Allerlei nieuws

Ik krijg al commentaar her en der of de vraag wat er aan de hand is, omdat ik al weer even niets geschreven heb. Nou eh, ik heb het druk, met van alles en nog wat.
In de tussentijd heb ik een 'dongel' of hoe zo'n ding hier heet, een ubs internetverbinding op mijn laptop. Dat is verrekte handig, ten eerste kan mijn computer boven dan gewoon filmpjes downloaden en wordt die niet gestoord door wat ik op de laptop doe en nog beterder, zelfs als de stroom uitvalt blijft de dongel het doen. In deze periode van het jaar niet zo dringend noodzakelijk, maar in de warme tijd een must zou je bijna zeggen.

Ook al kan ik best leven zonder computer, het is vaak net op zo'n moment dat je dan iets moet betalen, of dringend iemand moet spreken of zo, dat je dan tuurlijk weer niet op het net kan. Dat zou nu dus over moeten zijn. Het is ook niet zo duur, inclusief dat usb ding en een halfjaar abbo iets van 1700 pond. Tegelijkertijd heb ik 2 vriendinnetjes heel blij gemaakt, die hebben terstond ook zo'n ding aangeschaft. Zij wonen in respectievelijk Mubarak 6 en 7 en daar is geen telefoonlijn, dus ook geen asdl. Ze hadden wel een soort van abbo via hun mobiele provider maar dat werkte dus niet echt lekker. Zij zijn helemaal gelukkig, dus weer een goede daad verricht ;-).

Ook heb ik een tweede mobiele telefoonlijn genomen, ook bij Etisalat, wat een abbo is. Tot nu toe werkte ik altijd met van die kraskaarten, maar dat is best duur telefoneren. En met dit abbo kan ik ook goedkoper naar nederland telefoneren dan met de landlijn. Vandaag heb ik voor de logeerkamer en de kamer van mijn zoon nieuwe matrassen besteld, van die lekkere van 25 cm dik met veren, iets van boxspring of zo. In ieder geval is dat nu dus ook gebeurd, want tot nu toe had ik van die schuimrubber matrassen, iets anders was er destijds niet. Ze zullen in principe vrijdag bezorgd worden. Tegelijkertijd heb ik 2 nieuwe kussens gekocht van Egyptische katoen, ik ga eens uitproberen hoe dat slaapt. Ook ben ik me te buiten gegaan aan nieuwe badhanddoeken, uiteraard ook van Egyptische katoen, van die lekkere dikke en in allerlei prachtige kleuren. Dat zijn zo van die dingen he, eigenlijk heb ik geen nieuw badlinnen nodig, maar ja, wat ik heb is al zo oud, nog prima, want destijds heb ik goede kwaliteit gekocht, maar toen ik al die felle kleuren zag bedacht ik dat dat mijn badkamer mooi kan opvrolijken, herstylen zeg maar ;-).

Ik zal de 'oude' badhanddoeken aan mijn zoon schenken. Misschien neem ik ook nog wel nieuwe voor hem mee. Dat moet ik nog even bedenken. Want ja, hij mag het nog niet weten, maar in principe leest hij de site toch nooit, ik ga hem verrassen voor zijn verjaardag. Daarom heb ik dus ook die nieuwe matrassen gekocht, ik wil niet dat anderen in mijn (water)bed slapen, is een tik van me, maar dat vind ik dus echt een soort van heilig iets. En zeker niet dat anderen daar in vrijen, wat mijn stoute zoon ook ooit heeft geflikt. Kon ik niet op prijs stellen.............. Best raar misschien, voor de rest ben ik helemaal niet zo moeilijk, maar dat is iets, dat motten ze niet doen.

Dus ook druk aan het plannen geweest voor de reis, ik vlieg nu heen naar Brussel en ondanks dat ik een ticket terug heb van Brussel heb ik toch een nieuw ticket geregeld vanaf Amsterdam. Ik zou dan namelijk harstikke vroeg 's morgens weg moeten om het vliegtuig terug in Brussel te halen, want ja, je moet natuurlijk weer 2 uur van tevoren er zijn en het is best een stuk rijden vanuit het midden van Nederland.

Daarbij kwam dat de tickets stukken goedkoper werden als ik later terugging, dus voornamelijk voor de oppas van het huis. Uiteindelijk heb ik dus nu bijna 3 weken in Nederland, ik heb een leuk zomerhuisje gehuurd in Noordwijk, vlakbij waar ik vroeger ook gewoond heb. Op 5 minuten van het strand, wat misschien ook wel leuk is. Hier zit ik ook vlak bij het strand, maar al die stranden hier zijn in privestukken opgedeeld, dus echt langs het strand wandelen kun je hier niet.

Vanaf mijn terugkomst van de Lake Nassercruise ben ik intensief bezig geweest met mijn film en serie collectie te perfectioneren. Ik heb dus een stel nieuwe externe harde schijven erbij gekregen. Twee ervan waren al in mijn bezit, maar die deden het niet goed in hun behuizing. Soms zag je ze wel, maar meestal niet op de pc. De films die daarop stonden heb ik dus over laten zetten op schijven die het bewezen wel deden. Maar ja, toen heeft mijn computermannetje toch huizen gevonden waar die (oude) schijven het wel in doen en zichtbaar zijn. Dus ineens had ik er 4 nieuwe schijven bij, min of meer. Ik had al tijd geleden bedacht hoe ik dat zou inkleden. Ik heb nu dus een schijf met allemaal drama, een met komedie, kinder en familie, een met thrillers, een met verzamelingen (alle james bond films bijvoorbeeld), een met series en dan nog een van 1 terrabite met actie en avontuur.

Het op de juiste schijven zetten van films was best een klus, want je moet dan alles kopieren, ik durf het niet aan om te knippen en te plakken, als de stroom uitvalt ben je dan gewoon je films kwijt. Maar goed, dat is sinds gisteren allemaal achter de rug, alle films zijn gebrand, iedere film heeft een nummer, er zijn lijsten van alle schijven met de films die daar op staan. Dan is er een lijst waar de films op alfabet op staan met hun nummer ervoor en erachter de schijf waar ze op staan. Dat was dus echt een megaklus. Af en toe moest ik daar echt mee stoppen, dan tolde mijn hoofd ongeveer.

Maar die klus is dus ook geklaard. Even leek het erop dat het ook afgelopen was met torrenland, want de stichting die achter die sites jaagt is druk bezig geweest. Al een paar keer zijn alle grote sites uit de lucht gehaald, maar na een tijdje komen er dan weer een stel terug, ook allerlei nieuwe, want de eigenaren vullen ook graag hun zakjes. Maar goed. Er is weer een redelijk aanbod, sinds de laatste slachting.

Nu dus nog even het huis een beetje op orde maken voor de oppas. Als ik dan zo bezig ben heb ik weinig zin/tijd om op te ruimen. Als de strijkmeneer dan de stapels was geeft, leg ik die op een stoel of bed en neem ik me niet effe de tijd om het in de kasten te leggen. Kost maar 5 minuten of zo, maar dat stel ik dan uit. Rare gewoonte, maar ik stoor me er niet aan. Echter, als er dan iemand anders in huis komt dan mot het wel een beetje gladjes zijn.

Deze week dus druk met kapper, beautysalon en dergelijke. Gisterenavond trouwens ook nog een heel leuk feestje gehad, ik was uitgenodigd op een Brits fregat voor een coctailparty. Samen met Denise en Margaret zijn we dus naar Safaga gereden en je houdt het niet voor mogelijk, loop ik een Nederlands-sprekende officier tegen het lijf. Die vond het geweldig om weer Nederlands te spreken, wat ie trouwens goed deed en daar heb ik bijna de hele avond mee lopen kleppen. Drankjes en hapjes waren ook buitengewoon goed verzorgd en als verzetje kregen we het afscheid van de zon, een marineceremonie, te beschouwen. Leuk, gezellig en interessant, want die meneer waar ik dus mee sprak was de officer in command van de wapens. Dus ook als de helicopter aan boord werd ingezet dan moest hij de opdracht geven om te schieten. Best interessant zoiets. Wat ook wel grappig was dat hij sommige vragen niet wilde beantwoorden. Op zich achteraf logisch, want het is en blijft natuurlijk een militaire missie waar ze op zijn. En met het huidige terrorisme kun je beter niet al te veel informatie blootgeven, je weet maar nooit.

Anyway, alles goed hier, alleen effe druk druk druk ;-).

Dus ja, never a dull day in Egypte again!

Hurghada, 10 februari 2009