De Dahabiya Cruise

Hoe zit het leven nou in elkaar? Door Paul was ik op zoek naar een decadente Nijlcruise en jawel, het gaat er van komen.
Via mijn vriendinnetje in Luxor hebben we een boot beschikbaar, een zeilboot/dahabiya, met 5 cabines en een staf van 10 man of zo, superdeluxe dus, zij heeft het menu bekeken en er gegeten, en ja, dit gaan we gewoon doen.

De echte dahabiya, de Donia

Vandaag heb ik de foto's gekregen van onze boot, geen felluca zoals ik dacht, maar een dahabiya. Die andere boot heeft ook wel wat, wat nostalgischer, een hoger Agatha Christie gehalte. Ik ga toch ook eens een keertje uitvogelen van wie die is en wat die kost. Het is allemaal dicht bij de deur nietwaar!

De hutten

Het wordt een 'spirituele reis', ook lekker eten en drinken, maar de tarotkaarten, de i-tjing en astrologieboeken gaan mee. Voor de rest hebben we onze eigen mediatieve kwaliteiten en de tempels zullen daar het nodige aan toe voegen.

Het programma:

Day 1: transfer met airco-minibus van Luxor naar Esna, bezoek aan de Chnoem tempel in Esna, check in, overnachting op de dahabiya
Day 2: bezoek aan El Kab, overnachting op de dahabiya
Day 3: bezoek aan de Edfu tempel, overnachting op de dahabiya
Day 4: bezoek aan Silsila, overnachting op de dahabiya
Day 5: bezoek aan de Kom Ombo tempel, overnachting op de dahabiya
Day 6: na het ontbijt uitchecken op de dahabiya, transfer naar een hotel in Aswan

Ik ben van plan na de dahabiyatrip een paar dagen in Aswan en omgeving te gaan vertoeven, er zijn daar diverse interessante monumenten, waaronder de Tempels van Isis op Philae-eiland, Elefantine eiland, de tempels van de Nobelen, de heiligdommen van Horemheb (de opvolger en mogelijk moordenaar van Toetachamon) en het mausoleum van Agha Khan. Ook niet te versmaden, het Nubische Museum, wellicht de grootste kamelenmarkt van Afrika in Daraw, het eeuwenoude Klooster van Sint Simeon, alsmede nog allerlei andere bezienswaardigheden, waaronder iets echt voor mij, de Botanische Tuin op Kitchener Island.

De crew

Anyway, als we geen andere leuke mensen vinden, dan doen we het gewoon met zijn tweetjes of drieën, lekker decadent. Gezien de huidige economische crisis zou het best nog wel zo kunnen zijn dat we inderdaad gewoon lekker met zijn tweetjes of drieën op die boot gaan zitten. Moet je je dat voorstellen, een volledige crew die voor je kookt, drankjes aanlevert, niemand anders die het programma of tijdstippen bepaalt. Hooguit de wind. Zeilen op de stroming van de Nijl...............
Samen de tempels bezoeken net zo lang als wij willen en ook op de tijden die wij wensen. Ontbijt om 10 uur, lunch om 2 uur, diner om 10 uur whatever. Zoals het eigenlijk hoort, ooit geweest is, kortom een droom van een trip.

Deze week of in ieder geval heel binnenkort komt mijn vriendinnnetje uit Luxor en dan gaan we de boel eens goed doornemen, want het schijnt er van te komen dat er in de herfst een tweede trip komt voor 10 mensen, dus voor iedereen zal ik maar zeggen, deze trip is in principe alleen voor dames, zoals gezegd.

Sfeertje

Bij de prijs is inbegrepen alle eten, het verblijf en ook koffie, thee, fris en water. Voor de alcohol moeten we nog een oplossing vinden, of zelf meenemen of iets betaalbaars zien te regelen met de eigenaren. Tenslotte willen we wel op zijn tijd een biertje en een wijntje. Een fles Bacardi en Gin is nog wel mee te slepen in de koffer, maar om nou met trays bier en dozen wijn te gaan slepen? Maar goed, ook dat is allemaal op te lossen, kwestie van overleg en organsatie.

Ik zie ons zo al lunchen

Kortom, in januari dus de Lake Nasser trip en dan in maart-april deze heel bijzondere trip. Zijn er nog mensen die bij het lezen van de omschrijving denken wow, dat is ook wat voor mij? Het is dus geen gewone nilecruise, het wordt een ´spiritueel avontuur´. We hebben op zich niemand nodig, maar als dit je aanspreekt en je voelt dat je dit nodig hebt, er kunnen nog maximaal 2 personen bij, want denkelijk hebben we allen onze privacy nodig, het is geen gewoon reisje langs de Nijl, maar mogelijk en waarschijnlijk een ontdekkingsreis binnen jezelf. In gezelschap van gelijkgestemde zielen.

badkamer

Klinkt dit van ja? Neem contact met me op via het email adres van de site.

Zoals gezegd, we doen het desnoods met zijn tweetjes, 5 dagen op een zeilcruiseboot, waardoor we al die tempels kunnen bezoeken waar die grote cruiseschepen niet kunnen aanleggen, een nederlandse gids die archeologe/egyptologe is, en een heerlijk mens, een staf van fantastische mensen en heerlijk eten en drinken. Ik ga ervoor, kan me niet schelen wat het kost, dat wil zeggen, we hebben al besloten het samen te betalen, maar wie nu voelt van ja, dat wil ik ook? De prijs valt best mee eigenlijk, maar laat je verrassen. En ja, echt alleen serieuze mensen, zie het als een cadeautje van ons en jezelf of zo, weet ik veel.

Het zonnedek

Dit wordt echt intens genieten ..............


(vernieuwde versie)

Hurghada, 20 januari 2008