat moet ongeveer lukken om die binnen te krijgen voor ik weg ga, maar helaas pindakaas, wat er aan de hand is weet ik niet, misschien zijn ze de lijnen weer aan het rerouten. Of er is weer een goochemerd over de kabels gevaren. Dan weer heb ik geen prik en als ik het wel heb is het maar tot 30 kbps of zo, terwijl ik normaal boven de 100 heb. Schiet niet echt op.

Ik ben de koffer aan het pakken, maar echt opschieten doet dat ook al niet, ik heb al van alles klaar gelegd, maar de koffer is nog leeg ;-).
Zo meteen moet ik nog even geld gaan pinnen en een middeltje tegen zeeziekte gaan halen bij de apotheek, ik heb geen idee hoe zo'n grote boot is en of de Nijl veel golven heeft, maar uit voorzorg neem ik toch maar wat mee. Ook rehydran gaat mee, tegen uitdroging.

De kledingstapeltjes zijn divers. Overdag zal het warm tot heet zijn, 's avonds fris tot koud. Dus van bikini en luchtige jurkjes tot dikke vesten en sokken. Ook allerlei soorten schoeisel, van hoge pumps, slippers, mijn nikes voor de excursies tot pantoffels. Kortom een diversiteit aan spulletjes.
De camera's en batterijen zijn aan het opladen, zo meteen een tasje maken met medicijnen, een tasje met smeersels, make-up en badkamerspullen, dan nog een tasje met versnaperingen en capuccino, ik heb geen idee hoe het zit met de koffie op die boot, of ze echte koffie zetten of dat je van die oplosrommel op de kamer hebt.

Trouwens, ik weet effe niet hoe dat nou gaat met mijn pakket uit Nederland. Dat is tot op heden niet gearriveerd, terwijl het voor kerstmis is verstuurd. Eigenlijk misschien niet zo goed getimed, alhoewel deze trip nog niet was gepland toen ik die spullen bestelde. Heb ik dat weer. Ik zal zo effe nog een mailje sturen naar die webwinkel. Nou, dat schiet ook niet echt op, zelfs mijn mail kan ik nauwelijks binnen halen, ik zie mails van de reisagent, maar die komen niet of nauwelijks binnen met deze internetsnelheid. Pfffffffff.

Ik laat de pc maar aanstaan morgen als ik wegga, wellicht lopen ze dan toch nog binnen. Behalve natuurlijk als er een stroomstoring is of als die pc weer zelfstandig gaat herstarten. Zit ik als ik terugkom met allerlei halve films en ook een muziekje wat ik nooit meer volledig gedownload krijg. Het is allemaal wat.

Nou ook weer zoiets, moeten we op het laatste moment copieen van onze paspoorten en visa inleveren omdat de grote reismaatschappijen de kamer van tourisme zo gek heeft gekregen dat zij controleren of mensen in hotels niet een cruisse of trip bij een andere reisorganisatie boeken. Anyway, dat heeft me van 5 tot half 9 bezig gehouden want uiteindelijk moest ik dus ook een copie telefoonrekening en koopcontract van het huis meegeven om te bewijzen dat ik hier woon en niet in een hotel zit. grrrrrrrrrrrrrr. Dus zoeken, bellen, overleggen enz. enz. Margaret kwam om 7 uur met de copieën van de schoonouders van haar dochter. Nou ja, gedoe dus, autoriteiten, egypte. Je blijft er mee van de straat want het kwam nog even ter sprake dat ik vanavond/morgenvroeg persoonlijk naar het kantoor van de kamer van toerisme zou moeten.

Anyway, zojuist lekker (echte) witlof (hier gekocht) gegratineerd met kaas en kiphamgedoe, aardappeltjes en braadworst gegeten, zometeen naar de apotheek en bank en dan mijn spullen in de koffer doen. Daarna slapen en morgen op tijd opstaan om mijn kopjes koffie enz enz te doen.

Over ruim een weekje ben ik weer terug en als het goed is krijgen jullie dan mijn belevenissen en foto's te zien/lezen.

Never a dull day in Egypt dus

Hurghada, 4 januari 2009