Cementsneeuw

Om helemaal niet goed van te worden, het hotel wat achter ons gebouwd wordt is niet goed, dus zijn ze maar begonnen met afbreken van de bovenste verdieping. Dat gebeurt helemaal handmatig, met grof geweld staan 10 tot 20 man per dag in ploegendienst met hamers op het beton te beuken, wat derhalve stukje voor stukje wordt verpulverd. De lucht is vol met cementstof, kankerverwekkend en hoogst irritant. Je ogen, je neus, je oren, je huid, je haar, alles zit onder. De tuin en terrassen, alsmede alles wat er op en in staat zit dagelijks onder een dikke laag cementstof, het lijkt af en toe wel of het sneeuwt, dikke pakken cementsneeuw dus.

Iedere dag weer alles minstens 1 x per dag schoonmaken, de planten en tuin zien te redden door iedere keer weer te spoelen. De grond is inmiddels aan het cementeren, als ie droog is wordt ie grijs. Daar heb je dan ruim 2 jaar je keihard aan gewijd. Heb je eindelijk de min of meer perfecte tuingrond en groeit en bloeit alles dat het een lieve lust is en dan komt zo'n hotelketen dat even verpesten. Klagen helpt niet, het zal hen een rotzorg zijn, alles moet zo goedkoop mogelijk, dat is ook de reden dat deze afbraak moet plaastvinden. Er zijn geruchten dat het hele gebouw weg moet, ik stel al maanden dat het een levensgevaarlijk gebouw is omdat de afstanden tussen de kolommen te groot is, zeker omdat ze dun betonijzer hebben gebruikt. Een ware dodenval, naar verluidt komt er een discotheek in. Door de trillingen zal dat dus ooit naar beneden komen, met waarschijnlijk honderden doden als gevolg. Als je 5 verdiepingen op je krijgt zul je het niet zo goed overleven denk ik. Gevolg is dan natuurlijk dat het toerisme weer instort en waarom? Omdat de Marlin Inn lekker goedkoop wil bouwen.

Schandelijk, ook hoe ze de werklui gebruiken en hen huisvesten. Er is een nieuwe wet waarbij verplicht is de werklui in fatsoenlijke accomodatie te huisvesten, niet de Marlin Inn, die lui slapen en leven gewoon in het linkse stuk gebouw, een open ruimte waar ze met karton en hout een soort van woonplekken hebben gemaakt.
Overdag hoor je de hele dag het geboenk van de hamers en dan 's avonds willen de heren nogal eens te keer gaan met muziek of andere herrie. Ik ben er al een paar maal naar toe geweest omdat ik het helemaal zat ben. Dit is een woonwijk, maar het lijkt door de Marlin Inn meer op een industrieterrein met zware gevaarlijke vervuiling.

Om een beeld te geven:

Nee geen mist, cementstof
en nog meer
en nog meer

 

het gaat maar door, dag in dag uit
en dan het geboenk
het puin wat de ersgste stofwolken geeft

 

Planten onder het cementstof
Iedere keer weer de kussens schoonmaken
het resultaat van 1 dag 2 m2
(10 x 10 cm x 1,5 cm)

Zoals ik al zei, om gek van te worden

Hurghada, 18 december 2005