Drukjes

Jemig, alsof ik een nieuw leven heb. Hoe dat dan toch werkt....
Overdag ben ik grotendeels met mijn zaadjes en plantjes bezig, er staan hier inmiddels wel een paar honderd planten denk ik, van kiemplantjes tot potten vol met bloeiend spul.
Heerlijk hoor, ook die easyplantjes, dat is zo'n genot en het gaat tot nu toe echt harstikke goed, bijna geen doden.

Maar ondertussen is van mijn eigen zaaisels ook heel wat al in eigen potjes gegaan, diverse zaken in de tuin en ook de groententjes die ik in de tuin heb gezaaid, dus in de volle grond, komen ook op. Heerlijk allemaal, is gewoon kicken.
Morgen ga ik met Karin weer op plantenexpeditie, er zou op zondag bij Gristien verse aanvoer komen vanuit Cairo, hopelijk is dat niet laat in de middag, maar we gaan gewoon kijken.

De voorbereidingen voor Koninginnedag lopen ook gesmeerd, het gaat wederom een mooi feestje worden. Maar ja, dat is niks nieuws ;-).
Gisteren mijn haartjes weer eens laten doen, kleuren verschieten hier nogal als je veel buiten bent. Volgende week nog effe naar de beatysalon, mijn voeten moeten echt weer een in revisie en als ik mijn bril opheb dat zie ik dat mijn benen ook weer geplukt mogen worden. Met harsen wordt het gelukkig allemaal stukken minder, maar ja, nu het weer warmer is en je toch meer bloot loopt is het wel noodzakelijk om dat ook weer gladjes te hebben. En ook de wenkbrauwen mogen wel een beurtje, de laatste keer had de schoonheidsspecialiste iets raars gedaan, mijn ene wenkbrauw was hoger dan de andere, alsof ik steeds met een gefronst voorhoofd liep. Anyway, alles is nu weer bijgegroeid dus ze mogen er weeer iets moois van maken.

Vandaag de opening van Injy's winkel gehad, echt mooie spullen daar. Helemaal iets voor mij, exclusief spul, handgeweven katoenen beddespreien waar je dan in de zomer onder kunt liggen (met je laken/hoeslaken ertussen) want dan is een dekbed vaak te warm, ook al heb je de airco aan, maar je wilt dan wel iets zwaarsigs op je hebben. Anyway, die ik de vorige keer al uitgekozen had min of meer was dus vandaag met de opening verkocht, maar er wordt voor mij een nieuwe besteld. Ook had ze hele mooie glazen borden, vierkant maar met een soort golf in de rand, ik hou daar wel van. Mooie grote borden en lekker om te voelen. Ik heb er gelijk maar 10 besteld, dan kan er nog eens eentje kapot vallen of stukgaan in de afwasmachine of wat dan ook. Het is zo vervelend als je dan mooie borden hebt en je hebt er te weinig voor een gezelschap.

Eergisteren ben ik met Margaret onverwacht naar Drifters gegaan, gisteren heb ik heerlijk pizza met ham laten thuisbezorgen, ik bedacht ineens dat we Maison Thomas hier vlakbij hebben en die hebben varkensspul. Heerlijk. De zalmsalade, met kappertjes, aardappels, ei, overgoten met een zalig sausje, heb ik vanmiddag voor lunch genomen. Van de pizza is nog wel eea over, want die kun je alleen in large (2-3 personen) bestellen.
Vanavond trouwens met een groepje na de shopopening bij Maison Thomas gaan eten, heerlijke canneloni op, en ook dat was grote portie, dus ook daar ligt nog wat van in de koelkast, voorlopig heb ik weer genoeg keuze uit hapjes.

Het hoofdstuk Omar is ook beëindigd, gisteren kwam hij om 4 uur, terwijl hij hier moet zijn om 3 uur. Maar ja gisteren was de klok omgegaan dus dacht ik ok, hij is het vergeten. Maar nee, vandaag kwam hij weer om 4 uur en toen ik hem vertelde dat ik wil dat hij om 3 uur komt begon hij te discussiëren. Dat had hij niet moeten doen, hij vond namelijk dat als de klok omgaat de werktijden ook veranderen. Nou jammer dan. Die heeft zijn geld gekregen en mocht de sleutels inleveren. Ik ga niet discussieren met een tuinboy, voormalig poolboy, snotneus van een jaar of 19. Hij heeft genoeg kansen gehad, er is hem diverse keren uitgelegd wat ie wel en niet moet en mag, dit was de limit. Finish Halas.

Inmiddels heb ik een advertentie geplaatst voor een vrouw om me te helpen in de tuin, ben benieuwd. Mijn handen en polsen spelen wel op, niet verwonderlijk eigenlijk, wel vervelend. Ik doe het al wat minder, maar ja, mot wel iemand vinden om me te helpen met wateren en stekken en verpotten. Maar alles komt goed. Doet het uiteindelijk altijd.

Injy schijnt een goede timmerman te hebben, dus ik ga eens ontwerpen maken voor plantenstellingen, waar de plantjes dan op kunnen staan, met een zinken of iets bak met gaatjes, waar zand in komt, gevat in een houten omlijsting waar dan de plantjes op kunnen staan en hun wortels eventueel in het natte zand kunnen doorgroeien. Anyway, zoiets. Ik vind het wel weer leuk om dat soort dingen te bedenken en te tekenen. Ik weet nu ook wat ik wil voor de klimplanten en druiven naast het huis, ik heb een pergola in gedachten, ook die zal ik uittekenen en laten maken. Het is zo fijn dat je nu gewoon hier van alles kan bestellen, vroeger ging het uiteindelijk ook wel, maar toch, er waren minder materialen, minder kwaliteit enz. enz. Er zijn nu zelfs hardhouden tuinmeubelen, ik heb al een zonnebed gezien wat beantwoordt aan mijn wensen. Ik moet er twee van hebben en heb in principe een deal dat als ik er 2 koop er 200 pond per bed afgaat. Ook wil ik hardhouten stoelen bij mijn teak tuintafel. Ik heb gedacht aan van die mooie rotan fauteuls, van dat fijn geweven spul, maar die zijn, vrees ik, te groot.

Misschien is het dan ook wel mooier en 'luchtiger' om teakstoelen te kopen met goede rug en armleuningen en dan vrolijke kussens erin, uiteraard lekker zacht. Het mot wel allemaal lekker zitten tenslotte. Misschien vind ik nog wel een teaktafel waar 6 tot 8 personen aan kunnen, tegenwoordig is alles mogelijk hier.

Als ik tijd heb ga ik foto's plaatsen, ik heb ze al wel gemaakt, maar ja, mot ze dan bewerken, verkleinen, importeren op het html programma voor de website enz. enz.. Aangezien ik het tegenwoordig aardig druk heb met allerlei sociale dingen en natuurlijk mijn tuinwerk komt het er dan niet zo van. 's Avonds ben ik of uit of gewoon nogal afgedraaid, en mijn handen zijn dan ook wel toe aan een beetje rust. Komt allemaal goed en anders verzinnen we een list ;-).

De lobelia's zijn trouwens echt super, in alle kleuren blauw, paars en roze, tot zelfs bijna wit, wondertjes. De petunia's zijn kleine compacte, prachtig dieproze (bijna fuchsia) en inwit. De lavendel geurt magnifiek, de aardbeitjes maken alsmaar nieuwe blaadjes, nou ja, eigenlijk alle easyplantjes zijn in een woord fantastisch.

Dat ik hier nog zulke mooie, frisse en gezonde planten zou hebben had ik eigenlijk bijna opgegeven. Maar zoals gezegd, ook mijn eigen kweek doet het goed, pot- en zaaigrond, naast goede zorg en enige kennis van zaken is dus de grote truc.

Ik ga mijn bedje weer eens op zoeken, het is alweer laat.

Never a dull day in Egypt dus.

Hurghada, 25 april 2009