Altijd Zon-dag

Nieuwe soort banaantjes ;-)

Van de week mijmerde ik dat het hier eigenlijk altijd zondag is. Iedere dag weer die zon............. Gelukkig is het nu aangenaam, de hitte is voorgoed voorbij. We hebben wel wat bewolking gehad, geen regen ;-) en dan nog, het zijn witte dottige wolken met een vleugje grijs. 's Avonds is het heerlijk, je kunt zelfs al weer beter een vestje of jasje meenemen, het kan fris zijn.
Gisteren was er een heftige windvlaag waardoor een tak van de Tecomaboom is afgewaaid, jazeker, het kan hier stormen. Het ligt er aan van waar de wind komt, de laatste tijd uit het Westen (zoals ze hier dan zeggen, dan krijg je de kou en de vochtigheid van Europa), als ie van de andere kant komt heb je met stevige wind meer kans op zandstormen.

 
Het nieuwe houtwerk langs de border
De succulentenhoek op de oprit

Nog een paar dagen en dan ga ik naar het concert van Beyoncé, we hebben kaartjes, eindelijk dan, de organisator schijnt een motorongeval gehad te hebben en is overleden, daardoor was het allemaal een gedoe om kaartjes te krijgen. Er is via mijn favoriete reismeneer een kamer in een hotel voor me geregeld. Dat was nog een probleem, want alle hotels in de buurt waren volgeboekt en ik had geen zin om ´s nachts terug te rijden. Ik heb nu een hotel met eenpersoonskamer 30 km. vanaf het gebeuren, slechts een goede 50 euro. Voor de afstand is ook een oplossing, voor 200 pond heb ik een privé-chauffeur die me ophaalt in het hotel en dan 's nachts weer terugbrengt, want blijkbaar gaan we ook naar de VIP-afterparty, dus het zal wel een latertje worden.
We vertrekken de dag van het concert al ´s morgens, zodat we relaxed kunnen reizen, ze brengen me dan naar het hotel waar ik zelfs een all-inclusive arrangement heb, zodat ik dan daar lekker kan lunchen, wellicht het zwembad induik en dineer en vervolgens ´s avonds naar het concert ga. De volgende dag gaan we ook op ons gemakje uitslapen en relaxed weer terugrijden.
Het is weer perfect geregeld dus.

De woestijntrip is nog even hangende, de eerste woestijngids had het blijkbaar te druk of genoeg inkomsten, inmiddels is er een tweede teruggekomen uit de woestijn, we zijn wachtende op een prijsopgave en programma. December wordt een druk maandje, sinterklaas, trip naar Cairo, de woestijntrip (hopelijk dan toch) en dan komen er met kerst waarschijnlijk logees.
Van Ineke heb ik de kerstboom overgenomen, zoals zij zei, eentje die niet echt nep lijkt, dus jawel, voor het eerst in mijn leven ga ik dan vermoedelijk een nepboom hebben staan. Ofwel de mensen die in december komen moeten een boom meenemen uit Nederland, want het schijnt dat dat dan geen extra gewicht kost, soort vriendelijke kerstservice van de luchtvaartmaatschappijen.
Er zaten ook heeeel veeeel ballen en slingers en dergelijke in een tweede doos, die heb ik gisteren uitgepakt en bekeken. Nou had ik al een 6 tal dozen met ballen en ander kerstspul, dus er kan wel weer een bal sneuvelen. Dat gebeurt nogal eens door de poezenbeesten.
Met de huidige inrichting weet ik eigenlijk nog niet waar de kerstboom zou moeten staan, maar ja, dat komt wel weer goed. Het komt altijd goed tenslotte.

Mijn externe harde schijven (inmiddels 11) beginnen allemaal vol te lopen, ik zal er een paar uit Nederland mee laten nemen. Er zijn ook media-boxen, kastjes die je tussen je externe harde schijf en je hdmi-tv kan plaatsen, dat is goedkoper dan die complete mediaboxen heb ik gezien. De wereld wordt steeds leuker. In de Senso Mall (waar ook de Spinny´s supermarkt zit) worden steeds meer winkels geopend, de Hunkemoller lingeriewinkel is open, de speelgoedwinkel, de Maghrabi opticien, restaurants, koffiecorners, Levi, enz. enz. Een dezer dagen moet ik maar eens met een gevulde portemonee op sjouw. De laatste tijd laat ik Hazzam boodschappen voor me halen, een luie gewoonte uit de hete tijd die me goed bevalt.
Het helpt ook op mijn voorraden eens aan te spreken, want inmiddels is er zoveel regelmatig te krijgen dat het goed is om al die opslag weg te werken en dan t.z.t. weer vers spul aan te schaffen. Ook mijn vriezers ben ik een beetje aan het leegmaken, ik kom allerlei heerlijkheden tegen waarvan ik het bestaan een beetje vergeten was. Als ik dan weer een bende speciale zaken aangeleverd krijg, gooi ik dat uiteraard zo spoedig mogelijk in de vriezer en dan is het meestal weer een drukke tijd waardoor ik niet zo goed in de gaten hou wat ik allemaal heb.
Maar, gelukkig heb ik een grote vriezer en een fiks vriesvak in mijn koelkast, dus echt vreselijk is het niet. Wel moet ik dan ech soms echt graven, want onderin zit dan meestal het oudere spul.

De laatste dagen heb ik wat rustig aan gedaan in de tuin. Dat scheelt in ieder geval voor de prikkelhanden en andere overdaadpijnen. Soms kan ik daar echt van balen, ik wil zo graag en zo veel. Maar goed, zoals ik dan maar voor de (cynische) grap vertel, ik ben verplicht een lui wijf. Hazzam is wel verder bezig met snoeien, alle ficushagen worden weer in het gelid geknipt en er zijn weer wat bomen geminimaliseerd. Wel schattig, van de week stond hij voor de poort met een biedemeiertje, had ie zelf gemaakt zei hij, met Strelitzia (Paradijsvogelbloem) Anjers, Asters en bladgroen. Ik vind dat altijd wel grappig, van je personeel bloemstukjes krijgen. Is me in Nederland nog nooit gebeurd eigenlijk.

Schattig toch?

Op de site snuffelt ene Phillips regelmatig rond, die kennen we dus ook als Peulus, hij kan het blijkbaar niet laten. Het is wel grappig, hij gebruikt dan een ander ip adres, maar dezelfde provider. Hoe simpel. Ik begrijp niet zo goed waarom hij dan toch maar steeds interesse blijft tonen in mijn leven, laat ie lekker met zichzelf gaan spelen (doet ie zowiezo wel trouwens).
Een beetje zielig eigenlijk, maar helaas kan ik bepaalde personen niet blokkeren. Hij zit inmiddels hele dagen thuis, blijkbaar heeft hij geen werkje meer en heeft ie zijn oude hobby van uploader op torrentsites weer opgepakt. Dat doet ie dan wel weer op een lachwekkende manier, hij uploadt (plaatst een film) onder zijn Imothep nickname en download dan onder de nickname Phillips zijn eigen torrents. Inmiddels heeft ie zelfs een derde naam, Kogervelder, dus een tamelijk gespleten persoonlijkheid mag je dat toch echt wel noemen, waarmee hij dan ook die eigen (door Imothep dus) geplaatste film weer mee downloadt.
Blijkbaar is ie bang dat niemand anders ze downloadt, want hij geeft dan als die tweede en derde persoon ook geweldige commentaren op zijn eigen geplaatste filmpjes.
Dan verandert ie zijn nicknames her en der weer, wat een looser. Hij gebruikt zelfs damesnamen........
Laatst had ie nog een cd van mij gedownload en een nogal snerend, vervelend commentaar geschreven. Dat is door de beheerder weggehaald en meneer is op zijn vingers getikt.
Hoe heb ik ook van zo´n figuur kunnen houden, dat vraag ik me in gerede af. Hij deed zich voor als echte trouwe, eerlijke en betrouwbare man, wat ik heb gezien en nu zie.............. Nog niet genoemd zijn rijkdommen en geweldige banen, hahahahahahaha, snoeven is een gematigde bewoording van zijn zichzelf toegefantaseerde kwaliteiten. Jemig, een therapeut zou er handen aan vol hebben, als ie er al aan wil beginnen.
Maar goed, hij zal zich wel vervelen, daar in zijn eentje in zijn ruklab en dan ga je zo te zien rare dingen doen om maar interessant te lijken. Het kan best wel een gebrek aan sociale contacten zijn, wat natuurlijk niet zo vreemd is als je alles en iedereen met pertinente onwaarheden lardeert respectievelijk benadert. Spoken doet ie ook af en toe, midden in de nacht, misschien slaapt ie niet zo goed? Nou dat is dan de payback voor alle nachten die ik niet kon slapen vanwege hem, gerechtigheid of zo.
Het heeft wel een tijd geduurd, maar uiteindelijk is ie bij mij ook gestikt in zijn eigen leugens en verzinsels. Soms kan ik inmiddels lachen om zijn groteske fantasieen en waanbeelden. Je zou maar met zo iemand getrouwd zijn, ben je mooi klaar mee, niet dan? Van de week kwam ik een foto van hem tegen, raar is dat dan, ik kijk dan naar zo iemand en denk, wat heb ik er ooit voor aantrekkelijks in gezien. Maar ja, ieder mens heeft het recht om vergissingen te begaan. Zelfs dure en pijnlijke zoals deze, bij dit verachtelijk heerschap, nou ja heer, dat is eigenlijk helemaal niet toepasselijk.

Ik zie hem zo zitten, in zijn kamerjas met daaronder een omvangrijke hoeveelheid vet en drillend en trillend vlees, twee beeldschermen voor zich, eentje waarop hij continue porno en blote vrouwen bekijkt en de andere waar hij zijn torrentssites bekijkt en eventueel zijn msn op heeft aanstaan, niet zo vaak als vroeger, dat is passé. Hij zal wel eenzaam zijn of zo, vrienden kwijt, de 'liefde van zijn leven' kwijt. Misschien heeft ie daarom ook die twee (of wie weet wel meer) alterego's in het leven geroepen, kan ie toch nog het gevoel krijgen dat mensen hem waarderen.
Ik zie hem in herinnering, anderen slaan hem gade en weten zoal wat hij uitspookt, terwijl zijn huisgenote geen voet over de drempel van zijn 'lab' mag zetten, want tja, dan zou ze kunnen zien wat ie daar allemaal uitspookt. Gelukkig voor hem is zij overdag meestal de inkomsten aan het verwerven, de boodschappen en de internetverbinding moeten tenslotte wel ergens van betaald worden.

 
De oprit opgeknapt
Bloeiertjes van Hazzam

Het leven aan deze kant van de aardbol is mooi, het weer is genieten, eveneens, het is weer genieten van alle leuke mensen, dingen, restaurantjes, allerlei ontwikkelingen en uiteraard de tuin, het huis en de poezenbeesten. Wat wil een mens nog meer? De lage banaan heeft inmiddels een hele rits vruchtlagen, ik dacht eigenlijk altijd dat het een sierbanaan was, alhoewel iemand me ooit had verteld dat het een Turkse banaan zou zijn maar, hoera internet, als ik het goed zie is het waarschijnlijk een Cavendishii of Rajapura banaan. Het is een heel andere vorm van banaan dan de hoge ´gewone´ bananen, die zijn kort en dik van vorm, deze zijn langer en smaller en ook het bloemhoofd ziet er anders uit. Ik heb een banaantje afgebroken om foto´s te bekijken, er kwam allemaal vocht uit druipen, toen ik dat proefde was het superbitter, net zoals als een onrijpe banaan bitter kan smaken, maar dan tig keer erger. Moeilijk weg te spoelen ook, die smaak....
Hoe ze gaan smaken, ze zouden eetbaar zijn, dus ik ben benieuwd. De hoge bananen (lokale met zoete smaak) komen inmiddels boven het dak uit, het is een klein plantagetje aan het worden. Vandaag bekeek ik het met een vriendin, er staan al weer een stuk of 6 baby's naast. Denkelijk ga ik maar bananen aan de straat zetten of zo, alhoewel ik vrees dat ze het daar minder goed doen, ik las dat de tuingrond die ik gemaakt heb eigenlijk helemaal is wat ze nodig hebben. Verrotte stalmest (koe en schaap) en compost. Vandaar waarschijnlijk dat ze absurd hard groeien. Anyway, weer eens wat anders dan bramen en frambozen, alhoewel ik die ook geprobeerd heb. De ene braam is nog steeds groen, maar groeien, ho maar. Je kunt niet alles hebben denk ik dan maar.

 
De lage banaan
Cavendishii of Rajapura?

In Nederland doen heel veel mensen moeite om bananen in kuipen te kweken, en............ niet onbelangrijk, door de winter heen levend te houden. Hier groeien ze als spreekwoordelijke kolen en als ze vruchten dragen heb je gelijk kilo's en nog zeer smakelijk ook. Alleen jammer dat ze zo'n beetje allemaal tegelijk eetbaar zijn, ik hou best wel van bananen en ze zijn ook goed voor de mens, (probaat middel om kramp te voorkomen onder andere), maar ja, invriezen gaat bijvoorbeeld niet. Ik weet nog steeds niet wat ik er dan mee aanmoet, ook weggeven helpt niet voldoende, het zijn dan echt een stuk of tig grote trossen. Het 'sap' van mijn voorbeeldbanaan droogt trouwens snel en word dan plakkerig. Mijn voorbeeldbanaan heeft diverse plurkjes vocht op mijn bureau achtergelaten, echt sticky. Ik zal het zo maar weghalen voor een kolonie mieren meent dat het een lekkernij is (wie weet is het dat ook wel voor hen, er lopen altijd hele kolonnes in de bananenplanten omhoog). Dat weghalen was trouwens sneller gezegd dan gedaan, het leek wel lijm!

De Musa Cavenishii (althans vermoedelijk)

's Avond zit ik lekker filmpjes te kijken, inmiddels heb ik alle films van Morgan Freeman die in huis zijn (ook de nieuwste) gekeken, binnenkort krijg ik een stel koopvideo's van hem uit Nederland. Het is echt een geweldige acteur, welke rol hij ook speelt (vind ik dan). Allerlei series zijn ook afgekeken, ik heb nog een stapel bbc documentaires, over de ruimte, de aarde en de oceanen heb ik allemaal al gezien, nu nog 'life on earth', dat zijn er wel een stuk of 10 en sun en moon. Heerlijk is dat die stapels nog te kijken films, ondertussen is de collectie ruim 2000 dvd's (als het niet meer is) en iedere dag komen er wel bij. Een fijn bezit, waar ook mijn vriendinnetjes gretig gebruik van maken. Ook voor hun kinderen heb ik regelmatig filmpjes, Nederlands ondertiteld of zelfs gesproken, want dat is hier vaak een probleem, Arabisch en Engels is toch nog wat lastig voor de kleintjes. Anyway;

Never a dull day in Egypt.

en 't is alweer november 2009