Gaat lekker

Zaterdag alweer, de dagen vliegen voorbij. Gisterenavond heerlijk gegeten bij de Thai, wat een genot is dat toch, al die keuzes, wereldkeukens en dan vooral ook nog echt klasse restaurants. Ik hoorde dat het visrestaurant bij de Marina superb moet zijn. Giga Jumbogarnalen, meer rivierkreeften denk ik dan, maar goed, en met een zalige sausje erbij. Dat is dus waarschijnlijk het volgende restaurant op de lijst waar Margaret en ik onze neus gaan laten zien en onze smaakpapillen gaan verwennen. Daarnaast moeten we nu echt een keer aan de sushi, het vervelende is dat je die in Sakalla moet bestellen en dan een half uur later of zo zijn ze klaar. Op de een of andere manier komt dat er niet van. Nou moet ik binnenkort toch naar de pet-shop om kattenvoer te gaan inslaan, dat zou een optie zijn. Dan ga ik eerst de sushi bestellen, daarna naar de pet-shop en dan kan Margaret me ophalen en rijden we samen naar de sushi-bar. Zoiets.

Anyway, vandaag nog steeds geen water in de lijn, ik begin me toch een beetje zorgen te maken. Nu is het nog wel geen hoogzomer, maar omdat ik de kleine tank beneden eergisteren geleegd heb, die tank had ik al heel lang niet gebruikt, en ik ook geen idee heb hoeveel water er in de tank op het dak zit wordt het toch wat penibel. Ieder uur kijk ik of er druk is op de leiding, tot nu toe zonder effect. Maar goed, ik kan nog wel effe door, dan water ik met de gieter, en moeten de bomen enzo het maar effe vanuit de onderste grondlagen zien te trekken. Weet ook niet hoe ik het anders moet doen. Als ik vandaag dus nog geen water in de tanks heb zal ik Said bellen, want het zou toeval kunnen zijn, maar het is wel vreemd dat na het veranderen van alle kranen (dus afsluiters) ik geen water meer binnen krijg. Pfff, dat is echt een gedoe hier. Voor de rest leef ik hier fantastisch, maar die zorgen om water en of de een of andere halve gare de leiding weer heeft gemold of dat die is afgesloten, dat is niet echt leuk. Want tja, met al mijn tuinierwerk en mijn speciale planten kan ik dus echt niet lang zonder wateraanvoer.

De easyplanten zitten meer en meer in bakken en potten. Ik heb altijd het piepschuim van koelkasten of andere apparaten bewaard, dat breek ik in stukjes om onderin de bakken te doen. De diepe bakken krijgen eerst een laag van grote kiezels, waarop dan een laag piepschuim gaat. Op die manier voorkom ik dat de watergevers de planten verzuipen en aldus vermoorden. Daarnaast heb ik dan niet zo veel potgrond nodig.
Ik zoek op internet wat voor grond voor bepaalde planten gewenst is en dan meng ik er meer of minder zand, klei, voedselrijke potgrond of turf door. Ben benieuwd. De zalig geurende lavendel staat in 2 bakken, eentje op voet bij de ingang van het zomerterras, die moeten namelijk in de volle zon, de anderen staan in een lange bak, die moet ik nog een plek geven.

De vingerhoedskruiden en riddersporen zijn ook in bakken gegaan. De artisjokplantjes (eigen kweek) staan in aparte potjes, de inmaakaugurken moeten een dezer dagen de grond in, maar daar moet ik weer iets voor fiksen, die groeien namelijk het best aan draden. Ze moeten ook in de zon, dus mmmmm, nog effe bedenken waar ik die zet. Dat geldt trouwens ook voor de nieuwe vlinderstruik, dat kan, als die echt aanslaat een behoorlijk grote struik worden, tenminste, die in Nederland waren altijd flink aan de maat. Ik heb nog een stel hangpetunia's die ik in bakken/potten moet doen. Ik denk er sterk over om de houten beschotting van de waterpijpen naar en van het dak te gaan behangen met muurbakken. Is wel volle zon daar, maar het zou wel een leuk effect geven denk ik.

Zojuist heb ik de helft van het meergranenbroodmeel van AH gemengd met water en er staat nu brooddeeg te rijzen. Ik heb ineens zin in lekker bruin brood met kaas. Dat meel is nog van mijn pakket wat met kerst zou komen, maar iets later arriveerde. Moet ik trouwens onthouden dat ik dat op mijn verlanglijstje zet voor als iemand weer wat voor me mee wil nemen.
Sinds gisteren ergens in de middag was ik een van mijn nieuwe (en goede) brillen kwijt, die andere is al effe spoorloos, maar deze had ik nog gebruikt en ineens was ie pleitos. Alles afgezocht en niet een keer, maar gisterenmiddag, gisterenavond, vanmorgen, vanmiddag, maar no way, nergens te vinden. Op de gekste plekken gekeken, maar nee hoor. Ga ik zostraks wat planten watergeven, kom ik bij de klimbonen waarvan 1 spriet maar steeds niet lang de stok wil groeien, dus wat doe ik, ik leg mijn bril op de grond om te kijken hoe ik dat slungel toch kan dwingen om zich om de stok te draaien, en jawel, naast de kwijte bril. Pffff, ben ik blij.

Van schuren is er de laatste dagen niet veel gekomen, ik zal vandaag maar weer wat doen, anders komt dat nooit af en het is zo'n rommelig gezicht al die dingen die normaal gezien op het hout staan, staan nu op de stenen oprit in het midden. Begint me een beetje te irriteren eigenlijk, dus mot ik dan toch maar de schuurmachines ter hand gaan nemen.

Heerlijk dat volkorenbrood, het ruikt dan ook altijd zo lekker in huis. Best wel jammer dat je dat hier niet gewoon in een winkel kan kopen. Want eigenlijk is het maar weinig werk en het resultaat is jammen.

Wow, Paulus heeft een van de foto's die ik voor hem gemaakt heb op het net geslingerd, je moet wel inloggen daar http://www.fast-pyramid.net/friends.php en dan als vriend toevoegen imothep. Dat is een van zijn nicknames. Ik vind het wel een mooie foto voor een dame van over de 55. Mogelijkerwijs denkt hij mij hiermee te kwetsen of zo, maar ik ben niet kaal, heb geen dikke buik, dus prima plaatje. Ik zal zo gewenst wel een plaatje plaatsen van een meneer die 11 jaar jonger is, ja die. Mag de competitie gaan over buiken, kilo's, omvang enzo.
Whatever paultje wint, dat is ook nodig want anders heeft ie nog meer moeite met slapen. Kan nog effe duren die nachtrust van Paultje. Kiezen was al nooit zijn ding.

Edoch, niet kiezen was ook een keuze, dan toch, ook al wist je niet wat dat ging inhouden ...........

Machtspelletje werken slechts als er geheimen, leugens en bedrog zijn. Doe je best Paultje, ooit en ernstig lief van mijn leven, en probeer maar van mij 'vuilnis'' te vinden. Ik vrees dat het niks oplevert. Ik heb geen geheimen, ik ben het open boek waar je de bladzijden van besmeurde.
Ik hield alleen maar van je, 2,5 jaar lang. Dom achteraf, maar liefde maakt blind zeggen ze, en schade en schande enzo. Er is nog steeds een schade die gewoon voldaan moet worden, nog even zonder indexering,wettelijke rentes enzovoort. Maar ja, hoe rijk je ook bent, profiteren van vrouwen is meer je ding blijkt.

Never a dull day in Egypte

Hurghada, 18 april 2009