Feest

Ik woon hier een jaar, sinds gisteren, de dag dat ik met de katten en een kleine honderd kilo bagage arriveerde. Mijn zoon ging mee om te helpen met de katten en ook vanwege de 30 kg. extra bagevrijheid (20 normaal, 10 extra voor duikspullen).
En alsof het zo moest zijn is gisteren eindelijk mijn tuner/versterker aan de praat gekregen door Klaas, samen met zijn vrouw inmiddels vrienden van me. Klaas bleek specialist te zijn in dat soort zaken en hij was zo lief om er gisterenavond naar te kijken, nadat het spul ongeveer een jaar lang werkloos was gebleven. Het bleek, zoals vaak, heel simpel. Het aan-uit knopje was blijkbaar tijdens de boottocht en/of het smijten met de dozen in de havens en van en op vrachtwagens in de verdrukking gekomen en na een vaardige handeling van Klaas floepte alles aan. Ik had de boxen naar boven gebracht en alle stekkers er uit gerukt nadat ik diverse vruchteloze pogingen had gedaan het spul aan de praat te krijgen. Dus, boxen naar beneden, stekkers erin en voila, er kwam geluid uit. Heerlijk.

Nu kan ik dus mijn lp's, ergens rond de 1000, die in 5 verhuisdozen zijn meegekomen, na heel lang weer beluisteren en wat een bonus is, geen vervelende buurvrouw die op de muren bonkt of de politie belt. De huizen zijn hier goed geisoleerd en ver uit elkaar staand. Daarbij heb ik rechts geen buren, dat huis staat leeg, het huis aan de linkerkant is redelijk ver, daar zitten de tuinen tussen dus, heerlijk, heerlijk. Op dit moment luister ik naar Ivan Rebrov, jaren geleden dat ik dat gehoord heb. Voor ik verhuisde heb ik deze tuner/versterker van iemand overgenomen, een Harman/Kardon, een juweeltje met veel te veel mogelijkheden, maar ook een dingetje om mijn Lenco platenspeler (bijna antiek dus) in deze versterker te kunnen stoppen, de din-uitgang die op de platenspeler zit pastte niet in de versterker, dat is tegenwoordig allemaal tulpstekkers. Maar voor een 20 euro of zo kon ik een apparaatje kopen dat je dan tussen de draaitafel en versterker plugt dat vervolgens ook het geluid versterkt of de golven, iets van dien aard, en voila, er komt geluid uit. Heerlijk, heerlijk, dat is echt genieten.

Ook alle Nederlandse zenders, inclusief Talpa, National Geografic, Animal Planet, Discovery, BBC-Prime en nog weet ik hoeveel zenders. Voorlopig kom ik de winter wel weer door. Mocht de televisie niets te bieden hebben, bijna onmogelijk met zo'n aanbod, heb ik altijd nog een 150 dvd's of zo, ik zal nog jaren nodig hebben om alles te bekijken schat ik zo.

Nu nog een kastje buiten om mijn oude, kleine, stereosetje en boxen stofvrij in te zetten en een pijp voor de afzuigkap, waardoor die ook eindelijk uit zijn doos kan en dan is alles ongeveer compleet. De werkkamer moet nog steeds een goede opruimbeurt, de administratie opgeborgen en ook in de schuur moet nog een en ander bijgesteld worden, maar toch, na 1 jaar mag ik best trots zijn op alle verworvenheden. Nou nog een paar nieuwe handjes, als dat zou kunnen zou het leven echt een groot feest zijn. Maar met die handjes zal ik moeten leren leven en ook dat lukt aardig. Pijn went, als je dagelijks pijn hebt merk je het eigenlijk niet meer zo. Blijkbaar maken je hersenen stoffen aan om dat te dempen. Mooi toch, zo'n ingewikkeld systeem wat zichzelf weer bijstelt als het nodig is. Ik kan het menselijk lichaam vaak heel fascinerend vinden als je nadenkt over al die organenen, transportsystemen, aansturingssysteem, afweersystemen, je zou het eens moeten ontwerpen.......

Ik ga weer eens verder met het wateren van de potplanten en de terrassen weer ontdoen van het verfoeilijke bouwstof. Daar word ik af en toe echt niet goed van. Heb je net je stoelkussen schoongematteklopperd en dan ligt er weer een laag op!
Het zal ooit overgaan.....

De poetsmannen van Clean en Clear zijn weer geweest, het hele huis ziet er weer piekfijn uit, een luxe voor 15 pond per persoon per uur, oftewel een goede 2 pleuro, daar ga ik niet voor poetsen, wat toch nooit mijn hobbie is geweest. Ook mijn strijk heb ik uitbesteedt, de vrouw van Samir de boab doet dit en dan geeft ik haar 5, 10 of 20 pond, naar gelang ik in kleingeld in mijn portemonee heb en de hoeveelheid strijk.
Een luxe-leventje mag je bijna wel stellen, in Nederland of uberhaupt het westen niet meer te betalen allemaal.....

Zojuist op internet bij schoolbank.nl een oud-klasgenoot gevonden, bericht gestuurd, ben benieuwd! Spannend.

Hurghada, 24 september 2005.