het blijft druk

Jemig, de dagen verstuiven als woestijnzand in een flinke bries. Gisteren een vervolggesprek gehad over de Teaching Tree, Karin had een goed idee om hier een soort van buurthuis op te zetten om voornamelijk ouders met kinderen in de zomer een plek te geven en tegelijkertijd het een en ander op het gebied van recycling te bewerkstelligen. Dat gecombineerd met goed gezelschap en een overheerlijke lunch van vitello tonato (hoop dat ik het goed schrijf) zijn leuke dingen om te doen. Die middag is Hazzam weer flink aan het snoeien gegaan, de pergola over de oprit is weer takkenvrij, pfff.

Rond 6 uur belde Marg om even aan te waaien en een paar flessen wijn terug te brengen die ze eerder die week geleend had en uiteraard even bijkletsen met een biertje, gevolgd door een etentje bij de Sphinx. En toen was de dag al weer zo ongeveer om. De laatste uurtjes lekker in bed gelezen, grappig boek over Neanderthaler die in onze tijd nog ergens in Afghanistan in een vallei zouden leven. De volgende morgen weer met Karin op stap naar de winkel van Injy met de recycle-dingen van Karin, die maakt van stof, garen, maar ook van plastic tasjes, cassettebandjes en allerlei 'rommel' van allerlei handige en leuke dingen, tasjes, bakjes, kleden, sponsjes, teveel om op te noemen. Daarna gelunched bij Heavens Bistro, heerlijk broodje met scrambled eggs en zalm en weer om een uurtje of 3 thuis. Hazzam is aan de gang gegaan met de afgekapte takken, daar is weer een lading brandhout van gemaakt, ik heb me bezig gehouden met mijn filmpjes en documentaires, mijn harde schijven begonnen een beetje vol te raken. Weer 2 films van Morgan Freeman erbij, die heb ik vanavond dan ook liggen kijken. Ik blijf dat een van de betere acteurs vinden.

Gisteren zou ik voor Patricia melk en stokbrood halen, toen we bij de metro waren vond ik daar heuse bladspinazie, hele grote bladeren, vers, dolletjes. Die heb ik vanavond gekookt en met aardappeltjes en lokale braadworstjes, met nog een 4 kazensausje bij de eerste film genuttigd. Het leven kan mooi zijn. Grappig was wel dat ik zodandig koude voeten kreeg van de ven boven me dat ik er serieus aan dacht om sokken van boven te halen. Een waar winters gevoel, ware het niet dat ik voor de rest niet veel kleding om het lijf had. Buiten is het weer een paar dagen vochtig warm, als ik mijn haar niet opsteek krijg ik gewoon een nattige nek, trouwens iedereen met langer haar.

De poezen zijn alweer gewend aan de tijden, zelfs Clousseau komt tegen het donker uit zichzelf ongeveer naar binnen. Prettig dat ik niet in het donker met zaklantaarn moet gaan roepen om hem van zijn jachtpartijen af te halen. Van de week vond Hazzam een dode rat op het gras van het zonneterras, duidelijk Clousseau. Die vangt ratten die zo groot zijn dat je je afvraagt hoe hij ze meesleept over de heg en het tuinhekwerk. Goede poes, dat vond Hazzam ook al. Volgens mij was ie wel verbaasd dat mijn katten ratten vangen.

Morgen moet ik wel even bier laten thuisbezorgen, 's avonds krijg ik gasten en mijn voorraad is een beetje geslonken omdat iemand van de Nederlandse club bij mij bier komt halen. Die kocht dat eerst in de kroeg want haar was onbekend dat je dat hier gewoon kan kopen, en dan veel goedkoper uiteraard. Morgenochtend wordt het huis ook weer effe schoongerausd, is wel weer nodig, want met alle tuinwerkjes komt er toch een en ander van buiten naar binnen.

De bestelling voor het houten hekwerk bij de oprit is ook definitief, en dan komen er lang wat tuindelen lage hekjes en een mooie houten vlonder/trappad over een van de afvoerputten in de tuin, daar waar de nieuwe pergola is gemaakt. Zo stukje bij beetjes wordt het weer steeds fraaier, mag ook wel, alle palmnerfschuttingdelen zijn inmiddels wel een jaartje of 5 oud. Iedere keer ga ik kijken wat ik nu weer mooier kan maken en ook dan van degelijk houten materiaal. We hebben de timmerman gevraagd of hij van die tuinpaalhouders kan laten maken, die dingen die je bij de Gamma en zo kan kopen, van ijzer en dan met een punt die de grond ingaat, taps toelopend en een vierkante houder voor de houten paal. Ben benieuwd wat hij gaat regelen, anders moet iemand die hierheen komt maar eens een voorbeeld meenemen.

Donderdag alweer, vandaag het zonneterras maar weer eens wintervriendelijk gemaakt. De rimboe was zodanig groot gegroeid dat ik, samen met Hazzam eens licht heb teruggebracht. De Whasingtonia-palm is weer wat bladeren kwijtgeraakt. Hij heeft teruggemept, ik heb een fikse scheur in mijn hiel, er zitten namelijk van die ontzettend gemene haken aan de takken en tja, daar liep ik even iets te kort voor langs. De bananenplantage heb ik ook even ontdaan van wat bladeren, en wat ik nog niet eerder had opgemerkt, die planten 'bloeden' na een ingreep. Niet te zuinig ook trouwens, het liep in stroompjes langs de stengels. Maar goed 'what goes down will go up' denk ik dan maar, een soort van recyclingsysteem. Ik ben blij met mijn multifocaalbril, handig als je aan het snoeien bent om niet een oogbeschadiging op te lopen......

Na afloop van het snoeien, wat met de vochtigheidsgraad van de laatste dagen best wel een klef klusje is, ben ik op het winterterras gaan zitten met een, vond ik dan toch, welverdiend biertje, genietend van de lichtheid en openheid van de nieuwe view. De aldaar aan de muur bevestigde ventilator wilde het niet gaan doen, terwijl ik toch echt behoefte had aan enige verkoeling. Bij nadere inspectie bleek een vogeltje er zijn nest op te hebben gemaakt en de kunstig geweven takjes belemmerden de draaibeweging. Er zaten nog twee (denkelijk niet vruchtbare, verdroogde) eitjes in. Dus geen jong leven vernietigd, pffff. Besloten dat ik een dezer dagen toch nou eens serieus op sjouw ga naar nieuwe zonnebedjes en ook een zit-arrangement voor dat terrasje. Zelfs het opnieuw betegelen van het pad, terras enz. is weer opgedoken. Misschien kan ik de aircoman wel een fatsoenlijk werkende metselaar laten aanleveren. Ik wil dan de tegels met een hoekijzer op de zijkanten (tuinranden) zodat ik zo min mogelijk cementzooi hoop te krijgen in de tuin.

Anyway, volop tuinwerkjes voorlopig nog, en, wat ook een prettige bijkomstigheid is, haardhout uit eigen tuin. Recycling optima forma. Ondertussen is er 10 zakken goede compost gearriveerd. Nu moet ik Hazzam nog zien te overtuigen dat dat de tuin in mag, hij heeft een gedachte dat dat nog niet de tijd is, volgens hem is het nog te warm. Ik ben een beetje dwars, ik zie aan de planten dat ze medicijntjes en voeding nodig hebben. Zeker nu het een en ander weer danig gesnoeid is en voor aanmaak van de nieuwe scheuten energie gaat gebruiken.

Gisteren weer overheerlijk gegeten bij de Thai, vanavond weer Hollandse avond bij Orange, morgen hopelijk 's avonds weer lekker thuis. Kun je zo af en toe nodig hebben als het alsmaar druk is met bezoek, etentjes, uit eten en allerlei bezigheden buitenshuis. Ik tenminste wel. Gisteren had ik mijn haren gewassen, denkelijk zou ik het vandaag wel weer kunnen doen, snoeien is hier ook een stoffig werkje, maar ik heb er effe geen zin in. Zo'n dag intensief buitenwerk is best vermoeiend. Een douche voor het afspoelen van het stof van mijn lijf is dan wel lekker, maar het is nu te laat (en te koel) om mijn hoofd te laten drogen en in fohnen heb ik geen puf.

Never a dull day in Egypt, het blijft een staande uitspraak!